Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επικαιροποιημένη λίστα με (ΚΑΔ) των κλάδων που πλήττονται από την εξάπλωση του κορονοϊού - Μέσα και μηχανικοί


Engineer

Recommended Posts

Χαιρετώ το φόρουμ.

Καταρχάς, με συγχωρείτε εάν η ερώτησή μου έχει ήδη απαντηθεί αλλά λόγω υποχρεώσεων των προηγούμενων ημερών δεν έχω προλάβει να ενημερωθώ για τις πιο πρόσφατες εξελίξεις. Διαβάζω τα 2 παρακάτω:

https://www.taxheaven.gr/news/48241/pofee-epidoma-800-eyrw-adwnis-gewrgiadhs-mesw-ths-aade-oi-aithseis-twn-el-epaggelmatiwn-aytoapasxoloymenwn-kai-epixeirhsewn-poy-apasxoloyn-ews-kai-5-atoma-proswpiko

https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/ergasiaka/294447/epidoma-800-evro-sto-aade-gr-apo-simera-i-aitisi-gia-atomikes-eleytherous-epaggelmaties

Είμαι διπλωματούχος ηλεκτρολόγος μηχανικός, αυτοαπασχολούμενος και αμοίβομαι με μπλοκάκι μόνο σε έναν εργοδότη μηχανικό.

Η κατηγορία του επιδόματος των 800€, που αναφέρεται στα παραπάνω άρθρα με καλύπτει; Και αν όχι, παρακαλώ, μπορείτε να μου επισυνάψετε μια πηγή που να το διευκρινίζει;

Link to comment
Share on other sites

9 hours ago, harris2007 said:

Η κατηγορία του επιδόματος των 800€, που αναφέρεται στα παραπάνω άρθρα με καλύπτει;

Οχι, τώρα. Από Μάιο μάλλον, με τη νέα φουρνιά ωφελημάτων, όταν βγουν οι σχετικές αποφάσεις.

Για το ότι το επίδομα των 800€, δεν σε αφορά/καλύπτει, δες στην σελίδα της ΕΡΓΑΝΗ (www.elearning.yeka.gr) στις "ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ", στις "Συχνές Ερωτήσεις Απαντήσεις Παροχών Κατάρτισης στο Πλαίσιο της Πρόσκλησης" της 06/04/2020.

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

george Me galeos!! 10 βαθμοί για τη σωστή απάντηση και αφαιρούνται διότι εργάζεσαι 10.50 το πρωι την Κυριακη των Βαιων τσκ τσκ τσκ τσκ

Link to comment
Share on other sites

4 ώρες πριν, georgegaleos said:

Οχι, τώρα. Από Μάιο μάλλον, με τη νέα φουρνιά ωφελημάτων, όταν βγουν οι σχετικές αποφάσεις.

Για το ότι το επίδομα των 800€, δεν σε αφορά/καλύπτει, δες στην σελίδα της ΕΡΓΑΝΗ (www.elearning.yeka.gr) στις "ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ", στις "Συχνές Ερωτήσεις Απαντήσεις Παροχών Κατάρτισης στο Πλαίσιο της Πρόσκλησης" της 06/04/2020.

Ευχαριστώ πολύ. Η διεύθυνση που μου παρέθεσες όμως δεν εξηγεί για ποιο λόγο δεν δικαιούμαι τα 800€.

Όμως σήμερα που βρήκα χρόνο, το έψαξα και βρήκα άκρη.

Παρόλα αυτά θεωρώ ότι κάτι...θα γίνει...και θέλουν να μας ξεπετάξουν με τα 600€ και μετά θα ανακοινώσουν και σε εμάς 800€, αλλά για όσους δεν έχουν πάρει τα 600€

Link to comment
Share on other sites

Να ενταχθούν και οι νέοι μηχανικοί, χωρίς έναρξη εργασιών στη δράση τηλεκατάρτισης επιστημόνων ζήτησε από την Κυβέρνηση ο Πρόεδρος του ΤΕΕ !!

http://portal.tee.gr/portal/page/portal/INFO_TEE/INFO_2020/04_20/NEWSLETTER20200413.pdf

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Η δεύτερη παρέμβαση αφορά ρύθμιση, με την οποία επεκτείνεται το μέτρο της χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης των 800 ευρώ σε ιδιοκτήτες ατομικών επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων των αυτοαπασχολούμενων και των ελεύθερων επαγγελματιών, καθώς και σε επιχειρήσεις με τη μορφή Ο.Ε, Ε.Ε, Ε.Π.Ε. και I.K.E., οι οποίες δεν απασχολούν ή απασχολούν μέχρι και είκοσι (20) εργαζομένους, έναντι πέντε (5) που προβλέπεται σήμερα.

https://www.protothema.gr/economy/article/995938/metra-gia-ton-koronoio-ekptosi-40-gia-ta-enoikia-ton-foititon-800-euro-se-perissoterous-epiheirimaties/

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

@ikaros13 Ναι λογικά 1η Μαϊου-15 Ιουνίου. Ο @katrmp αναφέρεται στο ζήτημα που είχαμε αναφέρει για τις εταιρείες με ή χωρίς προσωπικό και ξεκαθαρίστηκε σήμερα με τη νέα ΠΝΠ.

Link to comment
Share on other sites

Άγνωστος παραμένει ακόμα ο χρόνος που οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα μπορέσουν να κάνουν την αίτηση για το επίδομα των 800 ευρώ αφού ο αρχικός σχεδιασμός που προέβλεπε να ανοίξει η σχετική πλατφόρμα στις 6 Απριλίου έχει, προφανώς, πάει “περίπατο”.

https://www.cnn.gr/oikonomia/story/214966/kyr-koronoios-meta-to-pasxa-tha-lavoyn-ta-800-eyro-eleytheroi-epaggelmaties-kai-mikres-epixeiriseis

Link to comment
Share on other sites

δεν είμαι σίγουρος αν έχει συζητηθεί κάπου αλλού, αλλά αυτό σχετικά με το ΦΠΑ του Α' τριμήνου 2020 το είδατε?

https://www.taxheaven.gr/news/48411/ekptwsh-25-toy-fpa-gia-to-mhna-aprilio-h-nea-diataxh-ths-pnp-kai-oi-proypooeseis

Η παράγραφος 1 του άρθρου 1 της από 11.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου διαμορφώνεται ως εξής :

1. Σε επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, δύναται να παρατείνεται η προθεσμία καταβολής και να αναστέλλεται η είσπραξη οφειλών που έχουν βεβαιωθεί από δηλώσεις Φ.Π.Α. με ποσό φόρου προς καταβολή (χρεωστικές). Κατά το χρονικό διάστημα παράτασης της προθεσμίας καταβολής και αναστολής είσπραξης, τα οφειλόμενα ποσά δεν επιβαρύνονται με τόκους ή προσαυξήσεις.

Στις επιχειρήσεις του προηγούμενου εδαφίου, όπως προσδιορίζονται με τις αποφάσεις της παρ. 2*, εφόσον εξοφλήσουν ολοσχερώς μέχρι και τις 30 Απριλίου 2020 το συνολικό ποσό της οφειλής που αντιστοιχεί στην απόδοση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (Φ.Π.Α.) που προκύπτει από τις δηλώσεις α' τριμήνου του 2020 για τους υπόχρεους σε τήρηση απλογραφικών βιβλίων και του τρίτου μήνα του 2020 για τους υπόχρεους σε τήρηση διπλογραφικών βιβλίων, παρέχεται το ευεργέτημα του συμψηφισμού ποσού ίσου με το είκοσι πέντε τοις εκατό (25%) επί της καταβληθείσας οφειλής, με άλλες οφειλές ή δόσεις ρυθμίσεων ή διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής στη Φορολογική Διοίκηση, οι οποίες έχουν καταληκτικές ημερομηνίες καταβολής μετά και την 1η Μαΐου 2020.
Για τους υπόχρεους σε τήρηση διπλογραφικών βιβλίων, προϋπόθεση εφαρμογής του προηγούμενου εδαφίου είναι η εξόφληση του Φ.Π.Α. της περιόδου Φεβρουαρίου 2020, με εξαίρεση τις υπόχρεες επιχειρήσεις που τελούσαν σε αναστολή στις 26 Μαρτίου 2020.
Εφόσον υποβληθεί τροποποιητική δήλωση για τις ως άνω περιόδους, με την οποία μειώνεται το αρχικό χρεωστικό ποσό της δήλωσης, το ποσό του συμψηφισμού μειώνεται αναλόγως.

 

Edited by Roy_Hobbs
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.