Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Υγρασία και πιθανό βραχυκύκλωμα ρεύματος σε CONTAINER HOUSE


AJA PAPAJA

Recommended Posts

(Μεταφέρθηκε στην ενότητα ιδιωτών. Pavlos 33)

Γεια σε όλους και καλά ξεμπερδέματα ας έχουμε με την κατάσταση που περνάμε. Πρόσφατα μετακόμισα στο νέο μου σπίτι, ένα container που έχει γίνει ένα κανονικό σπίτι με κουζίνα, μπάνιο, υπνοδωμάτιο, καθιστικό,  μόνωση και ενεργειακά κουφώματα. Στο πάτωμα έχω βάλει laminate, και παρατήρησα ότι κάτω από το κρεβάτι του σκύλου μου "ιδρώνει" το πάτωμα. Όταν ξυπνάει το πρωί, το πάτωμα είναι υγρό και το κρεβάτι του σκύλου μούσκεμα. Επίσης όταν κάνει μπάνιο ο γιος μου τον χτυπάει ηλεκτρισμός ενώ εμένα όχι. Αν μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει θα ήμουν ευγνώμων.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, χρόνια πολλά για τη διπλή εορτή μας, καλορίζικο το καινούριο σπιτικό. Υποθέτω ότι είναι νόμιμα ηλεκτροδοτούμενο με δικό του μετρητή, γείωση και αυτόνομο κεντρικό ηλεκτρικό πίνακα, σωστά; 

Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, Konstantinos IB said:

.... είναι νόμιμα ηλεκτροδοτούμενο ....

 

35 λεπτά πριν, AJA PAPAJA said:

..... εκτός από γείωση. Δεν βάλαμε.

είναι μη συμβατά αυτά τα δύο ...... 

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Μη συμβατό το νόμιμο με την απουσία γείωσης εννοείτε; Θα ρωτήσω τον ηλεκτρολόγο, τότε, με είδε γυναίκα και με έπιασε κότσο φαίνεται.

 

Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, AJA PAPAJA said:

Καλησπέρα, χρόνια πολλά, ναι σε όλα εκτός από γείωση. Δεν βάλαμε.

Μπορώ να ρωτήσω γιατί δεν βάλατε γείωση?

Link to comment
Share on other sites

Κατά τη διαδικασία της ηλεκτροδότησης, κατατίθεται στο αρμόδιο τμήμα του ΔΕΔΔΗΕ έγγραφα μέσα στα οποία ο ηλεκτρολόγος που εκπονεί την ΥΔΕ δηλώνει ότι υπάρχει γείωση,  τι τιμή έχει καθώς και το σύστημα γείωσης που έχει εφαρμοστεί.  Άρα από αυτό που μας ανέφερες κάτι παράνομο έχει γίνει.

Link to comment
Share on other sites

Εχω την εντύπωση οτι κάτι δεν μας λες @AJA PAPAJA , κάτι μας κρύβεις. Αν μην τι αλλο, το ποιο σημαντικό  σε μια ηλεκτρολογική εγκατάσταση  είναι η γείωση κ μάλιστα σε μεταλλικές κατασκευές ειναι απαραίτητη κ η ισοδυναμικη συνδεση  σε πολα σημεία της μεταλλικής κατασκευής με την γείωση , δεν νομίζω λοιπόν ότι ήρθε συνάδελφος επαγγελματίας που έκανε όλη την εργασία κ υπέγραψε ΥΔΕ  απουσίας γείωσης.

 

(εφόσον υπογράφετε την ΥΔΕ  ήμαστε υποχρεωμένοι από τον νόμο να σας παραδίδουμε αντίγραφο της  , αν δεν σου κάνει κόπο τράβα μια φωτογραφία το ''προτοκολο ελεγχου '' με  σβησμενα τα στοιχεια τα δικα σασ  κ του ακινήτου κ ανεβαστε την εδω να την δουμε)  ΠΡΟΤΟΚΟΛΟ HD_384-1.doc

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν γίνεται ειδικά σε container να μην εβαλε γείωση ή να έβαλε εικονική , πρέπει να του αφαιρεθεί η άδεια και να φάει 5-10 χρονάκια να κάτσει ''μεσα '' να το σκεφτεί καλύτερα.

Αν μπορείτε να μας δείξετε το έγγραφο θα ήτανε ιδανικό .

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Τι να κρύψω ρε παιδιά? Άσχετη είμαι δεν κλέβω ρεύμα. Είμαι σε ένα κωλοχώρι, δεν έχω ιδέα από αυτά τα πράγματα, πλήρωσα ανθρώπους να μου φτιάξουν και να τρέξουν την κατασκευή, εδώ ο μηχανικός είναι και υδραυλικός και ηλεκτρολόγος και μπετατζής. Όταν του είπα ότι ηλεκτριζόμαστε στο μπάνιο ήρθε κάτι μέτρησε και μου είπε ότι δεν βλέπει κάποιο πρόβλημα. Ακόμη δεν έχω κανένα χαρτί στα χέρια μου. Μην ασχολείστε άλλο κατάλαβα κι εγώ ότι κάτι πάει στραβά. 

Ευχαριστώ

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.