Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υπάρχει πιθανότητα παράταση επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας ΕΦΚΑ;


greekoo

Recommended Posts

Καλημέρα σας,

Γνωρίζουμε αν υπάρχει το ενδεχόμενο παράτασης της επιλογής ασφαλιστική κατηγορίας στον ΕΦΚΑ;

Με ένα search βρήκα ότι ο ΕΛΦΕΕ Ηλείας και η ένωση μηχανικών δημοσίων έργων έχει κάνει ήδη αιτήσεις για το παραπάνω:

https://www.taxheaven.gr/news/47877/elfee-n-hleias-aithma-gia-oligohmerh-paratash-sthn-epilogh-asfalistikhs-kathgorias-efka-mh-misowtwn

https://pedmede.gr/wp-content/uploads/2020/03/613_11032020.pdf

Edited by greekoo
Link to comment
Share on other sites

Σε τι θα ωφελούσε η παράταση . Αν είσαι ελ. επαγγελματίας και δεν δήλωσες ασφαλιστική κατηγορία έχεις υπαχθεί στην χαμηλότερη αυτομάτως.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

44 minutes ago, Pavlos33 said:

Σε τι θα ωφελούσε η παράταση . Αν είσαι ελ. επαγγελματίας και δεν δήλωσες ασφαλιστική κατηγορία έχεις υπαχθεί στην χαμηλότερη αυτομάτως.

Είμαι νέος ελέυθερος επαγγελματίας.

Και εγώ αυτό νόμιζα, ότι θα υπαχθώ στην χαμηλότερη αυτομάτως, όμως επίσης θεωρούσα ότι ήταν αυτονόητο ότι θα ενταχθώ στην νεότερη ειδική κατηγορία εισφορών επειδή είμαι νέος ελ. επαγγελματίας. Αντ'αυτού εντάχθηκα αυτόματα στην κλάση 220 ευρώ... Ενώ θα μπορούσα να ενταχθώ στην ειδική κατηγορία (για νέους) των ~130 ευρώ 😔

Προσπάθησα να επικοινωνήσω τηλεφωνικώς με τον ΕΦΚΑ για να ρωτήσω αν γίνεται να αλλάξω εκπρόθεσμα, αλλά προφανώς και το τηλεφωνικό τους κέντρο δεν λειτουργεί...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Εαν δεν δηλωσεις υπάγεσαι στην χαμηλότερη βασική κατηγορία αυτομάτως όπως και έγινε. Η χαμηλότερη είναι αυτή των 220. Η κατηγορία που αφορά τους νέους είναι ειδική και έπρεπε να την επιλέξεις. Τώρα δυστυχώς δεν ξέρω αν μπορείς να αλλάξεις εκ των υστέρων, Προσπάθησε πάλι να επικοινωνήσεις

Link to comment
Share on other sites

Και εγω έχω θέμα με την ασφαλιστική κατηγορία στον ΕΦΚΑ.προσπαθησα να παρω τηλ σημερα αλλα το τηλεφωνικο κεντρο ειναι εκτος λειτουργίας.Υπάρχει κατι νεότερο σε σχέση με ενδεχόμενη παραταση για την επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας?

 

Link to comment
Share on other sites

@mariakat, αρχικά καλώς ήρθες στην κοινότητα . Κάνε έναν μικρό κόπο και ενημέρωσε την ειδικότητά σου στο προφίλ αν δεν είσαι "ιδιώτης" καθώς ενημερώσου και με από τους κανόνες συμμετοχής στο forum. 

Τώρα στο θέμα που σε απασχολεί, στείλε ερώτημα στην φόρμα που έχουν για τα ραντεβού, μήπως σου απαντήσουν σχετικά. Δεν χάνεις κάτι.

 

Link to comment
Share on other sites

Δουλεύω με καθεστώς  παροχής υπηρεσιών στο πανεπιστήμιο. (νέος ελεύθερος επαγγελματίας θεωρούμαι) Θα στείλω αν υπάρξει κάτι νεότερο θα ενημερώσω. Μακάρι γιατί 100 ευρώ το μήνα διαφορά δεν είναι και λίγα. 

Link to comment
Share on other sites

Έστειλα στην φόρμα για ραντεβού που έχει ο ΕΦΚΑ και τελικά επικοινώνησαν μαζί μου.

Μου ανέφεραν ότι δυστυχώς δεν γίνεται να αλλάξουμε ασφαλιστική κλάση για το 2020 γιατί έχει λήξει η προθεσμία. Μου ανέφερε όμως ότι αρκετοί είχαν αυτό το πρόβλημα και αρκετοί ζήτησαν παράταση, όμως δεν έχει αποφασιστεί κάτι τέτοιο ούτε (ο υπάλληλος που μίλησα) γνωρίζει αν θα πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο στο μέλλον.

Μου είπε επίσης ότι κάποτε μέσα στο έτος θα ανοίξει η πλατφόρμα για να δηλώσεις ασφαλιστική κατηγορία για το 2021, τότε θα μπορούμε να δηλώσουμε άλλη απο αυτή που έχουμε για το 2020.

Τι να πώ... ελπίζω να δοθεί η δυνατότητα (τουλάχιστο στους νέους) να επιλέξουν την ειδική κατηγορία αφού το δικαιούνται.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.