Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Χορήγηση νέου επιδόματος 600 ευρώ σε γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς μέσω προγράμματος κατάρτισης


Engineer

Recommended Posts

Τη χορήγηση ενός νέου επιδόματος 600 ευρώ ανά άτομο, μέσω ενός προγράμματος κατάρτισης επιστημόνων (γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί) και άλλων ελεύθερων επαγγελματιών, συνολικού ύψους 180 εκατ. ευρώ, προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Το πρόγραμμα αυτό, είπε, θα ανακοινωθεί σήμερα ή αύριο.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ FM, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε επίσης ότι σήμερα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τις επιταγές που λήγουν έως το τέλος Μαρτίου, καθώς και διευκρινίσεις για τους πρωτογενείς και δευτερογενείς ΚΑΔ, ώστε εκτός από τον κύριο Κωδικό Ατομικής Δραστηριότητας η περίμετρος να καταλαμβάνει και τους δευτερεύοντες. Την επόμενη εβδομάδα θα ενταχθούν στα μέτρα στήριξης πολλοί περισσότεροι ΚΑΔ, ενώ παράλληλα υπάρχουν κάποιοι ΚΑΔ που πρέπει να εξετασθούν ιδιαιτέρως εάν έχουν πληγεί, όπως π.χ. σούπερ μάρκετ και τράπεζες.

Ο κ. Σταϊκούρας κάλεσε τις τράπεζες να «τρέξουν γρηγορότερα» για να διευκολύνουν και τα φυσικά πρόσωπα και να τηλεφωνήσουν στους πολίτες με πρόταση αναστολής των υποχρεώσεών τους. Τόνισε δε, ότι όλες οι κλήσεις (π.χ. από εισπρακτικές εταιρείες) πρέπει να αφορούν μόνον σε ρυθμίσεις. Ενώ, εντός του Απριλίου θα εξετασθεί εκ νέου τι θα γίνει με το θέμα της λήξης στις 30 Απριλίου του καθεστώτος προστασίας της α' κατοικίας.

Ο υπουργός ανέφερε επίσης:

*Για τη χρήση του «μαξιλαριού», ότι θα χρησιμοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα μέσα που υπάρχουν όταν χρειαστεί, σε συνάρτηση με τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το κόστος δανεισμού και την εξέλιξη της κρίσης και τις ανάγκες της χώρας. «Εάν δεν είχαμε την κρίση, θα είχαμε ήδη ξαναβγεί στις αγορές», είπε, προσθέτοντας ότι «προφανώς δεν θα βγούμε με απαγορευτικό κόστος, ούτε θα είμαστε επισπεύδοντες».

*Από πολιτική μείωσης των φόρων, υπάρχει τώρα πολιτική παροδικής αύξησης των δαπανών. Ωστόσο, η στρατηγική μείωσης των φόρων δεν αλλάζει.

*Στην ερώτηση εάν θα υπάρξει μείωση μισθών στο Δημόσιο, απάντησε πως «με τα σημερινά δεδομένα δεν έχουμε κάτι να ανακοινώσουμε».

*Οι συνολικές παρεμβάσεις για τους εργαζόμενους υπερβαίνουν τον μισθό, καθώς εκτός από το επίδομα των 800 ευρώ, υπάρχουν, η αναστολή των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, η πλήρης κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών, η έκπτωση 25% για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων και οι κινήσεις από τις τράπεζες.

*Σύμφωνα με το βασικό σενάριο (διάρκεια κρίσης έως τον Ιούνιο), η ύφεση- με τα σημερινά δεδομένα- θα είναι στην Ελλάδα προς το 3%, ενώ στην Ευρώπη- όπως προβλέπει και η ΕΚΤ- στο 5%. Εάν καθυστερήσει εφέτος η ανάκαμψη των οικονομιών, η ύφεση στην Ευρώπη θα ανέλθει σε 8,7%. Στην Ελλάδα, εφέτος μπορεί να υπάρχει θέμα με τον τουρισμό από το εξωτερικό.

*«Προφανώς υπάρχουν σημαντικά προβλήματα δημιουργικής αλληλεγγύης στην Ευρώπη», λόγω της στάσης της Γερμανίας και άλλων κρατών για τη μη έκδοση του ευρωομόλογου. Η χρήση της «προληπτικής γραμμής στήριξης» από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ESM), θα έχει Μνημόνιο Συνεργασίας (EMU), ενώ είναι ανοικτά τα ζητήματα για την προσβασιμότητα, το ύψος των κεφαλαίων που θα ληφθούν, η συμμετοχή ή μη του ΔΝΤ και η έκθεση βιωσιμότητας του χρέους (DSA).


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 47
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Έτσι ένιωσα μόλις το διάβασα....μιλάμε για τέτοιο φτερούγισμα στα σωθικά μου ....

https://www.youtube.com/watch?v=FLCsF--WILM&t=0m21s

 

Link to comment
Share on other sites

Οχι βρε ... σκεεεεεεέψου ... μπορείς να πουλήσεις σεμινάριο των 600€ σε κάποιον που θα θέλει να μάθει excel στην προνομιακή τιμή των 300€ ... 50% έκπτωση ...

Link to comment
Share on other sites

όχι φίλε μου.... να τα κάνουμε όλοι δωρεά στο ΕΣΥ....

Μόλις τελειώσει (γιατί νωρίτερα πως θα γίνει η κατάρτιση), μαζικά, όλοι μας, να εκχωρήσουμε τα δικαιώματα των voucher στο ΕΣΥ.

 

Link to comment
Share on other sites

Απ ' ότι διάβασα, προβλέπονται σεμινάρια 100ωρών, τα χρήματα θα καταβληθούν μετά την ολοκλήρωση των σεμιναρίων, σε δυο δόσεις των 300Ε.

Μιλάμε ότι η βλακεία πάει σύννεφο.

Εγώ δεν ασχολούμαι άλλο.....

Link to comment
Share on other sites

Πρέπει να απορριφθεί δημοσίως και κεντρικά η """""""βοήθεια""""""". Ζούμε σε χώρα που τέτοια σεμινάρια είναι όχι απλά αχρείαστα αλλά κυριολεκτικά μειονέκτημα για έναν επιστημονικό κλάδο αφού οι περισσότεροι μεταξύ μας γνωρίζουν περισσότερα από τους οργανωτές τέτοιων σεμιναρίων και πολλά από αυτά είναι της σκοταδιστικής ποιότητας "πλήρωσε και μην έρθεις". Αν το πρόβλημα είναι πως θα απορροφηθεί το ΕΣΠΑ να πάνε να βρουν καλύτερους τρόπους ή να τα βάλουν με τις προδιαγραφές από την ΕΕ.

Link to comment
Share on other sites

23 λεπτά πριν, Faethon11 said:

όχι φίλε μου.... να τα κάνουμε όλοι δωρεά στο ΕΣΥ....

Μόλις τελειώσει (γιατί νωρίτερα πως θα γίνει η κατάρτιση), μαζικά, όλοι μας, να εκχωρήσουμε τα δικαιώματα των voucher στο ΕΣΥ.

 

Και μετά όταν δούμε τους λογαριασμούς μας, θα λείπουν 800 €

Link to comment
Share on other sites

Έχω ταχθεί υπέρ της πρότασης που τέθηκε από συναδέλφους για μη αποδοχή του σεμιναρίου και δωρεά στο Ε.Σ.Υ με μια όμως σωστά συνταγμένη ανακοίνωση και όχι αυτές τις ανακοινώσεις "χαϊδεμα" που έκανε ο πρόεδρος για να μη στενοχωρηθούν τα φιλαράκια στην κυβέρνηση. Η μόνη αμφιβολία που έχω είναι αν το ποσό αυτό βγαίνει από το δημόσιο χρήμα και έτσι έχει νόημα η ενέργεια,  ή έχει ήδη εγκριθεί μέσω κάποιου ΕΣΠΑ πέρυσι και πάνε να το σερβίρουν ότι μας δίνουν κάτι νέο, οπότε μια τέτοια κίνηση από μεριά μας δεν θα έχει νόημα δωρεάς υπέρ του Ε.Σ.Υ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.