Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ψηφοφορία - Εκπαιδευτικό επίδομα των ωφελουμένων ύψους 600 ευρώ μέσω προγράμματος κατάρτισης επιστημόνων.


georgegaleos

Ψηφοφορία - Εκπαιδευτικό επίδομα των ωφελουμένων ύψους 600 ευρώ μέσω προγράμματος κατάρτισης επιστημόνων.  

43 μέλη ψήφισαν

  1. 1. Αν είχατε την δυνατότητα επιλογής θα συμφωνούσατε το εκπαιδευτικό επίδομα των ωφελουμένων ύψους 600 ευρώ μέσω προγράμματος κατάρτισης επιστημόνων που αφορά και στον κλάδο μας, να δοθεί/μοιρασθεί ως χρηματικό ποσό εξίσου στους ιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικών και το βοηθητικό προσωπικό (καθαρίστριες, κλπ) των νοσοκομείων που έχουν οριστεί ως «Νοσοκομεία αναφοράς» στο πλαίσιο έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κοροναϊού COVID-19 ?

    • ΝΑΙ
      37
    • ΟΧΙ
      3
    • ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ
      3


Recommended Posts

Αν είχατε την δυνατότητα επιλογής θα συμφωνούσατε το εκπαιδευτικό επίδομα των ωφελουμένων ύψους 600 ευρώ μέσω προγράμματος κατάρτισης επιστημόνων που αφορά και στον κλάδο μας, να δοθεί/μοιρασθεί ως χρηματικό ποσό εξίσου στους ιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικών και το βοηθητικό προσωπικό (καθαρίστριες, κλπ) των νοσοκομείων που έχουν οριστεί ως «Νοσοκομεία αναφοράς» στο πλαίσιο έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κοροναϊού COVID-19 ?

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Όχι.

Δεν θέλω να εμπλέξω το ένα με το άλλο.

Οι ήρωες αυτής της πανδημίας έχουν αιτήματα και πρέπει να ακουστούν και να ικανοποιηθούν.  Λεφτά στην υγεία τώρα από τον κρατικό προυπολογισμό. Να γίνει επίσης επίταξη όλων των ιδιωτικών μονάδων ΜΕΘ κι όχι να τις πληρώνουμε Χ2 λόγω ΄΄ξαφνικής  ανατίμησης''.

Link to comment
Share on other sites

να δοθεί στη δημόσια υγεία ναι συμφωνώ απόλυτα.

Αλλά ΝΑ δοθεί στο νοσηλευτικό προσωπικό θέλει συζήτηση. Στους γιατρούς ΟΧΙ. Ξερά κοφτά. Δεν νομίζω να θέλει ανάλυση αυτό.....

Link to comment
Share on other sites

Μετά και την ανακοίνωση των δικηγόρων αρχίζει και κινείται η αντίδραση στις κατάπτυστες προσφορές που μοιάζουν με καθρεφτάκια σε ιθαγενείς μιας άλλης εποχής. Το είχαμε πει εξ αρχής και από το φόρουμ ότι το βοήθημα των 800 Ευρώ πρέπει να δοθεί σε όλους τους μηχανικούς ελεύθερους επαγγελματίες και μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα. Αντί αυτού, στην αρχή έβγαζαν ανακοινώσεις, έβγαιναν στα κανάλια και όταν πήραν χαμπάρι τα μπινελίκια που πέφτουν βροχή, αρχικά ζήτησαν συγνώμη για την παρανόηση (λες και τους κοστίζει κάτι μια συγνώμη) αφετέρου συνέχισαν την κοροϊδια με τα προγράμματα κατάρτισης. Φυσικά και δεν τα αποδεχόμαστε και αν μπορούν αυτά τα χρήματα να πάνε στα νοσοκομεία θα είναι ότι καλύτερο. Φυσικά αυτή η κίνηση θα πρέπει να συνοδευτεί και από μια "τσεκουράτη" ανακοίνωση και όχι σαν τις προηγούμενες χλιαρές-χαιδευτικές ανακοινώσεις του προέδρου, η οποία αφενός να τεκμηριώνει την δεινή θέση που έχουν περιέλθει -(όπως όλη η κοινωνία άλλωστε) και την κοροϊδία που υπέστησαν χιλιάδες μηχανικοί, αφετέρου θα εξηγεί το σκοπό της εκχώρησης του ποσού. Δίνοντας τα 800 Ευρώ σε ρευστό και το κράτος έχει μεγάλες πιθανότητες να πάρει κάτι πίσω από κάποιες πληρωμές. Η εξέλιξη είναι γνωστή και αναμενόμενη. Αλυσιδωτές στάσεις πληρωμών διότι ισχύει πρώτα η επιβίωση (βασικά αγαθά) και μετά οι πληρωμές ασφαλιστικών ταμείων, φόρων κλπ. Η ντόμινο στάση πληρωμών θα επηρεάσει θέλοντας και μη και τους μισθούς του δημοσίου και τις συντάξεις. Στο τέλος δεν θα μείνει κανείς που δεν θα ζημιωθεί.

Edited by Pavlos33
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Εννοείται ΟΧΙ. Από τη στιγμή που μας εμπαίζουν Βρούτσης και Σπυρίδων-Άδωνης (με μηνιαίες απολαβές κοντά στα 10000€ παρακαλώ χωρίς να δίνουν τίποτα οι ίδιοι) τότε θα ήταν απείρως καλύτερο να τα δώσουμε ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ τους Υπουργούς για τις τραγικές οικονομικές συνθήκες που περνούν. Όχι πέστε μου...είναι δυνατόν να ζήσεις με 10.000€ μηνιαίως; 
Δεν υποκαθιστούμε εμείς τον συνταγματικό ορισμό του Κράτους Πρόνοιας και Δικαίου επειδή κάποιοι είναι ανίκανοι.

Παρακαλώ να προστεθεί και μια τέταρτη επιλογή :

• Να δοθούν τα χρήματα στις οικογένειες των Σταϊκούγα, Βρούτση, Σπυρίδων-Άδωνη, Στασινού ως βοήθημα για την άθλια οικονομική κατάσταση που βιώνουν.

Ε..μα πια!

 

Link to comment
Share on other sites

Επουσιώδες το που θα καταλήξει η μπάλα. Αρκεί να τη σουτάρουμε. Σχεδόν κανείς δε θέλει σεμινάρια και σχεδόν κανείς δε θα ωφεληθεί από τέτοια σεμινάρια εκτός και αν ωφεληθούν πολιτικοί με το να φανούν δίκαιοι σε προκατειλημμένο λαό.

Edited by curzondax
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Για να μην πεθάνει ο κόσμος από την πεινα από τον 2ο μήνα και μετά, αν υπάρχει υπόλοιπο χρημάτων, αυτό πρεπει να διατεθεί στην υπηρεσία που ήδη θα έπρεπε να έχει δημιουργηθεί για συσσίτια σε κάθε πόλη και χωριό ανά την επικράτεια. Η ίδια υπηρεσία θα κάνει και την διανομή, πορτα πορτα. Χρήματα σε ότι θα εξασφαλίσει την διατροφική αυτάρκεια και την ιατρική περίθαλψη για την επιβίωση του πληθυσμου. Ακόμη και οι αγρότες πρεπει να παραξουν συγκεκριμένα προιόντα γιά την επόμενη σοδειά. 

Λεφτά σε κανέναν μας. Δεν τα χρειαζόμαστε. Δεν θα έχουν καμία αξία όταν τα σουπερ μαρκετ θα είναι άδεια. 

Edited by atsalovergas
Link to comment
Share on other sites

Ναι. 

Αν δεν εξασφαλιστεί η διατροφή όλων των ανθρώπων, Ελλήνων και λαθρομεταναστών ανά την επικράτεια, θα έχουμε ταραχές, κλοπές και η κοινωνία θα μετατραπεί σταδιακά σε ζουγκλα. 

 

 

Edited by atsalovergas
Link to comment
Share on other sites

Αυτό που λες δεν γίνονται ούτε καν στις χώρες που πλήττονται δραματικά πχ Ιταλία η Ισπανία.. Απλά υπάρχει ο περιορισμός να πηγαίνεις σούπερ μια φορά την εβδομάδα η δυο δεν θυμάμαι καλά.. Πουθενά μα πουθενά δεν μοιράζουν τρόφιμα 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.