Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Πρόβλημα με λέβητα saturn navien NCH 25BD/30BD/41BD


Frantzeska Kazepi

Recommended Posts

Καλησπέρα σας,  έχω τον λέβητα πετρελαίου Saturn Navien και πρόσφατα αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα. Σταμάτησε να δουλεύει. Ενώ ανέβαζα τη θερμοκρασία στο πινακάκι εντός του σπιτιού, ξεκινούσε να δουλεύει και σταματούσε χωρίς να μπορεί να λειτουργήσει ώσπου έβγαζε ένδειξη 03 και κόκκινο φως. Φώναξα ηλεκτρολόγο μου το έκανε συντήρηση, ήταν βουλωμένα τα φίλτρα και άλλαξε μπεκ και διάφορα άλλα, δούλεψε όλα καλά και σε μια ώρα που ξανά ανέβασα τη θερμοκρασία, ξανά τα ίδια. Το θέμα είναι πως δοκίμασα να το λειτουργήσω με βάση τη θερμοκρασία του νερού στα σώματα ( γιατί έχει και αυτή την επιλογή, εκτός του να δουλεύει με βάση την εσωτερική θερμοκρασία του σπιτιού) και λειτούργησε. Βγάζει νόημα για κάποιον όλο αυτό? Υπάρχει κάποια πρόταση? Ευχαριστώ πολύ.

 

Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" και διόρθωσέ το. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Pavlos 33

Edited by Frantzeska Kazepi
τονισμός
Link to comment
Share on other sites

Το σφάλμα 03 στο λέβητα αυτό σημαίνει υπερθέρμανση της μονάδας. Υπερθέρμανση μπορεί να έχουμε όταν πχ έχουμε αρκετά μεγάλο λέβητα σε σχέση με τη ζήτηση, δηλαδή με το μέγεθος των σωμάτων, τον όγκο νερού του κυκλώματος κλπ. ...Και το κάνει για να προστατευθεί ο λέβητας. Τρόπους επίλυσης δεν μπορώ να προτείνω, καθώς δεν γνωρίζω την εγκατάστασή σας, παρά μόνο σε θεωρητικό επίπεδο. Αν και υπάρχει ενδεχόμενο, αν η όλη εγκατάσταση έχει γίνει χωρίς μελέτη, οι πιθανές λύσεις να είναι επιπέδου "παυσίπονου" και όχι ριζική επίλυση της αιτίας του προβλήματος. Ίσως μια εγκατάσταση boiler να διόρθωνε το πρόβλημα, αφού έτσι θα του προσθέτατε επιπλέον ζήτηση. Άλλος λόγος, πάλι, μπορεί να είναι ότι κάποια (-ες) βάνα (-ες) ή διακόπτες σωμάτων είναι μισόκλειστες και στραγγαλίζουν τη ροή. Πχ στην περίπτωσή σας, η ύπαρξη θερμοστατικών κεφαλών θα έκανε εντονότερο το πρόβλημα...

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.