Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Παθητική Πυροπροστασία σε Δημόσιο κτίριο


Recommended Posts

Καλημέρα,

Το ερώτημά μου έχει να κάνει με την μελέτη παθητικής πυροπροστασίας εντός Δημοσίου κτιρίου και πιο συγκεκριμένα εντός στρατοπέδου και είναι το εξής:

  1. Το στρατόπεδο, ως χρήση εμπίπτει στην κατηγορία Συνάθροισης κοινού ή εξετάζονται οι χρήσεις που υπάρχουν ως ανεξάρτητες (πχ. κοιτώνες, αποθήκες πυρομαχικών, γραφεία κλπ.)?

Ο φορέας θέλει να πραγματοποιήσει προσθήκη κατ' επέκταση (εντός υφισταμένου κτιρίου με χρήση αποθηκών) αποθήκης εύφλεκτων υλικών (επικίνδυνος χώρος-κατηγορία Β) και απαιτεί να περιγραφούν τα απαραίτητα μέτρα παθητικής και ενεργητικής πυροπροστασίας. 

Καταλαβαίνω ότι εάν δεν καταταχθεί το κτιριακό συγκρότημα του στρατοπέδου με συγκεκριμένη χρήση με βάση το ΠΔ41, δεν θα καταλήξω πουθενά.

Edited by ΜΑΡΙΑ M. ΕΞΑΡΧΟΥ
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, 

ένα συγκρότημα κτιρίων (στη περίπτωση σου στρατόπεδο) θα μελετηθεί ανά κτίριο με οποία χρήση έχει το καθένα ξεχωριστά.  Ύστερα από συνεννόηση με την οικεία Π.Υ. μπορείς να καταθέσεις μια ενιαία μελέτη με τεύχη και κατόψεις για κάθε χρήση ξεχωριστά και να βγάλεις ένα ενιαίο Πιστοποιητικό Πυρασφάλειας στο τέλος για όλο το στρατόπεδο, συμπεριλαμβανομένων των μέτρων και μέσων πυροπροστασίας που τυχόν θα χρειαστούν στον περιβάλλοντα χώρο. 

good luck

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.