Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Οι αερομεταφορές στην Ευρώπη συνθλίβονται από τον covid-19, στο -88% η πτώση τον Μάρτιο


Engineer

Recommended Posts

Σε μία απίστευτη μέχρι και δύο μήνες πριν, κατρακύλα είναι οι αερομεταφορές στην Ευρώπη λόγω του covid-19. Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η ACI Europe (Airports Council International-Europe). Η πτώση που καταγράφεται στην επιβατική κίνηση στις 22 Μαρτίου (Κυριακή), είναι -88% σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι.

Σύμφωνα με το διάγραμμα που αφορά την Ευρωπαϊκά αεροδρόμια, την 1η Φεβρουαρίου καταγραφεται μία ασθενική πτώση 1%. Όσο προχωρούν οι μέρες και αρχίζουν να καταγράφονται κρούσματα σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, η πτώση είναι συνεχόμενη. Φτάνει το -22% στις 2 Μαρτίου και στις 12 του μήνα, ημέρα που οι ΗΠΑ αναστέλλουν τις πτήσεις στην Ζώνη Σένγκεν φτάνει το -48%. Μόλις 4 ημέρες μετά η πτώση φτάνει το -62% και έξι ημέρες αργότερα, στις 22 Μαρτίου η πτώση αγγίζει το -88%.

Αερομεταφορες πτώση

Το διάγραμμα παράλληλα δείχνει την γεωμετρική αύξηση των κρουσμάτων στην Ευρώπη. Στις 24 Φεβρουαρίου ημέρα που ξεκίνησε να παρουσιάζει η έρευνα της ACI, έχουμε 278, στις 2 Μαρτίου 2.743, στις 9 Μαρτίου φτάνουν 15.031, στις 15 Μαρτίου 65.927 και στις 22 Μαρτίου 171.656.

Από τις 24 Φεβρουαρίου μέχρι τις 22 Μαρτίου 2020 η πτώση φτάνει το -38% που ισούται με -57,6 εκατομμύρια επιβάτες σε σχέση με πέρυσι. Στην ίδια έρευνα, δίνονται στοιχεία από το Ηνωμένο Βασίλειο (-82% στις 22.3), τη Γερμανία (-88% στις 22.3), τη Γαλλία (-86% στις 22.3) κ.α.

Ιταλία πτωση επιβατικής κίνησης

ΚΑΘΗΛΩΣΗ ΠΤΗΣΕΩΝ – ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλες εταιρείες low cost όπως η Ryanair και η Easyjet έχουν καθηλώσει τους στόλους τους ενώ και η δική μας Aegean σταμάτησε (εκτός ελαχίστων προς Βρυξέλλες) όλες τις πτήσεις εξωτερικου. Εταιρείες handling όπως η Goldair και η Swissport προέβησαν σε δραστικές κινήσεις  όπως περικοπές θέσεων εργασίας, απολύσεις και εκ περιτροπής εργασία μετά την κατά 90% πτώση στον κύκλο εργασιών τους.

Αναφορικά με την Ελλάδα τα ενθαρρυντικά στοιχεία της ΥΠΑ για την κίνηση Φεβρουαρίου με μία αύξηση που ξεπερνά το 4%, δεν αναμένεται να συνεχιστούν για τον Μάρτιο μιας και η πτώση σύμφωνα με παράγοντες του τομέα των αερομεταφορών στο ypodomes θα είναι δραματική. Μέχρι σήμερα η εκτίμηση είναι ότι ο Μάρτιος και στην Ελλάδα θα κλείσει με πτώση που θα ξεπερνά το 80%. “Το πρόβλημα είναι ότι τα κόστη στα αεροδρόμια είναι ανελαστικά. Είτε υπάρχουν πτήσεις είτε όχι, επειδή τα αεροδρόμια είναι κρίσιμες υποδομές, πρέπει να λειτουργούν” σημειώνει χαρακτηριστικά.

germany_traffic-2020.jpg


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.