Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Επιλογή Βιβλίων για την Εκπόνηση Ηλεκτρομηχανολογικών Μελετών


chrissp

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλη την ομάδα και καλό κουράγιο στις δυσκολίες λόγω της υπάρχουσας κατάστασης !

Είμαι στην αρχή της επαγγελματικής σταδιοδρομίας μου και θα ήθελα να ασχοληθώ με το κομμάτι της οικοδομής παρά την δεδομένη κρίση και τον κορεσμό που υφίσταται και ειδικότερα με το μελετητικό σκέλος των Η/Μ μελετών. Συνεπώς, γνωρίζω πως το ελεύθερο επάγγελμα (στην δική μου περίπτωση) απαιτεί πολλές ώρες προσωπικής ενασχόλησης για να μπορέσει να αποκτήσει κανείς σιγά σιγά επαρκή γνώση στα διάφορα ζητήματα της εργασιακής ενασχόλησης. Έτσι, προσπαθώ μέσω της ενασχόλησης με πρότυπες μελέτες να αρχίζω σταδιακά να αποκτάω ένα θεωρητικό υπόβαθρο που θα με βοηθήσει στην επίτευξη του στόχου ενασχόλησης των εν λόγω μελετών. Θα ήθελα να μου πείτε εάν και όποιος μπορεί κάποια διαθέσιμη βιβλιογραφία με πρότυπες τέτοιες μελέτες και υποδείγματα είτε δωρεάν είτε μέσω αγοράς, ώστε να μπορέσω να έχω μια σαφέστερη εικόνα των μελετών αυτών. Επιπλέον, θα ήθελα να προσθέσω πως οι κατηγορίες των μελετών που με ενδιαφέρουν είναι τα υδραυλικά (ύδρευση-αποχέτευση), φυσικού αερίου, μελέτες εγκατάστασης ανελκυστήρα, πυροπροστασίας (ενεργητικής και παθητικής), για συστήματα κλιματισμού (θέρμανση, ψύξη, αερισμός),  μελέτες Ηλεκτρολογικές – Ηλεκτρολογικών Εγκαταστάσεων, μελέτες εγκατάστασης Εφεδρικών συστημάτων (ΕΗΖ) και μελέτες συστημάτων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Γεωθερμία, Ηλιοθερμία, Φωτοβολταικών, Ανεμογεννητριών). 
 

Οποιαδήποτε βοήθεια ή συμβουλή είναι ευπρόσδεκτη.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα και καλή επιτυχία σε αυτό που ξεκινάς...

θα σου πρότεινα, για αρχή να αγοράσεις τις ΤΟΤΕΕ που είναι η βάση για κάθε μελέτη. Εάν στην πόλη σου υπάρχουν βιβλιοπωλεία που έχουν τεχνικά βιβλία, σου προτείνω να τα επισκευτείς και με την ησυχία σου να διαλέξεις αυτό που σου ταιριάζει.

 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και σε εσένα αγαπητέ συνάδελφε και σε ευχαριστώ για την ευχή σου !

Έχεις δίκαιο σε αυτό που αναφέρεις πως οι ΤΟΤΕΕ είναι η βάση για την εκάστοτε μελέτη. Θα ακολουθήσω την συμβουλή σου και θα ξεκινήσω από αυτές σε πρώτο στάδιο. Ναι η πόλη μου διαθέτει βιβλιοπωλεία με τεχνικά βιβλία και σε δεύτερο επίπεδο θα απευθυνθώ εκεί για την επιλογή των ενδεδειγμένων βιβλίων. Σε ευχαριστώ συνάδελφε για τον χρόνο σου και για τις κατευθύνσεις που μου έδωσες.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.