Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Στερεά στο φίλτρο του νιπτήρα.


dim1309

Recommended Posts

(μεταφέρθηκε στην ενότητα ιδιωτών. Pavlos 33)

Θα μπορούσε κάποιος ειδικός να με διαφωτίσει ως προς τη φύση αυτού του υλικού που συνεχώς συσσωρεύεται στη σίτα του νιπτήρα ;

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Ίζυμα.jpg

Ίζυμα - closeup.jpg

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Φαίνεται σαν "ρινίσματα" από σωλήνες PPR. Δεν ξέρω στη υφή τους πώς είναι!

Είναι το δίκτυό σας από PPR (πολυπροπυλένιο)?

Αν είναι καινούργιο δίκτυο, θα καθαρίσει σύντομα... 

Link to comment
Share on other sites

Περιοχή? σκληρότητα νερού γνωρίζετε? Θεωρώ ότι είναι άλατα μαζί με ιζήματα που μεταφέρονται από το δίκτυο ύδρευσης.

Link to comment
Share on other sites

"antloukidis", σας ευχαριστώ πολύ. Το θέμα είναι ότι δεν γνωρίζω το υλικό κατασκευής του δικτύου (είμαι ενοικιαστής). Το κτήριο όμως είναι κατασκευής 2017. Το πρόβλημά μου είναι κατά πόσο επιβλαβές είναι αυτό το ίζημα (ή  "απόθεση", δεν γνωρίζω την επαγγελματική σας ορολογία γι' αυτό το υλικό). Γιατί σίγουρα, στο νερό που πίνω από τη βρύση της κουζίνας (απ' όπου και το στόμιο της φωτογραφίας) θα περιέχονται και κομμάτια του υλικού που, λόγω του μικρότερου μεγέθους τους από τις τρύπες της σίτας του στομίου, θα καταπίνονται.

Link to comment
Share on other sites

"jimevi13", σας ευχαριστώ για το χρόνο και τον κόπο σας. Δεν γνωρίζω την ακριβή σκληρότητα του νερού (κατοικώ στη Θάσο) γνωρίζω όμως ότι είναι γενικά αρκετά σκληρό (χρειάζομαι διπλάσια από τη συνιστώμενη ποσότητα απορυπαντικού στο πλυντήριο ρούχων). Όπως εξήγησα και στον κύριο "antloukidis" πιο πάνω, το πρόβλημά μου είναι κατά πόσο τα ιζήματα του δικτύου στα οποία αναφέρεστε είναι τοξικά ή όχι (γιατί σίγουρα κάποια μικρότερα κομμάτια περνάνε από τη σίτα της βρύσης και καταλίγουν μέσα στον οργανισμό).

Link to comment
Share on other sites

Η ηλικία του δικτύου άνω των 3 ετών, αποκλείει την υπόθεσή μου.

Σίγουρα χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση με χημική ανάλυση.

Μέχρι λύσης του προβλήματος, θεωρώ απαραίτητο το σταμάτημα χρήσης του νερού για πόσιμο και μαγείρεμα.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

"antloukidis" σας ευχαριστώ πολύ και πάλι!  Πράγματι, σταμάτησα να χρησιμοποιώ το νερό της βρύσης από την πρώτη ημερομηνία που ανίχνευσα το ίζημα. Οφείλω να σας εξομολογηθώ ότι απευθύνθηκα σε σας, τους πεπειραμένους επαγγελματίες, προκειμένου να γλυτώσω αυτήν ακριβώς την ανάλυση, τόσο γιατί εδώ στην Θάσο δεν παρέχονται τέτοιου είδους υπηρεσίες αλλά και, δεν σας το κρύβω, εξαιτίας του κόστους. Θεώρησα λοιπόν πως ίσως κάποιοι επαγγελματίες του αντικειμένου όπως εσείς, έχουν ξανασυναντήσει τέτοιες εικόνες και είναι σε θέση να αποφανθούν. Και πάλι σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Edited by dim1309
Link to comment
Share on other sites

όπως σας είπα πρέπει να είναι άλατα μαζί με ιζήματα (χώμα, πετραδάκια κτλ). Αρχικά έχετε φίλτρο νερού κεντρικό? με ενεργό άνθρακα ή νήματα? 

Αν όχι να βάλετε και να  βάλετε και αποσκληρυντή στο νερό που έρχεται στο σπίτι οι συσκευές σας όπως το πληντύριο ρούχων, ηλιακός , βρύσες κτλ θα χαλάσουν πολύ γρήγορα.

Link to comment
Share on other sites

Η πολύ μεγάλη ποσότητα, σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, με κάνει να πιστεύω ότι πρόκειται για υλικό που έρχεται από το κεντρικό δίκτυο  (ίσως αντλιοστάσιο - δεξαμενή??? - στεγανωτική μεμβράνη δεξαμενής) του δήμου σας.

Ρωτήστε κάποιον γείτονα, αν έχει παρόμοιο πρόβλημα και σε καταφατική περίπτωση, αποτανθείτε στο δήμο. 

 

Edited by antloukidis
Link to comment
Share on other sites

Θα το κάνω. Απλά ήθελα να μάθω πρώτα κατά πόσο αυτή η απόθεση είναι τοξική και αν προέρχεται από την εγκατάσταση της οικοδομής στην οποια είμαι ενοικιαστής (για να άρπαζα τον ιδιοκτήτη). Σε κάθε περίπτωση, σας ευχαριστώ πολύ κύριοι "jimevi" και "antloukidis".

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.