Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Τέντες - Άδεια


AKISKOYR

Recommended Posts

Πελατης μου είχε  κάνει μια τέντα, σε αντικατάσταση παλαιάς το έτος 2011, , σήμερα έχουμε 2020.

Μετά από πολλές  προσπάθειες , αιτήσεις σε αρμοδίους φορείς , όλες οι απαντήσεις ήταν απορριπτικές προκειμένου να γίνει η νομιμοποίηση , όχι τακτοποίηση.

θα ήθελα να γνωρίζω αν μπορώ αν μπορώ να εκδώσω άδεια μικρής κλίμακας , τέντας , κινητού προστεγάσματος, βάσει της τροποποίησης του άρθρου 98 § 9 του  Ν . 4495/17 όπως αυτό τροποποιήθηκε με τον 4643/19  . Επίσης  ενημερώνω ότι η   της τέντας λόγω του ιστορικού της , η οποία σήμερα είναι καθαιρεμένη (2008) με αυτόβουλη ενέργεια του πελάτου μου ,  θα γίνει βάσει  του άρθρου 94 του Ν4495/17 και όπως αυτό τροποποιήθηκε μεταγενέστερα με εγκυκλίους (ΔΑΟΚΑ  /2/31-5-2019 ) και υπουργικές αποφάσεις (60696/19 αρθρο3 §8 , άρθρο 5 §ε και 60696 άρθρο 6 §1). Εννοείται για να κάνω  νομιμοποίηση θα πάω με τα άρθρα 94,95 του Ν.4495/17.

Θα ήθελα επίσης να ρωτήσω  αν υπάρχει  κάποια εξειδίκευση διαδικασίας , απόφαση υπουργού περιβάλλοντος του άρθρου 98 § 9 του  Ν . 4495/17 όπως αυτό τροποποιήθηκε με τον 4643/19  , μήπως γνωρίζει κάποιος συνάδελφος.

Link to comment
Share on other sites

7 λεπτά πριν, AKISKOYR said:

...... είχε  κάνει μια τέντα, ....

............................ να γίνει η νομιμοποίηση , όχι τακτοποίηση.

..................

 

Από πότε πρέπει να γίνει νομιμοποίηση ή τακτοποίηση ΤΕΝΤΑΣ?

Ή ακόμα να βγεί Άδεια Δόμησης για ΤΕΝΤΑ

Μπας και αφορά πέργολα ή άλλο?

Τσεκ με προσοχή στους ορισμούς του ΝΟΚ ώστε να γίνει σωστή χρήση των πολεοδομικών όρων για να μπορέσει να γινει κατανοητό το ερώτημα σου?

Link to comment
Share on other sites

Με δεδομένο ότι για τις τέντες δεν απαιτείται καμιά διοικητική πράξη

θα δεις την εγκ 2 -άρθρο 81 παρ 3 και 4 -Συγκεκριμένα τα παρακάτω

Σε κάθε περίπτωση, εργασίες για τις οποίες δεν απαιτείται η έκδοση οικοδομικής άδειας κατά το άρθρο 30 του ν.4495/2017, δεν συνιστούν αυθαίρετες κατασκευές ούτε και πολεοδομικές παραβάσεις

 1.      Στην παρ. 4 επισημαίνεται ότι για τις καταγεγραμμένες αυθαιρεσίες οι οποίες πλέον, μετά την ισχύ του ν.4495/2017, εμπίπτουν στις πολεοδομικές παραβάσεις ή στις εργασίες του άρθρου 30 του ίδιου νόμου για τις οποίες δεν απαιτείται η έκδοση οικοδομικής άδειας ούτε και η έκδοση έγκρισης εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας, παύουν οριστικά εκκρεμείς ποινικές διώξεις  που δεν έχουν εισαχθεί στο ακροατήριο του αρμόδιου δικαστηρίου και αρχειοθετούνται, μετά την προσκόμιση σχετικής βεβαίωσης του οικείου Τοπικού Παρατηρητηρίου ότι η αυθαίρετη κατασκευή αποτελεί πολεοδομική παράβαση.

  Μέχρι τη λειτουργία των τοπικών παρατηρητηρίων, η ανωτέρω βεβαίωση χορηγείται από την αρμόδια Υ.ΔΟΜ μετά από αίτηση του ενδιαφερομένου ή και αυτεπαγγέλτως μετά από

παραγγελία του αρμόδιου εισαγγελέα.

Ιδιαίτερα για εκθέσεις αυτοψίας που έχουν συναχθεί προ της ισχύος του νόμου και που αναφέρονται σε εργασίες που εμπίπτουν σήμερα στις περιγραφόμενες στο άρθρο 30 αυτού (δηλαδή εργασίες που μπορούν να εκτελούνται χωρίς οποιαδήποτε άδεια, έγκριση ή ενημέρωση της αρμόδιας υπηρεσίας) τίθενται στο αρχείο, διαγράφονται τυχόν βεβαιωμένα πρόστιμα και ενημερώνεται η αρμόδια Δ.Ο.Υ και ο εισαγγελέας.

  Σε κάθε περίπτωση τυχόν καταβληθέντα πρόστιμα δεν αναζητούνται.

Edited by Pavlos33
αλλαγή χρώματος γραμματοσειράς-βλ. κανόνες συμμετοχής
Link to comment
Share on other sites

Μήπως δεν είναι θέμα έκδοσης άδειας ή τακτοποίησης αλλά θέμα συναίνεσης συνιδιοκτητών;

Τότε κατ' ελάχιστον χρειάζεται το ποσοστό συναίνεσης που αναφέρει το καταστατικό

της πολυκατοικίας.

Link to comment
Share on other sites

Επειδή σας έχω  ενοχλήσει  για το αίτημα μου , για το οποίο  δεν δικαιώθηκα ποτέ , από καμμιά υπηρεσία ,  απευθύνθηκα κατόπιν και σε πρωτοβάθμια όργανα της διοίκησης και τελικά σήμερα βλέπω ότι δικαιώθηκα . Σας επιστώ την προσοχή σας στο ακόλουθο  και περιμένω την απάντηση σας  στο έξεις ερώτημα :

Είχε  κάνει μια τέντα , πελάτης μου, σε αντικατάσταση παλαιάς το έτος 2011, , σήμερα έχουμε 2020. Μετα από πολλές  προσπάθειες , αιτήσεις σε αρμοδίους φορείς , όλες οι απαντήσεις ήταν απορριπτικές προκειμένου να γίνει η νομιμοποίηση , όχι τακτοποίηση. Σήμερα διαβάζοντας το συνημμένο που σας επισυνάπτω  διαπιστώνω ότι το αίτημα μου ήταν δίκαιο  . θα ήθελα να γνωρίζω αν μπορώ αν μπορώ να εκδώσω άδεια μικρής κλίμακας ,εκατοστής   τέντας , κινητού προστεγάσματος , η όπως εσείς  την  ονομάσετέ  , βάσει της τροποποίησης του άρθρου 98 § 9 του  Ν . 4495/17 όπως αυτό τροποποιήθηκε με τον 4643/19  . Επίσης  ενημερώνω ότι η εκατοστής  της τέντας λόγω του ιστορικού της , η οποία σήμερα είναι καθαιρεμένη (2008) με αυτόβουλη ενέργεια του πελάτου μου ,  θα γίνει βάσει  του άρθρου 94 του Ν4495/17 και όπως αυτό τροποποιήθηκε μεταγενέστερα με εγκυκλίους (ΔΑΟΚΑ  /2/31-5-2019 ) και υπουργικές αποφάσεις (60696/19 αρθρο3 §8 , άρθρο 5 §ε και 60696 άρθρο 6 §1). Εννοείται για να κάνω  νομιμοποίηση θα πάω με τα άρθρα 94,95 του Ν.4495/17. Θα ήθελα επίσης να ρωτήσω  αν υπάρχει  κάποια εξειδίκευση διαδικασίας , απόφαση υπουργού περιβάλλοντος του άρθρου 98 § 9 του  Ν . 4495/17 όπως αυτό τροποποιήθηκε με τον 4643/19  , μήπως γνωρίζει κάποιος συνάδελφος. Γνωρίζω  εκ των προτέρων ότι για  κινητό  προστέγασμα (τέντα) δεν χρειάζεται άδεια. Επειδή όμως με απόφαση δικαστηρίου έχω την ιδιοχρησία μια και δεν μπορεί κάνεις άλλος να έχει πρόσβαση  καθώς επίσης ότι με το άρθρο 94,95 μπορώ αφού πληρώσω μέσω 4495 μπορώ να εκδώσω άδεια , όταν είμαι σύννομος ,  για  τον λόγο αυτό    και κάνω την ερώτηση . Στην πολυκατοικία δεν υπάρχει σύσταση αλλά έχω με επικυρωμένες υπεύθυνες δηλώσεις το 65% , ποσό άλλο το 51% . Δεν θέλω να μπλέξω όμως τον πελάτη μου με δικαστήρια.

Edited by AKISKOYR
Link to comment
Share on other sites

 

13 minutes ago, AKISKOYR said:

το συνημμένο που σας επισυνάπτω

μάλλον ξέχασες την επισύναψη 😀

Link to comment
Share on other sites

και.... 

22 λεπτά πριν, AKISKOYR said:

... Στην πολυκατοικία δεν υπάρχει σύσταση αλλά έχω με επικυρωμένες υπεύθυνες δηλώσεις το 65% , ποσό άλλο το 51% .....

πως είναι δυνατό να μη υπάρχει σύσταση σε πολυκατοικία αλλά να δηλώνεις για ποσοστά 65% ??? τα ποσοστά απο σύσταση δεν είναι? ή κάτι άλλο?

 

Link to comment
Share on other sites

και....τι σημαινουν αυτα

"Επίσης  ενημερώνω ότι η εκατοστής  της τέντας λόγω του ιστορικού της , η οποία σήμερα είναι καθαιρεμένη (2008) με αυτόβουλη ενέργεια του πελάτου μου ,  θα γίνει βάσει  του άρθρου 94 του Ν4495/17 και όπως αυτό τροποποιήθηκε μεταγενέστερα με εγκυκλίους (ΔΑΟΚΑ  /2/31-5-2019 ) και υπουργικές αποφάσεις (60696/19 αρθρο3 §8 , άρθρο 5 §ε και 60696 άρθρο 6 §1)."

τι κατεδαφισε το 2008 "αυτοβουλως" ο πελατης  σου?

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

καλά δεν σου αρκεί το παρακάτω που ήδη ανέβασα με το οποίο διαγράφονται τα πρόστιμα και παύει κάθε ποινική δίωξη χωρίς να απαιτείται καμιά έκδοση Διοικητικής πράξης -δηλ Ε.Δ.Μ.Κ ή Ο.Α νομιμοποίησης? 

Ιδιαίτερα για εκθέσεις αυτοψίας που έχουν συναχθεί προ της ισχύος του νόμου και που αναφέρονται σε εργασίες που εμπίπτουν σήμερα στις περιγραφόμενες στο άρθρο 30 αυτού (δηλαδή εργασίες που μπορούν να εκτελούνται χωρίς οποιαδήποτε άδεια, έγκριση ή ενημέρωση της αρμόδιας υπηρεσίας) τίθενται στο αρχείο, διαγράφονται τυχόν βεβαιωμένα πρόστιμα και ενημερώνεται η αρμόδια Δ.Ο.Υ και ο εισαγγελέας.

  Σε κάθε περίπτωση τυχόν καταβληθέντα πρόστιμα δεν αναζητούνται

Edited by Pavlos33
αλλαγή χρώματος γραμματοσειράς-βλ. κανόνες συμμετοχής
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

On 1/4/2020 at 9:43 ΜΜ, georgegaleos said:

 

μάλλον ξέχασες την επισύναψη 😀

Σκέπτομαι  :

1 . Εφόσον  με το συνημμένο που σας στέλνω  μήπως μπορώ να κάνω αδειοδότηση   (αυτή την φορά το στέλνω) , επειδή . Η τακτοποίηση ισχύει πριν 28/7/11 (ενώ η κατασκευή εγεινε  τον 9/11 )

 3. Είχε επιβληθεί στον πελάτη μου  πρόστιμο το 2013 το οποίο εξελίχθηκε με τις επαυξήσεις στο ποσό  των 5000 ευρώ . Το 2018 του είπα να το πληρώσει και να το καθαιρέσει , για να μην του έλθει ο κούκος αηδόνι . Πράγμα που έκανε .

2.Γνωρίζω  εκ των προτέρων ότι για  κινητό  προστέγασμα (τέντα , η κατασκευή ήτανε με ανοιγοκλινομενες συρόμενες περσίδες) δεν χρειάζεται άδεια. Επειδή όμως με απόφαση δικαστηρίου πρωτόδικα έχω την αποκλειστική χρήση , (αλλά ο δικηγόρος έπρεπε να κάνει έφεση , πράγμα το οποίο δεν εγεινε και έτσι χάθηκε η απόφαση αυτή ) , πόσο άλλο  την ιδιοχρησία , μια και δεν μπορεί κάνεις άλλος να έχει πρόσβαση  στην επιφάνεια αυτή (ακάλυπτος χώρος οροφής ισογείου, δώμα ισογείου σε τετραώροφη οικοδομή που βλέπει στον ακάλυπτο χώρο και δεν έχει κάνεις άλλος πρόσβαση σε αυτόν ) , μήπως    με το άρθρο 94 , 95 μπορώ αφού πληρώσω μέσω 4495, σαν κατασκευή μετα την 28/7/11  (που τα έχω ειδε πληρώσει) σε συνδυασμό με το άρθρο 98 § 9 όπως αυτό τροποποιήθηκε , να εκδώσω άδεια , όταν είμαι σύννομος κατά ΝΟΚ  . Τώρα , όσο και αν φαίνεται περίεργο , (υπήρχε ένα ιδιωτικό προσύμφωνο καταστατικού το οποίο αναφέρει < ότι για οποιαδήποτε μεταβολή σε κοινοχρήστους και κοινότητος χώρους οι αποφάσεις θα παίρνονται από ‘κοινού ή δια αποφάσεως της πλειοψηφίας τούτων και  ότι σύσταση θα γίνει αργότερα > (οικοδομή του 1985 με νόμιμη  Ο.Α ) .  Στην πολυκατοικία δεν υπάρχει σύσταση , αλλά έχω με επικυρωμένες υπεύθυνες δηλώσεις το 65% , ποσό άλλο το 51% . Δεν θέλω να μπλέξω όμως τον πελάτη μου με δικαστήρια.

3. Το 1985 με την κατασκευή του κτηρίου στην ίδια επιφάνεια είχε κατασκευαστεί τέντα , κινητό προστέγασμα  , με υλικό από πανί και κάθετες κοίλες διατομές στο τέρμα του δώματος  και στηρίγματα πάνω στον τοίχο του διαμερίσματος του ιδιοκτήτη που είχε την ιδιοχρησία του δώματος. Στις 9/11/2011 αντικαταστάθηκε αυτή με άλλη  (κατόπιν εκδόσεως αδείας μικρής κλίμακας προς αντικατάσταση της παλαιάς φθαρμένης η οποία είχε 26 χρόνια ζωή και από την πολυκαιρινά  είχε  χαλάσει )  ποιο σύγχρονη , με επικάλυψη με υλικό από πλαστικές ανοιγοκλινομενες συρόμενες περσίδες  , και κάθετα στηρίγματα  από λεπτότοιχες κολώνες αλουμίνιου, εκεί που υπήρχανε τα παλαιά  και μάλιστα κατόπιν στατικής μελέτης. Η άδεια αυτή δεν έχει ανακληθεί ποτέ.

4. Σύννομη ενέργεια που σκέπτομαι είναι : ότι αφού η άδεια μικρής κλίμακας (που ήταν αναγκαία το 11) δεν ανακλήθηκε ποτέ να μπει σε ισχύ , να κατασκευασθεί σήμερα η τέντα , αφού γίνει ένταξη στον Ν.4495 άρθρο 94,95 του Ν 4495, σαν κατασκευή μετα την 28/7/11, σε συνδυασμό με το συνημμένο που σας στέλνω. Τέλος ερωτώ πως μπορώ να βρω άκρη με το : Με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας καθορίζεται η διαδικασία υπαγωγής στον παρόντα νόμο των αυθαίρετων κατασκευών ή αλλαγών χρήσης επί κοινοχρήστων ή κοινοτήτων μερών της οικοδομής που δεν έχουν απωλέσει την κοινόχρηστη χρήση, ο επιμερισμός του ενιαίου ειδικού προστίμου και των λοιπών δαπανών μεταξύ των συνιδιοκτητών και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια.» Ειδε  συνημμένο.   

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.