Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αίτηση για Εξοικονομώ


gger

Recommended Posts

(μεταφέρθηκε στην ενότητα ιδιωτών. Pavlos 33)

Καλησπέρα σε όλους,

Είμαι ιδιώτης, δεν είμαι μηχανικός. Έχω το εξής πρόβλημα: Προσπάθησα να ενταχθώ τον περασμένο Σεπτέμβριο στον Β' κύκλο του προγράμματος Εξοικονομώ . Ανέθεσα τις διαδικασίες για δύο διαμερίσματα, ένα δικό μου και ένα της αδερφής μου, στον ίδιο μηχανικό. Η αίτηση μου, όπως μου είπε ο μηχανικός που ανέλαβε τη διαδικασία, δεν έγινε δεκτή. Έχω πληρώσει για την έκδοση του Π.Ε.Α. το ποσό των 280€( έχω λάβει απόδειξη) και την αμοιβή συμβούλου 300€ μέσω τραπέζης. Από τον Σεπτέμβρη έχουμε μιλήσει κάποιες φορές για την εξέλιξη της υπόθεσης και μου είπε να περιμένουμε να βγει νέος κύκλος. Σήμερα είδα ότι έγιναν δεκτές επιπλέον  ~8500 νέες αιτήσεις. Δεν έχω μιλήσει ακόμα μαζί του γι'αυτό. Στο site του Εξοικονομώ όταν συνδέομαι με τους κωδικούς του taxis, δεν εμφανίζεται κάποια αίτηση.  Τα λεφτά για την αμοιβή συμβούλου και για το Π.Ε.Α. (υποτίθεται ότι) θα τα πάρω από το πρόγραμμα. . Όπως καταλαβαίνετε δεν αισθάνομαι πλέον τόσο μεγάλη εμπιστοσύνη για τον μηχανικό μου. Φοβάμαι ότι δεν θα πάρουμε πίσω αυτά τα χρήματα και επίσης ότι δεν θα γίνει και η δουλειά. Τι θα με συμβουλεύατε να κάνω, ως πιο έμπειροι, προκειμένου να εξασφαλίσω τα χρήματά μου και επίσης την ένταξή μου στο πρόγραμμα; Ή τουλάχιστον πού μπορώ να απευθυνθώ για περισσότερες πληροφορίες;

Ευχαριστώ θερμά,

Γιώργος

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Γιώργο λυπάμαι που δεν μπήκες. Σε αυτό δε ν φταίει ο μηχανικός αν το πάλεψε αλλά δεν πρόλαβε.

Από τα λεγόμενα σου καταλαβαίνω ότι δεν πρόλαβε, δεν την ξεκίνησε καν. Ή την είχε ξεκινήσει?

Τώρα κακώς πλήρωσες για σύμβουλο έργου. Γιατί το έκανες? Ο σύμβουλος πληρώνεται κατευθείαν από το πρόγραμμα όταν τελειώσει τελείως. Τωρα δεν εχει κάνει ούτε το 1/3 της δουλειάς του. Εσύ έπρεπε να πληρώσεις τραπεζικά μόνο το πεα και αν είχατε κάποια επιπλέον συμφωνία. Όχι όμως αυτό το επιδοτούμενο ποσό του συμβούλου. Χώρια ότι δεν είναι 300€.

Σου έκοψε απυ ως σύμβουλος έργου? Επί πιστώσει ή ξοφλημενη?

Αν βγει νέο (ήταν αλλά λόγω Κορωνοιου ???.) Θα μπορείς να μπεις σε εκείνο. 

Edited by katrmp
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την απάντηση. Αυτό που μου είπε είναι ότι μπήκε να κάνει την αίτηση, όμως το σύστημα αργούσε, αλλά εν τέλει την έκανε. Παρ'όλα αυτά δεν γίναμε δεκτοί στο πρόγραμμα. Φαντάζομαι ότι αυτό συμβαίνει. Δεν είχαμε κάνει κάποια άλλη συμφωνία, μου ζήτησε χρήματα για το Π.Ε.Α. και την αμοιβή συμβούλου, την οποία αμοιβή πλήρωσα επειδή μου είπε ότι αυτά τα χρήματα θα τα πάρω όταν εγκριθεί η υπαγωγή μου στο πρόγραμμα. Τον εμπιστεύτηκα καθώς μου ζήτησε να τα βάλω σε λογαριασμό τράπεζας.Να σημειώσω ότι πριν την αίτηση, μου έστειλε ένα έντυπο για τις παρεμβάσεις που θα γίνονταν στα δύο διαμερίσματα. 

 

Link to comment
Share on other sites

Γιώργο λυπάμαι αλλά να σου πω μην ασχολείσαι καθόλου με τις 8500 υπαγωγες που άκουσες ή άλλες που θα ακολουθήσουν. Εσύ τις έχασες τελείως.

Τώρα φαίνεται ότι έγιναν λάθος τα πράγματα. Αν ήσουν μέσα και τελειώνες τις εργασιες τα μόνα λεφτά που θα σου έδινε το πρόγραμμα θα ήταν τα 2 πεα, τίποτα άλλο

Edited by katrmp
Link to comment
Share on other sites

Το εν τέλει την έκανε αλλά εσύ δεν την βρίσκεις με κωδικούς taxis δεν υπάρχει. Μήπως δεν μπαίνεις στο σωστό κύκλο?

Link to comment
Share on other sites

Μάλιστα , κατάλαβα. Αυτά τα 300€ της αμοιβής συμβούλου, αφού θα τα πληρωθεί από το πρόγραμμα γιατί μου τα ζήτησε; Θα τα πληρωθεί δύο φορες; Ή οταν τα πάρει θα μου τα επιστρέψει; Τι μπορώ να κάνω από εδώ και στο εξής κατά τη γνώμη σας; 

Link to comment
Share on other sites

Μια εβδομάδα μετά την αίτηση έλαβα αυτό το μήνυμα :

 

"Υπό την προϋπόθεση υπαγωγής της αίτησής σας στο Πρόγραμμα, επίτευξης του ελάχιστου ενεργειακού στόχου και τήρησης των λοιπών όρων και προϋποθέσεων του Προγράμματος και με βάση τα στοιχεία που έχετε καταχωρήσει: 

    α) ο μέγιστος επιλέξιμος προϋπολογισμός παρεμβάσεων είναι 25.000 €.
    β) Το ποσοστό επιχορήγησης που δικαιούστε είναι  60 % του τελικού επιλέξιμου προϋπολογισμού παρεμβάσεων,
    γ) Το ανώτατο επιλέξιμο κόστος του Συμβούλου Έργου είναι 248 €,
    δ) Το ανώτατο επιλέξιμο κόστος για τυχόν μελέτες απαιτούμενες από την κείμενη νομοθεσία για την ορθή υλοποίηση παρεμβάσεων είναι 248 €.
    ε) Το ανώτατο επιλέξιμο κόστος ανά Ενεργειακή Επιθεώρηση θα προκύψει βάσει των στοιχείων του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης, που θα καταχωρηθεί σε επόμενη κατάσταση.

 
Στα ανωτέρω ποσά περιλαμβάνεται ΦΠΑ.
Το συνολικό μέγιστο επιλέξιμο κόστος αθροιστικά για τα γ), δ) και ε) δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 992 €, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. "

από τη διεύθυνση [email protected].

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.