Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πρόσκληση 7,4 εκατ. ευρώ για έργα διαχείρισης απορριμμάτων στα νησιά


Engineer

Recommended Posts

Πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑΑ, με συγχρηματοδότηση από το Ταμείο Συνοχής, για την υλοποίηση ώριμων έργων διαχείρισης αστικών αποβλήτων, εξέδωσε το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Η πρόσκληση αφορά στους νησιωτικούς Δήμους σε όλες τις Περιφέρειες (πλην της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της Περιφέρειας Κρήτης, για τις οποίες έχουν δρομολογηθεί οι αντίστοιχες διαδικασίες) καθώς τους Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) με αρμοδιότητα σε νησιά (και πάλι πλην της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και Περιφέρειας Κρήτης) με σκοπό την υποβολή προτάσεων έργων, προκειμένου να ενταχθούν και χρηματοδοτηθούν.

Oι προτάσεις που θα υποβληθούν αφορούν τη Δράση 27.7. «Ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών αποβλήτων σε νησιά και απομονωμένους οικισμούς». Η περίοδος υποβολής των προτάσεων έχει οριστεί από τις 30/04/2020 έως και τις 30/10/2020.

Ο ειδικός στόχος της πρόσκλησης είναι η βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της ολοκληρωμένης διαχείρισης αποβλήτων, με βάση τους επικαιροποιημένους ΠΕΣΔΑ καθώς και η διασφάλιση της αυτάρκειας σε δίκτυα υποδομών ανάκτησης και διάθεσης.

Με τις νέες υποδομές τίθεται ο στόχος για την επαύξηση της δυναμικότητας στην ανακύκλωση αποβλήτων στους 4.500 τόνους/έτος, η εκτροπή 4.000 τόνων/έτος βιοαποδομήσιμων αστικών αποβλήτων από τους χώρους ταφής και η ασφαλής διάθεση 3.500 τόνων/έτος αστικών στερεών αποβλήτων.

Όπως εξειδικεύεται στην πρόσκληση, μέσω της παρούσας πρόσκλησης χρηματοδοτούνται οι ακόλουθες δράσεις:
– Δημιουργία μονάδων κομποστοποίησης προδιαλεγμένων βιοαποβλήτων συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας και εγκατάστασης του απαραίτητου εξοπλισμού και βοηθητικών εγκαταστάσεων για τη λειτουργία τους.

– Δημιουργία μονάδων επεξεργασίας υπολειμματικών συμμείκτων αστικών αποβλήτων, με ή χωρίς γραμμή προδιαλεγμένων βιοαποβλήτων, συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας και εγκατάστασης του απαραίτητου εξοπλισμού και βοηθητικών εγκαταστάσεων για τη λειτουργία τους.

– Δημιουργία Χώρων Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ), συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας και εγκατάστασης του απαραίτητου εξοπλισμού και βοηθητικών εγκαταστάσεων για τη λειτουργία τους.

– Επεκτάσεις Χώρων Υγειονομικής Ταφής (ΧΥΤ), συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας και εγκατάστασης του απαραίτητου εξοπλισμού και βοηθητικών εγκαταστάσεων για τη λειτουργία τους, εφόσον προβλέπονται στο οικείο επικαιροποιημένο ΠΕΣΔΑ ως υποδομές τελικής διάθεσης υπολειμμάτων στο πλαίσιο ολοκληρωμένης διαχείρισης αποβλήτων.

– Δημιουργία Σταθμών Μεταφόρτωσης Αποβλήτων, συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας και εγκατάστασης του απαραίτητου εξοπλισμού και βοηθητικών εγκαταστάσεων για τη λειτουργία τους.

– Υπηρεσίες τεχνικού συμβούλου, εφόσον απαιτείται.

– Εργασίες αρχαιολογίας, ως υποέργο με δικαιούχο εταίρο την οικεία Εφορεία αρχαιοτήτων, εφόσον απαιτείται.

– Συνδέσεις με δίκτυα ΟΚΩ, εφόσον απαιτείται.

– Απόκτηση εδαφικών εκτάσεων, που σχετίζονται άμεσα με τα παραπάνω έργα.


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.