Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Το κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων εξέδωσε την τελευταία απαραίτητη θετική γνωμοδότηση για το πάρκο στο Ελληνικό


Engineer

Recommended Posts

Δόθηκε σήμερα η τελευταία απαραίτητη θετική γνωμοδότηση από το Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων για το πάρκο στο Ελληνικό, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η ανάρτηση αναφέρει τα εξής: «Ξεκινούν οι εργασίες στο Ελληνικό – Δόθηκε σήμερα η τελευταία απαραίτητη θετική γνωμοδότηση από το Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων».

Νωρίτερα σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha, ο υπουργούς είχε απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με τις επενδύσεις και το πώς προχωρά το Ελληνικό: «Οι επενδύσεις δεν είναι στο μηδέν, και ορισμένες αναμένουν τη λήξη της καραντίνας. Ο χρόνος κυλάει μέσα στο πρόγραμμα για το Ελληνικό. Εκκρεμεί το Κεντρικό Συμβούλιο Νεότερων Μνημείων, στη συνέχεια θα απομείνει η απόφαση του ΣτΕ για την Hard Rock τη Δευτέρα του Θωμά, και μετά θα αρχίσουν οι εργασίες».

Από την πλευρά της η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με τη σημερινή θετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων, η οποία έπεται της, επίσης, ομόφωνης γνωμοδότησης για το ίδιο θέμα του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού υποστηρίζει την εργώδη προσπάθεια του Υπουργείου Ανάπτυξης να επισπεύσει τις εργασίες στο Ελληνικό.

Οι έκτακτες συνθήκες, στις οποίες ζούμε, καθιστούν επιτακτική την ανάγκη καλών ειδήσεων για την οικονομία της χώρας μας. Η έγκριση από τα ανώτατα γνωμοδοτικά όργανα του ΥΠΠΟΑ των διαπιστωτικών πράξεων, επιτρέπει την έναρξη άμεσων εργασιών στο πεδίο που θα δώσει ανάσα στην επανεκκίνηση της οικονομίας».

Το ΚΣΝΜ γνωμοδότησε θετικά και ομόφωνα για την εφαρμογή του άρθρου 67 του ν. 4663/2020 (ΦΕΚ Α 30) εντός του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά και την κατεδάφιση κτισμάτων, εγκαταστάσεων, συνοδών υποστηρικτικών δομών και κατασκευών διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου αυτών, σύμφωνα με την υποβληθείσα τεχνική έκθεση και τα συνοδεύοντα αυτή σχέδια»


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.