Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ελληνικό αιολικό ρεκόρ εχθές στην Ευρώπη - Κάλυψαν το 32,6% της ζήτησης


Engineer

Recommended Posts

Επιδόσεις… Δανίας κατέκτησε η αιολική ενέργεια χθες Δευτέρα στη χώρα μας, ημέρα κατά την οποία οι ανεμογεννήτριες κάλυψαν το 32,6 % της συνολικής ζήτησης ενέργειας.

Ποσοστό που κατατάσσει την Ελλάδα στη δεύτερη θέση της Ευρωπαϊκής κατάταξης (μετά τη Ρουμανία με 35% και οριακά πάνω από τη Δανία με 32,4%) ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι η ελληνική επίδοση είναι υπερδιπλάσια από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο (16,1%).

Τα στοιχεία προκύπτουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση Αιολικής Ενέργειας, (EWEA), μέλος της οποίας στη χώρα μας είναι η ΕΛΕΤΑΕΝ. Σύμφωνα με τις σχετικές εκτιμήσεις η υψηλή ελληνική επίδοση οφείλεται αφενός στις καιρικές συνθήκες (δυνατοί άνεμοι) που επικρατούν στη χώρα και αφετέρου στη σχετικά χαμηλή ζήτηση που παρατηρείται κάθε χρόνο αυτήν την εποχή.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η αιολική ισχύς διατηρήθηκε σταθερή στη διάρκεια του 24ώρου στο 1,8 - 1,9 γιγαβάτ και ήταν τετραπλάσια από τη λιγνιτική που κινήθηκε στα όρια των 500 μεγαβάτ. Η συνεισφορά των φωτοβολταϊκών κυμάνθηκε μέχρι τα 650 μεγαβάτ τις ώρες που υπήρχε ηλιοφάνεια ενώ οι μονάδες φυσικού αερίου κινήθηκαν από 680 μεγαβάτ μέχρι 3 γιγαβάτ, στις ώρες αιχμής (5 - 6 το απόγευμα) όταν κλήθηκαν να καλύψουν το υψηλότερο φορτίο της ημέρας.
 


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.