Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Στον αναπτυξιακό νόμο υπό ανέγερση πολυόροφο ξενοδοχείο στη σκιά της Ακρόπολης


pardamaskou

Recommended Posts

Την έκπληξή της για την υπαγωγή στον αναπτυξιακό νόμο ενός εκ των πολυόροφων ξενοδοχείων κοντά στην Ακρόπολη εκφράζει η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού. Πρόκειται για ένα από τα κτίρια των οποίων η οικοδομική άδεια ακυρώθηκε, υπέρ της προστασίας του Ιερού Βράχου, καθώς το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο έκρινε ότι θα έχει (δεν έχει ακόμα ανεγερθεί) δυσανάλογο μέγεθος. Η ΕΛΛΕΤ ζητά την ανάκληση της απόφασης, ενώ υπέβαλλε αίτηση θεραπείας στο υπουργείο Ανάπτυξης.

«Εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, όταν όλοι οι δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, ανακαλύπτουμε εμβρόντητοι ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης εντάσσει, απ’ ότι φαίνεται αναιτιολόγητα, στον αναπτυξιακό νόμο την υπερμεγέθη ξενοδοχειακή μονάδα της εταιρείας VASACO ΑΕ, επί των οδών Μισαραλιώτου 7-11 και Τσάμη Καρατάσου 4, για οικονομική στήριξη από το κράτος. Η αδειοδότηση της συγκεκριμένης μονάδας, μετά την αίτηση ακυρώσεώς μας στο ΣΤΕ με αίτημα τον χαρακτηρισμό ως αντισυνταγματικών των όρων δόμησης και χρήσεων γης στου Μακρυγιάννη-Κουκάκι, κατέπεσε τον Νοέμβριο του 2019 στην ολομέλεια του ΣτΕ, με Πρόεδρο την σημερινή Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Αικ. Σακελλαροπούλου», αναφέρει η ΕΛΛΕΤ στη σημερινή της ανακοίνωση.

H Ελληνική Εταιρεία εκφράζει την έκπληξή της για την επιδότηση με 3,37 εκατ. ευρώ ενός επενδυτικού σχεδίου, το οποίο δεν έχει πλέον νόμιμο έρεισμα. «Η μονάδα αυτή δεν διαθέτει νομικό έρεισμα αν η διοίκηση του υπουργείο Περιβάλλοντος δεν συμμορφωθεί προς την απόφαση του ΣτΕ και προβεί σε αποσαφήνιση των ισχυόντων όρων δόμησης, ή ισχύουσα διοικητική πράξη αν δεν υποβληθεί νέος φάκελλος συμμόρφωσης προς την απόφαση του ΣτΕ, και οπωσδήποτε καμία νομιμοποίηση με βάση τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και το Άρθρο 24 του Συντάγματος. Το Άρθρο 24 επιτάσσει την προστασία της περιοχής Μακρυγιάννη, κηρυγμένης από το 2004 ως αρχαιολογικός χώρος της πόλης των Αθηνών, πόσο δε μάλλον του πολιτιστικού περιβάλλοντος του Παγκόσμιου Συμβόλου του Δυτικού Πολιτισμού, του Μνημείου της Ακρόπολης», αναφέρει. Η ΕΛΛΕΤ απέστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό για το θέμα, ενώ κατέθεσε αίτηση θεραπείας στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος έχει δεσμευτεί ότι θα τροποποιήσει τους όρους δόμησης της περιοχής, κάνοντας μάλιστα για το σκοπό αυτό ομάδα εργασίας. Το πιθανότερο είναι οι νέοι όροι να μην προωθηθούν με προεδρικό διάταγμα (όπως ορίζει η νομοθεσία) αλλά ως ρύθμιση σε σχέδιο νόμου (ενδεχομένως το πολυ-νομοσχέδιο που θα δοθεί μέσα στον Απρίλιο σε δημόσια διαβούλευση).


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δεν είμαι τύπος της οικολογίας και του περιβάλλοντος, αν κρύβει όμως τον Παρθενώνα όπως δείχνει η φωτογραφία (δεν μένω Αθήνα) πρόκειται για έκτρωμα πρώτης τάξεως. Έγκλημα διαρκείας που θα το λουζόμαστε για πάρα πολλές δεκαετίες.

Link to comment
Share on other sites

To αν κρύβει την Ακρόπολη είναι σχετικό από που το βλέπεις . Αν είσαι χαμηλά ανάμεσα στις ΉΔΗ ΧΤΙΣΜΕΝΕΣ 7όροφες πολυκατοικίες και βλέπεις από καμία τρύπα προφανώς θα στο κλείσει . Αλλά το να ερχόμαστε να ασχολούμαστε με το τελευταίο άχτιστο οικόπεδο , όταν γύρω έχουν κτιστεί τα πάντα , μάλλον για κάποιον με άκρες και για προσωπικό συμφέρον μοιάζει .

Αλλωστε έχει μιλήσει για το θέμα ενός άλλου ξενοδοχείου στην περιοχή που έχει γίνει ο θέμα, ο αρχιτέκτονας του έργου , που αναφέρει ότι η φωνασκούσα , χάνει την θέα που έχει από αυθαίρετο άνοιγμα που έχει σε τυφλή όψη της 7όροφης πολυκατοικίας που μένει ...:mrgreen:

Είναι γνωστό στην Ελλάδα πως αν έχεις άκρες το ιδιωτικό συμφέρον , γίνεται εύκολα "δημόσιο"...

https://www.google.gr/maps/@37.9670434,23.7268519,3a,75y,67.54h,92.91t/data=!3m6!1e1!3m4!1s9DCZCNGxluvMiJEe1qjiGA!2e0!7i13312!8i6656

https://www.google.gr/maps/@37.9673114,23.7270686,3a,75y,299.27h,92.75t/data=!3m6!1e1!3m4!1sikcTIjQIOUcq7pFp7VwqsA!2e0!7i13312!8i6656

Edited by BAS
Link to comment
Share on other sites

 

[το ειχαμε συζητησει το θεμα πριν 2ετιας...

η απαντηση της εταρίας

https://www.b2green.gr/el/post/79245/h-anakoinosi-tis-vasaco-ae-gia-to-ependytiko-schedio-stin-periochi-makrygianni

 

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Το ότι για το συγκεκριμένο θέμα κυκλοφορεί ΜΟΝΟ μία φωτο, είναι το πραγματικό θέμα.

Σε κάθε περίπτωση ο κύριος του έργου είχε έγκριση από το ΚΑΣ. Έιχα μιλήσει με την αντιπρόεδρο του ΚΑΣ και μου είχε πει ότι είχαν υποβάλει και έγκριση από ΣΑ και τα πάντα και δεν μπορούσε να ξέρει το ΚΑΣ, ποιανού τη θέα κόβει.

Ο κύριος του έργου έκανε μια επένδυση και είχε την απαιτούμενη άδεια. Αν για τον οποιοδήποτε λόγο ανακληθεί, ας τον αποζημιώσουν αυτοί που εξέδωσαν τις απαιτούμενες εγκρίσεις ή την ΟΑ.

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι κάτι τόσο απλό  . Οι διατάξεις και οι νόμοι κινούνται σε γενικότερο πλαίσιο . Γιατί αλλιώς αν κάποιος έχει την δύναμη να σταματάει έργα , τότε έχουμε ιδιωτική νομοθεσία που αποτελεί και πρόβλημα για την Δημοκρατία μας .

Αν θέλουν ας κατεδαφίσουν όλα τα κτίρια , αλλά το να δημιουργείς πρόβλημα στο τελευταίο άχτιστο οικόπεδο , είναι θέμα που παραβιάζει το Κράτος Δικαίου .

Δυστυχώς και διαχρονικά το στε έχει κάνει κάτι τέτοιες "πατατούλες" που εμπόδισαν κάποιον , αλλά ΕΥΝΟΗΣΑΝ κάποιον άλλον και αυτό μας βάζει σε σκέψεις . 

Και το Ηθικό θέμα , είναι ότι δεν μπορεί κάποιος που βολεύτηκε χτίζοντας να εμποδίζει τους άλλους να χτίσουν για να μην του κόψουν την θέα , 

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.