Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Οι τιμές των σπιτιών στην Ελλάδα σήμερα σε σχέση με το 2007


Engineer

Recommended Posts

Την απάντηση στο ερώτημα έχει η Eurostat, η οποία πραγματοποίησε και τη σχετική ανάλυση διαπιστώνοντας ότι η χώρα μας είναι πρωταθλήτρια πανευρωπαϊκά αλλά με την αρνητική έννοια:

Με βάση τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Αρχής την περίοδο από το 2007 έως και το τελευταίο τρίμηνο του 2019 τα ενοίκια στην Ε.Ε. των 27 αυξήθηκαν σε ποσοστό 20,3% και οι τιμές των κατοικιών κατά 18,7%.

Όχι όμως για την Ελλάδα που ήταν η μοναδική χώρα με μείωση ενοικίων συγκρίνοντας την περίοδο του τελευταίου τριμήνου του 2019 με το 2007: Στη χώρα μας η μείωση των ενοικίων έναντι του 2007 τοποθετείται στο 17,5%,  ενώ οι υπόλοιποι 26 σημείωσαν άνοδο με εντυπωσιακό μάλιστα το ποσοστό της Λιθουανίας με  ένα +101,2%.

Αντίστοιχα και τις τιμές των διαμερισμάτων:

Συνολικά οι τιμές αυξήθηκαν σε 21 χώρες- μέλη με την υψηλότερη άνοδο στο τέλος του 2019 έναντι του 2007 να σημειώνεται στην Αυστρία σε ποσοστό 88,4%, στο Λουξεμβούργο με 84,8% και τη Σουηδία με 80,6%.

Για την Ελλάδα,  συγκρίνοντας το τελευταίο τρίμηνο του 2019 με το 2007 παρατηρείται η μεγαλύτερη πτώση πανευρωπαϊκά, κατά 35,6% όσον αφορά τις τιμές πώλησης κατοικιών, ενώ μειωμένες εμφανίζονται οι τιμές των κατοικιών σε πέντε ακόμη χώρες Ρουμανία (-26%), Ιρλανδία (-16,9%) , Ιταλία, Ισπανία και Κύπρος.


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.