Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εκ νέου εξετάσεις πιστοποίησης για τους Ενεργειακούς Επιθεωρητές & Σύσταση Μητρώου Ελεγκτών εκδοθέντων ΠΕΑ


Engineer

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 204
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Συνάδελφε νομίζω πως παρεκτρέπεσαι...

Είναι απίθανο κάποιος, που ασχολείται αποκλειστικά με ένα συγκεκριμένο αντικείμενο, να έχει γίνει ειδικός σε αυτό???

Link to comment
Share on other sites

Συγγνώμη συνάδελφοι, εξηγείς στον άλλον πώς μπορεί κάποιος να βρει μεγάλες δουλειές, και πάει να σε βγάλει άσχετο; !

Κοιτάξτε όλοι όσοι είμαστε στο ελεύθερο επάγγελμα είμαστε και επιστήμονες και επιχειρηματίες. Αλλά δεν κάνουν όλοι για επιχειρηματίες, γιατί αυτό δεν έχει να κάνει με τις σπουδές, αλλά με διαφορετικά πράγματα. Ας μην πάνε λοιπόν να ρίξουν τη δική τους επιχειρηματική ανεπάρκεια στην ασχετοσύνη των άλλων.

Κοινώς, όποιος δεν έχει προσπαθήσει να δημιουργήσει κύκλο, που θα του φέρνει πολλά ακίνητα για ΠΕΑ, ας ασχοληθεί με κάτι άλλο και τα ΠΕΑ να τα έχει τριτο-τέταρτα για χαρτζιλίκι.

Link to comment
Share on other sites

Πιθανόν να υπάρχει παρεξήγηση. Ο glaps μάλλον υπονόησε ότι το εξοικονομώ έχει πολύ φασαρία και δε μπορεί να γίνει μαζικά. Μάλλον νόμιζε ότι ο ted78 διαφωνούσε με αυτό.

Link to comment
Share on other sites

18 ώρες πριν, glaps said:

Μερικοί εδώ μέσα νομίζετε ότι είμαστε το " ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ ΤΟΥ ΒΟΥΛΑΡΙΝΟΥ " και  στηρίζουμε την μπούρδα απο όπου και αν προέρχεται ....!

 

15 ώρες πριν, glaps said:

Μη τα ξαναγραφω , τα ίδια με τον προηγουμενο ..... καμια σχέση με το άθλημα ...!

Συνάδελφε Tetris, αυτά είναι πιο προσβλητικά από αυτά που γράφει ο ted78.

Link to comment
Share on other sites

Το φόρουμ έχει σκοπό την αλληλοβοήθεια των επαγγελματιών μηχανικών. Όταν όμως ο ένας προσπαθεί να βγάλει επαγγελματικώς άσχετο τον άλλον, δεν τον προσβάλει απλώς, αλλά δυναμιτίζει τον σκοπό της ηλεκτρονικής, εθελοντικής και ανώνυμης αλληλοβοήθειας. 

Είναι γεγονός ότι το επάγγελμα του μηχανικού είναι πλέον φιλελευθεροποιημένο και ο ανταγωνισμός δυσχεραίνει την αλληλοϋποστήριξη. Ας μην τα κάνουμε όμως χειρότερα τα πράγματα με τον "ξερολισμό" μας. Όταν γράφει ο ένας π.χ. ότι μπορώ να κάνω αυτή τη δουλειά και ο άλλος απαντάει "σοβαρά ρε μάγκα, πιο πανεπιστήμιο τελείωσες;" δεν υπάρχει κανένας λόγος να συνεχίσουμε να γράφουμε εδώ. Άντε γεια.

Link to comment
Share on other sites

Χρόνια πολλά σε όλους και καλή λευτεριά.

 

Να πω κ εγώ τη γνώμη μου μιας και μαλακιζομαι κλεισμενος:

Μια πιστοποίηση έχει νόημα όταν διασφαλίζει κάτι και εκτιμάται από την αγορά. Από κάποια οπτική, μπορεί επιπλέον να διασφαλίσει την ποιότητα του τελικού παραδοτεου. 

Ιστορικά έχουμε ήδη πει ότι η πιστοποίηση ενεργειακής απόδοσης στο κτιριακό απόθεμα της χώρας από το 2006 αντιμετωπίστηκε ως η χήνα με τα χρυσά αυγά, ενώ εν τέλει οποίος ασχολήθηκε μόνο προκοπή δεν είδε.

Και το κράτος έχει πάθει διπολικό σύνδρομο, γιατί ανοίγοντας τον κλάδο αποφάσισε εν μέσω μνημονιων να χαράξει στρατηγική φθηνών μηχανικών, από την άλλη όταν κλείνει τον κλάδο με πιστοποιήσεις και ελεγκτές κυνηγάει την ουρά του.

Όπως σοφά είπε κ κάποιος άλλος εδώ μέσα, ΝΑ κ αν κλείσει, ΝΑ κ αν δεν κλείσει. Λύσεις υπάρχουν, θα σφραγίσει κάποιος συνεργάτης.

Προσωπικά πιστεύω ότι σε οποιαδήποτε αγορά όταν κλείνει ένα κομμάτι λόγω αυξημένων πιστοποιήσεων/προδιαγραφών χωρίς αυτό να επηρεάζει αισθητά την ποιότητα του τελικού παραδοτεου, είναι κίνηση για να αυξηθεί η τιμή έμμεσα. Δηλαδή το άμεσο regulation δεν επηρεάζει τις διαδικασίες που εκτελείται ήδη το παραδοτέο. Διοτι όλοι όσοι παίζουν μπάλα στον τομέα ξέρουν ότι παίρνεις ΠΕΑ έτοιμο σφραγισμένο με 30 ευρώ και το χρεωνεις όσο θελεις. Αρκεί να κάνεις την αποτυπωση μόνο.  Υπάρχουν Υπεργολαβοι ΠΕΑ που σφραγίζουν κιολας και εχουν φτιάξει γραμμή παραγωγής χωρίς να βγαινουν καν από το γραφειο. Τους στέλνεις την αποτύπωση και σε 1 ώρα το έχεις στα χέρια σου. Είναι το πεα που βγαίνει με αυτόν τον τρόπο λάθος? ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. Περναει από εξονυχιστικο έλεγχο? ΠΕΡΝΑΕΙ. Αρα δεν έχει νόημα να κραζετε, αυτή είναι η ισορροπία αυτής της αγοράς όπως κατέληξε από τον ανταγωνισμό. Και όσοι συνεχίζουν να ματώνουν με άλλο τρόπο να βγαλουν ΠΕΑ, θα έλεγα ότι μάλλον βασανίζονται άδικα, ή για να το πω πιο ορθά βασανίζονται με πολύ χαμηλό value for money δυσαναλογο για την επιχειρηματικοτητα τους.

Επομένως θα πρότεινα σε όσους είναι σκεπτικιστές να αρχίσουν να χαίρονται, γιατί αφενός μεν πρακτικά τίποτα δεν θα αλλάξει (απλά θα σφραγίζουν άλλοι), αφετέρου θα ανέβει (μάλλον) η τιμή του παραδοτεου. Η εκτίμηση αυτη βασίζεται σε άλλες αγορές, αλλά όλες σε αυτό τον πλανήτη λειτουργούν με τον ίδιο μηχανισμό, ανεξάρτητα αν πρόκειται για μπισκοτα, χαρτιά υγείας ή ΠΕΑ.

Όσο για το πόσο ικανός είναι ο καθένας να παράγει παραδοτέα, δεν έχει σημασία τι λέμε εδώ μέσα αλλά το πώς τον εκτιμάει η αγορά. Και όσοι επικαλούνται σπουδές σε αυτή χώρα για να τεκμηριώσουν την άποψη τους, πιθανώς να χρειαστεί να αναθεωρήσουν, γιατί έτσι κ αλλιώς οι περισσοτεροι δεν θυμούνται τίποτε που και καλά "διδάχθηκαν" από τη σχολή (ο σαρκασμός αφορά το εκπαιδευτικό σύστημα), αλλά και να θυμούνται, οι σχολές φρόντισαν να διδάσκουν πολλα άχρηστα πράγματα σε σχέση με το πραγματικό επάγγελμα. 

Μην φοβάστε να παίξετε το παιχνιδάκι που στήνει κατά καιρούς το κράτος στο επάγγελμα. Το μόνο που πρέπει να φοβάστε είναι η κατάσχεση εισοδήματος από τα εκάστοτε ασφαλιστικά και φορολογικά.

Edited by [email protected]
Link to comment
Share on other sites

10 ώρες πριν, curzondax said:

Πιθανόν να υπάρχει παρεξήγηση. Ο glaps μάλλον υπονόησε ότι το εξοικονομώ έχει πολύ φασαρία και δε μπορεί να γίνει μαζικά. Μάλλον νόμιζε ότι ο ted78 διαφωνούσε με αυτό.

Φίλε κοίτα , όταν είσαι μέσα στο γραφείο με άλλους 2 πιστοποιημένους ενεργειακούς επιθεωρητές , ηληκίας τρίτα -αντα πατημένα , μπασμένοι στην αγορά και οι 3 επι 25-30 χρόνια και δουλεύετε μερα νυχτα  για  8 χρόνια και έχετε διεκπεραιώσει 1200 πεα  (γιατί για αυτό προκειται , όπως  και η μελέτη στατικών μιας μονοκατοικιας  άλλωστε , αν γνωρίζεις το πρόγραμμα) και 200 εξοικονομώ , όταν διαβάζεις για 5000 πεα απο καποιον,  ακομη και γραφείο με  άλλους 5  να  είναι - που δεν είναι με  τιποτε τέτοια περίπτωση , τότε  θεωρείς  ότι  διαβάζεις ......@$^$#3@+%&  ,  από έναν άσχετο ....... ΔΕΚΤΑ  ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ...!!!

Link to comment
Share on other sites

On 18/4/2020 at 8:27 ΜΜ, ted78 said:

Μερικοί κάνετε λες και χρειάζεται να έχεις κάνει post doc, για να κάνεις ένα ΠΕΑ. Χαλαρώστε λίγο.

Τόσες εταιρίες διαχείρισης ακινήτων υπάρχουν, και τραπεζών, με χιλιάδες ακίνητα, τα οποία κατά καιρούς τα αναθέτουν σε μηχανικούς για όλων των ειδών τις εργασίες. Από τακτοποιήσεις, ελέγχους νομιμότητας, εκτιμήσεις, μέχρι και ΠΕΑ. Αν είσαι μέσα στην αγορά και το κυνηγάς, μπορείς να βρεις τις ευκαιρίες.

Δεδομένου της ποσότητας των Π.Ε.Α που αναφέρεις....αντιλαμβανεται κανείς την ποιότητα των Π.Ε.Α που κάνεις.....Για κάποιους σαν και σένα χρειάζονται οι εξετάσεις...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.