Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Έκπτωση 25% για εξόφληση Φ.Π.Α.


stathisK

Recommended Posts

1 ώρα πριν, terry said:

Υποβάλλοντας σήμερα το ΦΠΑ του 2020Α, εκδόθηκε κανονικά η ταυτότητα πληρωμής για όλο το ποσό.

Ο λογιστής μου, μου είπε ότι προφανώς θα καταβληθεί όλο το ποσό και μάλλον το 25% θα το βάλουν πιστωτικό με κάποιον τρόπο.

Επιβεβαιώνω την άποψη καθώς και το δικό μου λογιστικό γραφείο συνεργασίας με ενημέρωσε ότι αν πληρωθεί όλο το ποσό ΦΠΑ εφάπαξ και όχι σε 2 δόσεις θα επέλθει συμψηφισμός του 25% επί του ποσού  ΦΠΑ για μελλοντική οφειλή. Το πως ακριβώς θα γίνει από συστημικής άποψης δεν το γνωρίζει κανείς ακόμη.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 62
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Σε όσους προχώρησαν με τη συνολική εξόφληση του Φπα, μήπως τους έχει εμφανιστεί ποσό επιστροφής στην καρτέλα "Στοιχεία επιστροφών" (Προσωποποιημένη πληροφόρηση)?

Link to comment
Share on other sites

Σημερινή δημοσίευση του taxheaven με την άποψή τους και με 94 σχόλια από κάτω...!

https://www.taxheaven.gr/news/48548/sxetika-me-thn-ekptwsh-25-mesw-sympshfismoy-toy-fpa

Με την επιλογή των 2 δόσεων που έκανα, στην ανάλυση των δόσεων εμφανίζεται ότι η 1η πρέπει να εξοφληθεί έως  31/08 και η 2η έως 29/05..!  Τα σχόλια στο taxheaven φαίνεται να συγκλίνουν στο ότι,  αν πληρωθεί όλο το ποσό και των 2 δόσεων έως 30/04 θα υπάρξει συμψηφισμός του 25% σε ρυθμισμένες οφειλές, που είναι και το λογικό αφού αυτό που τους ενδιαφέρει κυρίως είναι να εισπράξουν, το δε σύστημα δεν αφήνει την υποβολή τροποποιητικής για να κάνουμε τις δύο..μία. (μόνο τα ...τρία δύο μας κάνουν). Παρόλα αυτά περιμένουμε εναγωνίως την ερμηνευτική απόφαση  της ΑΑΔΕ...

 

 

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, stathisK said:

1η πρέπει να εξοφληθεί έως  31/08 και η 2η έως 29/05..! 

Σωστό είναι, διότι η 1η δόση έχει κανονικά ημερομηνία εμπρόθεσμης πληρωμής την 30/4/20 και παίρνει αναστολή/μεταφέρεται στις 31/8/20 χωρίς τόκους και προσαυξήσεις, ενώ η 2η δόση που έχει ημερομηνία εμπρόθεσμης πληρωμής την 29/5/20 δεν μεταφέρεται.

Αφού στην πράξη η απόφαση Α.1054/2020 προβλέπει, όλες οι φορολογικές υποχρεώσεις που έληξαν ή λήγουν από την 11/3/2020 έως και 30/4/2020 μεταφέρονται στις 31/8/20 χωρίς τόκους και προσαυξήσεις.

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Έτσι όπως τα λέτε κανένας που δεν έχει παλαιότερες υποχρεώσεις δεν έχει λόγο να πληρώσει σε 1 δόση... 

Link to comment
Share on other sites

Παράθεση

9. Ο συμψηφισμός διενεργείται, είτε με αίτημα που υποβάλλεται μέσω email από τον δικαιούχο ή τον νόμιμο εκπρόσωπό του στην αρμόδια για την παραλαβή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος Δ.Ο.Υ., είτε με αυτεπάγγελτο (χωρίς αίτηση) συμψηφισμό από τις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. με άλλες οφειλές ή δόσεις ρυθμίσεων ή διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής στη Φορολογική Διοίκηση, οι οποίες έχουν καταληκτικές ημερομηνίες καταβολής μετά την 1η Μαΐου 2020, εφόσον δεν υποβληθεί αίτημα από τον φορολογούμενο για συμψηφισμό με άλλες οφειλές. Το αίτημα μπορεί να αφορά και μελλοντικές οφειλές, δηλαδή οφειλές που δεν έχουν ακόμη βεβαιωθεί κατά τον χρόνο του αιτήματος. Το ποσό του ευεργετήματος δεν συμψηφίζεται με οφειλές ή δόσεις ρυθμίσεων ή διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής πριν την 1η Μαΐου 2020.

Κάτι γίνεται..

Πότε θα γίνεται αυτεπάγγελτα και πότε με αίτηση δεν μας λέει.

Link to comment
Share on other sites

Τελικά, όπως αναμενόταν, διευκρίνισαν το αυτονόητο, δηλαδή ότι, ακόμα και αν έχει γίνει επιλογή 2 δόσεων εξόφλησης, η έκπτωση ισχύει αν εξοφληθούν και οι δύο μέχρι 30/04.


"...3. Για τη χορήγηση του ευεργετήματος απαιτείται η ολοσχερής εξόφληση έως και 30.4.2020 του χρεωστικού ποσού που προκύπτει από τη δήλωση ΦΠΑ α' τριμήνου 2020, για τους τηρούντες απλογραφικά βιβλία ή της φορολογικής περιόδου Μαρτίου 2020, για τους τηρούντες διπλογραφικά βιβλία. Οι δικαιούχοι τυγχάνουν του ευεργετήματος και εφόσον η οφειλή τους από ΦΠΑ εξοφληθεί ολοσχερώς διά συμψηφισμού εντός της ανωτέρω προθεσμίας.
Στην περίπτωση που κατά την υποβολή της δήλωσης Φ.Π.Α., ο υποκείμενος στο φόρο επέλεξε την καταβολή του οφειλόμενου ποσού σε δύο ισόποσες δόσεις, το παραπάνω ευεργέτημα χορηγείται, εφόσον το συνολικό ποσό (κωδ. 511 της δήλωσης Φ.Π.Α. ), και όχι μόνο η πρώτη δόση, εξοφληθεί ολοσχερώς μέχρι και τις 30 Απριλίου 2020."
Read more at Taxheaven: https://www.taxheaven.gr/news/48564/ekptwsh-fpa-25-oi-analytikes-odhgies-ths-aade

Επίσης διευκρίνισαν και ότι η έκπτωση μπορεί να συμψηφισθεί και με οφειλές που θα "γεννηθούν" μετά την  1η Μαΐου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.