Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Έκπτωση 25% για εξόφληση Φ.Π.Α.


stathisK

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 62
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Παναγιώτη καλημέρα,

η έκπτωση του 25% σε εμπρόθεσμα καταβαλλόμενες δόσεις βεβαιωμένων οφειλών χρονικά έφτανε μέχρι και αυτές με ημερομηνία καταβολής εντός του Ιουνίου 2020
Οπότε η εμπρόθεσμη πληρωμή του ΦΠΑ Β' τριμήνου (επειδή λαμβάνει χώρα μετά την 31/6/2020) δεν επιφέρει κάποια νέα μελλοντική έκπτωση (με τα όσα μέχρι σήμερα ισχύουν), αν ρωτάς αυτό.

Εφόσον λοιπόν, π.χ. είχες πληρώσει εμπρόθεσμα το ΦΠΑ Α' τριμήνου με μία δόση ή με δύο εντός της προθεσμίας που έθετε η πρώτη δόση, τότε θα είχες ως ποσό στα "Στοιχεία επιστροφών" στο taxis το [25% x (εμπρόθεσμα πληρωμένο ποσό του ΦΠΑ Α' τριμήνου)], το οποίο 25% μπορούσες να το ζητήσεις με mail στην ΔΟΥ σου, να σου το συμψηφίσουν π.χ. με το ποσό του ΦΠΑ Β' τριμήνου.

Αν δεν το έκανες αυτό και εφόσον υπάρχει στα "Στοιχεία επιστροφών" στο taxis ποσό προς επιστροφή, μπορείς να το ζητήσεις (με mail στην ΔΟΥ σου) να σου το συμψηφίσουν με κάποια από τις μελλοντικές οφειλές σου που έχουν δημιουργηθεί χρονικά μετά την 31η/5 π.χ. φόρο εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ Γ' τριμήνου κλπ

Edited by georgegaleos
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Eγκύκλιος Ε.2207/2020 της ΑΑΔΕ σχετικά με τη φορολογική μεταχείριση έκτακτου εσόδου λόγω έκπτωσης σε ποσοστό 25% επί του ΦΠΑ και των ρυθμισμένων οφειλών, με βάση τις διατάξεις των άρθρων 1 και 2 της από 11.03.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

Προέκυπτε, όταν είχα δοθεί αυτή η έκπτωση, ένα θέμα, αφού το ποσό θεωρείτο εισόδημα και φυσικά προέκυπτε και η ανάλογη φορολογική επιβάρυνση.

Οπότε με την εγκύκλιο ξεκαθαρίζει το θέμα αυτό αφού "η ως άνω έκπτωση (…) χορηγήθηκε με τη μορφή ευεργετήματος στο πλαίσιο αντιμετώπισης των αρνητικών οικονομικών συνεπειών που συνεπάγεται η εμφάνιση και διάδοση του κορωνοϊού COVID-19".

Επομένως "δεν έχει τα εννοιολογικά χαρακτηριστικά του εισοδήματος» και «δεν αποτελεί φορολογητέο εισόδημα για τις επιχειρήσεις (νομικά πρόσωπα / νομικές οντότητες ή φυσικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα) που επλήγησαν οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19".

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.