Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Διαδικασία έκδοσης βεβαίωσης μηχανικού για μεταβίβαση στο τρέχον χρονικό διάστημα


Lowprof

Recommended Posts

(μεταφέρθηκε στην ενότητα ιδιωτών. Pavlos 33)

Καλησπέρα, χρόνια πολλά!

Η διαδικασία για έκδοση βεβαιώσεων μη ύπαρξης αυθαιρέτου για τροποποίηση οριζόντιας ιδιοκτησίας σε συγκρότημα 3 κατοικιών, χρειάζεται δια ζώσης επαφή με πολεοδομία ή άλλη δημόσια αρχή, ή η όλη διαδικασία γίνεται μέσω υπολογιστή? μετά βεβαίως και την αυτοψία που διενεργεί ο μηχανικός επί τόπου ...

Το ρωτάω για να δω αν θα το αναθέσω τώρα σε μηχανικό ή να περιμένω μετά τη λήξη των περιοριστικών μέτρων.

 

Υ.Γ.: Εννοείται πως την πρώτη φάση, αρχικές βεβαιώσεις αυθαιρέτων, την έχω ολοκληρώσει εδώ και καιρό. (Ν. 4178/2013)

Σας ευχαριστώ πολύ!

Link to comment
Share on other sites

Ο ελέγχων μηχανικός θα χρειαστεί συμβόλαια ιδιοκτησιών, σχέδια συμβολαίων, οικοδομική άδεια και εγκεκριμένα σχέδια της οικοδομικής άδειας, ήτοι τοπογραφικό, δ. κάλυψης, τομες και κατόψεις. Επιπλέον θα πρέπει να εισέλθει μέσα στα διαμερίσματα και να παραμείνει για μετρήσεις αρκετό χρονικό διάστημα. Εφόσον τα διαμερίσματα είναι κενά και εφόσον υπάρχουν διαθέσιμα τα στοιχεία μπορεί να κάνει την εργασία. Το υπόλοιπο σκέλος της εργασίας αφορά δουλειά γραφείου.

Η τροποποίηση οριζόντιας ιδιοκτησίας σε τι θα αφορά. Τι ακριβώς τροποποιείται;

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Στην τροποποίηση θα ενταχθούν τα νέα τετραγωνικά που προέκυψαν από τη νομιμοποίηση (ν. 4178/13), καθώς επίσης και μια διαφορά έκτασης του οικοπέδου.

Άρα εφόσον υπάρχουν τα συμβόλαια η άδεια τα σχέδια και εφόσον ο μηχανικός είναι πάντα στο νησί (γιατί για νησί μιλάμε), μπορεί να κάνει τη δουλεια και με κλειστή πολεοδομία ή οποιοδήποτε άλλο δημόσιο οργανισμό. Αυτό κατάλαβα και σε ευχαριστώ πολύ Παύλο.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Εφόσον υπάρχουν συμβόλαια, σχέδια συμβολαίων, οικοδομική άδεια και όλα τα εγκεκριμένα σχέδια που προσαρτώνται σε αυτή και μη ξεχνάμε τηρώντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την προστασία του και την δική σου λόγω covid 19. Αν τα διαμερίσματα κατοικούνται θεωρώ ότι είναι επικίνδυνο να διενεργηθεί αυτοψία και έλεγχος.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ και πάλι. Δεν κατοικούνται διότι είναι παραθεριστικές κατοικίες. Κατάλαβα πάντως διότι και εγώ είμαι ιδιαίτερα ευαίσθητος στο να μη προκληθεί σε κανέναν βλάβη από το υγειονομικό θέμα που μας απασχολεί.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

3 ώρες πριν, tetris said:

Γιατί δεν δίνει τη βεβαίωση ο μηχανικός που έκανε τις υπαγωγές?

Aυτό ακριβώς.

Οφείλεις πρώτα να μιλήσεις με τον μηχανικο που έκανε την/τις υπαγωγές! Άλλωστε αυτός/ή τα έχει ολα έτοιμα και θα σε χρεώσει κατι τυπικο και σίγουρα ΛΙΓΟΤΕΡΟ απο έναν τριτο μηχανικο ο οποιος οφείλει να μετρήσει, ελέγξει κατ'αυτον, την ορθότητα των παλαιών υπαγωγών.

ΕΚΤΟΣ και αν...

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Καλησπέρα,

Σε ένα συγκρότημα σε νησί με 3 ισόγειες κατοικίες, σε εκτός σχεδίου έκταση έγινε η νομιμοποίηση αυθαιρέτων και στις 3. Στην οριζόντια ιδιοκτησία δεν εμφανίζονται ιδιοχρησίες άρα όλο το οικόπεδο είναι κοινόχρηστη έκταση. Αυτό σημαίνει πως ότι επεκτάσεις έγιναν πέραν του αρχικού περιγράμματος και δεν είναι λίγες, καταπάτησαν κοινόχρηστη έκταση.

Μπορεί να μεταβιβαστεί οποιαδήποτε εκ των τριών κατοικιών εάν δεν γίνει τροποποίηση οριζόντιας ιδιοκτησίας για να επαναπροσδιοριστούν οι κοινόχρηστοι χώροι?

 

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

αφου συμφωνησαν "και οι τρείς" και  τακτοποίησαν, ... το δυσκολο έγινε

Το  επομενο σταδιο ειναι η συσταση και καθετων, όπου θα δωσουν και χρησεις και ό,τι αλλο θελουν με βαση το  αρθρο  98/1 .

Αρα, πανε στον συμβ/φο για να τους πει τι  ακριβως θελει απο τον μηχανικο  [τοπογραφικο/κατοψεις κλπκλπ]

Και με βαση αυτα προχωρατε ακαθεκτοι

 

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ.

Άρα αν κατάλαβα καλά είναι απαραίτητη, νομικοσυμβολαιογραφικά, η τροποποίηση της οριζόντιας ιδιοκτησίας εφόσον έγινε στην συγκεκριμένη περίπτωση καταπάτηση κοινόχρηστης έκτασης.

Αν δηλαδή δεν συμφωνούσαν όλοι για δικούς τους λόγους στη νέα σύσταση θα γινόταν να μεταβιβαστεί οποιαδήποτε κατοικία? ή επειδή έχει γίνει χρήση κοινοχρήστων πρέπει οπωσδήποτε να τροποποιηθεί κλπ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.