Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Κατάργηση του προγράμματος τηλεκατάρτισης για τους επιστήμονες - Κανονικά θα αποδοθούν τα 600 ευρώ


Mdim

Recommended Posts

Την κατάργηση του προγράμματος τηλεκατάρτισης των 600 ευρώ ανακοίνωσε ο Γ. Βρούτσης, μετά την κατακραυγή. Κανονικά τα €600 ευρώ στους επιστήμονες για τον Απρίλιο. Ξεκινά αξιολόγηση των Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Σε κατάργηση του προγράμματος τηλεκατάρτισης (voucher) για τους επιστήμονες προχωρά η κυβέρνηση όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, με αφορμή το σάλο που ξέσπασε για τα ευτράπελα του προγράμματος και τα οποία ανέδειξε η αντιπολίτευση.

Οπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης: 

«Σε συνθήκες έκτακτες και στο πλαίσιο των κυβερνητικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, επελέγη η στήριξη έξι επιστημονικών κλάδων, μέσω ενός προγράμματος ασύγχρονης τηλεκατάρτισης, με επιταγή κατάρτισης (voucher).

Στόχος του Προγράμματος δεν ήταν μόνο η στήριξη του εισοδήματος του επιστημονικού δυναμικού της χώρας, αλλά και η αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων των ωφελουμένων, με προφανή οφέλη για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των αντίστοιχων κλάδων και κατ’ επέκταση για την Ελληνική οικονομία.

Επομένως, κλειδί για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων των καταρτιζομένων και τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας στην οικονομία, ήταν η διαμόρφωση ενός ποιοτικού περιεχομένου κατάρτισης. Δυστυχώς, το περιεχόμενο, σε πολλά σημεία του, δεν ήταν αυτό που αντιστοιχεί σε ένα τέτοιο Πρόγραμμα. Και, βεβαίως, δεν υπηρετεί απόλυτα τον σκοπό για τον οποίο αρχικά επελέγη από την Κυβέρνηση.

Για τον λόγο αυτό, αφού προηγήθηκε σχετική έρευνα με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, το πρόγραμμα οικονομικής στήριξης επιστημόνων με τηλεκατάρτιση καταργείται. Οι επιστήμονες, όμως, τους οποίους αφορούσε το Πρόγραμμα, θα λάβουν κανονικά την ενίσχυση των 600 ευρώ για τον μήνα Απρίλιο χωρίς προϋποθέσεις.

Ταυτόχρονα, με εντολή του Πρωθυπουργού, ξεκινά αξιολόγηση των Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης μέσω ενδελεχούς ελέγχου της ποιότητας των προγραμμάτων κατάρτισης και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού. Κάτι που δεν συνέβη, βεβαίως, τα τελευταία χρόνια.

Μέσα στην πρωτοφανή υγειονομική κρίση η Κυβέρνηση δεν σταματάει τις μεταρρυθμίσεις. Γίνονται σε λίγες μέρες ή εβδομάδες, πράγματα που δεν γίνονταν για χρόνια. Χτίζουμε, όλοι μαζί, ένα αποτελεσματικό Κράτος που εμπνέει εμπιστοσύνη. Τυχόν αστοχίες, όπως έγινε και σε άλλες περιπτώσεις, εντοπίζονται και διορθώνονται».


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 329
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ωραία μπαίνω να κάνω αίτηση.

**** (σεμνά με τις εκφράσεις)

Pavlos 33

σοβαρά λογόκρινες την λέξη "μπουρδέλο", γιατί άλλη δεν υπήρχε, ούτε ο Μακαρέζος...

Edited by Spiderman
Link to comment
Share on other sites

18 λεπτά πριν, spafent said:

θα την πληρώσουν τα ΚΕΚ αντί για τα ΟΣΤΚ !

μα την ύλη ποιός την είχε? Ποιός ευθύνεται για αυτή? Αυτός πρέπει να την πληρώσει.!!

Εκανες για εξυπνα κτίρια σεμινάριο και το μόνο που είχε ήταν όλη η νομοθεσία για σκουπίδια.

 

Αν μάς είχε αφήσει να διαλέξουμε όποιο κεκ θέλουμε και να συμπληρώσουμε 100 ώρες από τα ήδη υπάρχοντα σεμινάρια των ΚΕΚ, όλοι θα λέγαμε πόσο ωφέλιμο ήταν και πήραμε και 600Ε. Γιατι δεν έκαναν ελευθερη επιλογή από τα ήδη υπάρχοντα σεμινάρια του κάθε ΚΕΚ? Θα κάναμε ο καθένας ότι τον ενδιαφέρει.

Edited by katrmp
Link to comment
Share on other sites

1) Ζήτησαν από τα ΚΕΚ να ετοιμάσουν μαθήματα σε 10 μέρες και μάλιστα σε μορφή τηλεκατάρτισης που τα πιο πολλά δεν έχουν ξανακάνει.

2) Οι ίδιοι είπανε οτι τα μαθήματα είναι απλά για να πάρουν έμμεσα επιδόματα οι επιστήμονες

3) Τώρα λένε οτι δεν τους ικανοποίησαν και οτι θα τους κυνηγήσουν επειδή ο Τσίπρας τους μάλωσε.

 

Κανε αξιολόγηση των μαθημάτων πριν βγουν online αν θες να γίνει σωστά και δίωξε τον άρπα κόλλα Βρούτση και άσε τις απειλές

 

Edited by grmaster
Link to comment
Share on other sites

Αν μάς είχε αφήσει να διαλέξουμε όποιο κεκ θέλουμε και να συμπληρώσουμε 100 ώρες από τα ήδη υπάρχοντα σεμινάρια των ΚΕΚ, όλοι θα λέγαμε πόσο ωφέλιμο ήταν και πήραμε και 600Ε. Γιατι δεν έκαναν ελευθερη επιλογή από τα ήδη υπάρχοντα σεμινάρια του κάθε ΚΕΚ? Γιατί μόνο τα ήδη υπάρχοντα θα τηρούσαν κάποιες προυποθέσεις.  Ετσι θα μπορούσες να κάνεις 3d και ότι άλλο σου άρεσε. Θα κάναμε ο καθένας ότι τον ενδιαφέρει.

Link to comment
Share on other sites

η ξευτιλα δεν εχει ορια .........αν δεν εισαι Σομαλος επενδυτης σε αυτη τη χωρα δεν πας μπροστα....δε θα επρεπε να παραιτηθει καποιος ετσι για το γαμωτο?

Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" για να το διορθώσεις. Διάβασε τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Pavlos 33

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.