Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επίδομα στήριξης: 600€ τον Απρίλιο και 800€ τον Μάιο στους επιστήμονες


Engineer

Recommended Posts

14 λεπτά πριν, georgegaleos said:

STAIKOYRAS:  Διατήρηση της στήριξης των €800 για όσους δεν ανοίξουν.

"Στροφή στη στήριξη της επιχειρηματικότητας τον Μάιο" ... φαγοπότι μυρίζει ..και δανεικά κι αγύριστα ...

Εχω την εντύπωση ότι από δω και πέρα σε αυτούς που δεν θα ανασταλεί η αναστολή της σύμβασης στο 800αρι θα συμμετέχει και ο επιχειρηματίας.

Όποτε....

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 65
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αν δεν ρίξουν χρήμα στην αγορά ,πάμε φουλ μα φουλ για βουτιά. Ότι έκαναν για τον μισό Μάρτη και τον Απρίλιο πρέπει να ξαναγίνει και τον Μάιο.Είναι απλή λογική.

Και μια ερώτηση οφ τοπικ.

Γιατί δεν εχουμε κάνει σαν χωρα ακόμα μαζικά δείγματα, για να δούμε επιτέλους ποιο είναι το ποσοστό θνησιμότητας του κορωναϊου και αν στην τελική είναι μεγαλύτερο από το ποσοστό του ιού της γρίπης ?

Edited by dimitris11140
Link to comment
Share on other sites

Καλά αυτοί με τα 800 τον Μάιο παίζει να είναι μόνο όσοι ασχολούνται με τουρισμό (και αυτοί λίγοι γιατί συνήθως τους υπαλλήλους του παίρνουν ανα σεζόν και μετά τους έχουν ταμείο ανεργίας) και ίσως κάποιοι υπάλληλοι καταστημάτων σε mall κτλ μεγαλα εμπορικά 

Πλέον δεν υπάρχουν λεφτά για δείγμα η κάτι δεν πήγε όπως το υπολόγισαν. Εδώ βάζουν στο παιχνίδι τα νηπιαγωγεία μιλάμε για παράνοια που όλη την ώρα έχουν τα μικρά τα χέρια στο πρόσωπο και σαλιαρίζουν —για να αποφύγουν και τις άδειες ειδικού σκοπού γονιών— βλέπω να έρχεται Αρμαγεδδών 

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάλι νομίζω ότι το πιθανότερο είναι ότι υπάρχουν λεφτά. Μπήκαμε στο QE μετά από δεκαετία και όπως έλεγε και η αντιπολίτευση τα χρήματα του ΕΣΠΑ(ΕΕ) δε χρειαζόταν καν να δοθούν με όλες τις προϋποθέσεις λόγω της υγειονομικής κρίσης. Εξάλλου ακόμα και αν δανειστούμε φτηνά δεν είναι απαραίτητο ότι θα προκαλέσει πρόβλημα αφού ανέκαθεν το πρόβλημα χρέους της χώρας δεν ήταν τόσο το ύψος του αλλά τα επιτόκιά του σε συνδυασμό με το ύψος του.

Edited by curzondax
Link to comment
Share on other sites

3 ώρες πριν, NeckBreaker said:

Σόρρυ για το μικρό off topic αλλά το ότι παίζει να ξηλωθεί ο Βρούτσης εξαιτίας των v(r)outcher ενώ για το ασφαλιστικό δεν κουνήθηκε κουνούπι είναι πραγματικά εκπληκτικό και δείγμα της κατάστασης την οποία όλοι βιώνουμε. Αν είχε καταναλωθεί έστω και το 10% της ενέργειας όλων μας και της κοινής γνώμης πριν μόλις δύο μήνες δεν θα επιτρέπονταν καν σε αυτόν τον άνθρωπο να είναι ακόμα υπουργός και να κομπάζει δεξιά και αριστερά για τα επιτεύγματά του. Το μένος και η εμπάθεια που έχει δε προς τον κλάδο μας είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Αυτά και σόρρυ και πάλι για το off topic.

 δεν άνοιξε μύτη με το ασφαλιστικό του Κατρούγκαλου, που σου έπαιρνε, στην αρχική εκδοχή των δυο ετών που ίσχυσε (μετά έκαναν σταθερές τις εισφορές για επικουρική+εφάπαξ) το 27+11 % του μικτού εισοδήματος (για τους μηχανικούς εννοώ). Το ότι οι περισσότεροι λόγω κρίσης έδιναν τις ελάχιστες εισφορές δεν σημαίνει και τίποτα, λίγα έδινες λίγα θα έπαιρνες σαν σύνταξη (τα ίδια με την πρώτη ασφαλιστική κατηγορία με το νέο σύστημα, κάπου στα 780 δηλαδή). Το ότι ανεβήκαν 25 ευρώ το μηνά οι ελάχιστες εισφορές, είναι μάλλον ανάξιο σχολιασμού, ενώ ουσιαστικά δίνεις λιγότερα, γιατί τώρα οι εισφορές αφαιρούνται από το φορολογητέο. Πέρα από αυτό, τον Ιούνιο που θα γίνει η ενοποίηση ΕΦΚΑ-ΕΤΕΑΕΠ και θα γίνουν και εκεί τρεις κατηγορίες εισφορών, το τελικό πόσο θα είναι μικρότερο από ότι πριν. 
Σορρυ για το δικό μου οff topic, αλλά το νέο ασφαλιστικό είναι σαφώς καλύτερο και δίκαιο, ξέρεις τι δίνεις και τι θα πάρεις και αν μη τι άλλο δεν φοβάσαι να βγάλεις χρήματα, όπως στο προηγούμενο, με αποτέλεσμα να οργιάζει η φοροδιαφυγή. Για τους συνεπείς, που είχαν όμως και έσοδα ήταν πράγματι απελπισία. Έχω φίλο συνάδερφο μηχανικό, που είχε ακόμα αρκετές δουλειές, που έδινε 25000 το χρόνο σε εισφορές!!!!! Ένα suv το χρόνο σε εισφορές!!!! 

Στο θέμα όμως με την τηλεκατάρτηση και τα ΚΕΚ, τελικά πρέπει να παιζόταν χοντρό παιχνίδι από κάποιους κολλητούς. Δεν εξηγείται αλλιώς η εμμονή του να υπαρασπίζεται αυτή την γελοιότητα.

Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" και διόρθωσέ το. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Pavlos33

Edited by tasanto
Link to comment
Share on other sites

@tasanto Το ασφαλιστικό Βρούτση είναι συνέχεια του ασφαλιστικού Κατρούγκαλου και συνεχίζει στην ίδια λογική. Το ότι μείωσε τις ασφαλιστικές εισφορές δεν σημαίνει ότι είναι καλύτερο, είναι μια απλή παραλλαγή του Κατρούγκαλου. Απόδειξη η συνέχιση της προκλητικής κοροϊδίας όλων των ελευθέρων επαγγελματιών με τον υπολογισμό του αντισυνταγματικού ποσοστού 0,20 στον υπολογισμό των συντάξιμων αποδοχών που οδηγεί σε συντάξεις 700 ευρώ όταν οι μισθωτοί με πολύ χαμηλές μέσες απολαβές θα παίρνουν στην ουσία τα διπλάσια. Διάβασε τα post που κάναμε στο κομμάτι των ασφαλιστικών πριν την ψήφιση και θα βγάλεις τα συμπεράσματά σου. Το ότι έδωσε ανάσα σε ένα 5% περίπου ο Βρούτσης σε όσους βγάζουν πάνω από 40Κ το χρόνο δεν σημαίνει ότι το ασφαλιστικό του είναι καλό ή δίκαιο. Ειδικά δε για το ξέρεις τι δίνεις και τι παίρνεις, να σου υπενθυμίσω την ειδική προσαύξηση που ο Κατρούγκαλος πρώτος και ο Βρούτσης δεύτερος έστειλαν στα αζήτητα καθιστώντας την επίδομα των 250 ευρώ. Για δε τις εισφορές υπέρ ΤΣΜΕΔΕ κτλ χαιρετίσματα.

Edited by NeckBreaker
Link to comment
Share on other sites

@NeckBreaker

Ανάσα έδωσε σε όσους βγάζουν πάνω από 15000 ευρώ το χρόνο (και πραγματικά με λιγότερα δεν έχει νόημα να είσαι μηχανικός ή ελ.επ. γενικά) και οχι σε ενα 5%,κάνε τους υπολογισμούς και θα το δεις.Προφανώς και είναι βασισμένο στην ιδια λογική του νόμου Κατρούγκαλου,αφου και οι δυο ήταν υποχρεωμένοι να εφαρμόσουν τις μνημονιακές οδηγιες (γαρ μνημονιακοί και οι δύο έτσι,μην μου πεις κανένα κουφό....).Τώρα για ειδική προσαύξηση κλπ,ξέρω και ξέρεις οτι ολα αυτά έγιναν ....αέρας με τα μνημόνια. 

 

Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" και διόρθωσέ το. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Pavlos33

Edited by tasanto
Link to comment
Share on other sites

Για να το ξαναδιαβάσουμε προσεκτικότερα τι ειπώθηκε

΄΄Από την Τετάρτη ο υπουργός Επικρατείας, κ. Γιώργος Γεραπετρίτης άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο το Μάιο να μπουν και άλλες κατηγορίες στο επίδομα των 800 ευρώ, ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας μιλώντας στην ΕΡΤ για το θέμα της επιταγής κατάρτισης των 600 ευρώ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο το Μάιο να μπουν οι δικηγόροι στην πλατφόρμα. ΄΄

Δηλαδή πάλι μόνο οι δικηγόροι ; Εμείς ; Θα παπάρουμε που λέει και ο georgegaleos .

Link to comment
Share on other sites

Εμείς έχουμε Στασινό, που όπως έλεγε οι μηχανικοί είμαστε σκληρά εργαζόμενοι και κάτι ψωρο-800-ρια δεν τα έχουμε ανάγκη.

Link to comment
Share on other sites

Ξεκινήσαμε με το διάγγελμα του Πρωθυπουργού όπου υποσχέθηκαν 800 σε όλους, στη συνέχεια μας το έκαναν 600 αλλά με τηλεκατάρτιση/πιστοποίηση αξίας 470 αλλά το 800-άρι κανονικά για το Μάιο, μετά αποδείχθηκε μούφα η τηλεκατάρτιση οπότε το έκαναν 600 σκέτο.

Ειλικρινά δυσκολεύομαι να το χωνέψω ότι δε θα δοθεί τίποτα το Μάιο. Υπάρχει το σενάριο των εκλογών προσεχώς και θα είναι πολλές ψευτιές στη σειρά και αφορούν μεγάλο πληθυσμό.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.