Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Επίδομα στήριξης: 600€ τον Απρίλιο και 800€ τον Μάιο στους επιστήμονες


Engineer

Recommended Posts

ΥΠΟΙΚ: Διεύρυνση του αριθμού των δικαιούχων αποζημίωσης ειδικού σκοπού

Με την ΓΔΟΥ89/25.4.2020 Κοινή Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 1587/Β/25-4-2020), επεκτείνεται η χορήγηση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού σε ιδιοκτήτες ατομικών επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων των αυτοαπασχολούμενων και των ελεύθερων επαγγελματιών, καθώς και σε επιχειρήσεις με τη μορφή ομόρρυθμων (Ο.Ε.), ετερόρρυθμων (Ε.Ε.), περιορισμένης ευθύνης εταιρειών (Ε.Π.Ε.) και ιδιωτικών κεφαλαιουχικών εταιρειών (ΙΚΕ), εκτός των ανωνύμων εταιρειών, που πλήττονται από την εξάπλωση του κοροναϊού και δεν απασχολούν εργαζόμενους ή απασχολούν μέχρι και είκοσι (20) εργαζόμενους, έναντι πέντε (5) που προβλεπόταν μέχρι σήμερα.

Με την ΓΔΟΥ88/24.4.2020 Κοινή Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 1578/Β/24-4-2020), ορίζεται ότι, για τις επιχειρήσεις που έκαναν έναρξη εργασιών μετά την 1-10-2018, δεν απαιτείται τα ακαθάριστα έσοδά τους να είναι μεγαλύτερα του μηδενός, προκειμένου να ενταχθούν στους δικαιούχους της αποζημίωσης ειδικού σκοπού.

Με την ίδια Κοινή Υπουργική Απόφαση παρατείνεται έως και τις 28-4-2020 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ «myBusinessSupport» (https://www.aade.gr/mybusinesssupport) για τη χορήγηση της αποζημίωσης σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες που πλήττονται από την εξάπλωση του κοροναϊού.

 

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 65
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

1 ώρα πριν, ikaros13 said:

Με αυτή την σημερινή απόφαση λέτε να πάρουν το 800ρι του Μαΐου οι νομικοί; 
 

Ξέχνα τα ,800αρια. Τελείωσαν . Ρωτά αν θα πάρουν 530€

Link to comment
Share on other sites

19 ώρες πριν, katrmp said:

Ξέχνα τα ,800αρια. Τελείωσαν . Ρωτά αν θα πάρουν 530€

Αυτό ακριβώς: https://www.sofokleousin.gr/telos-kai-i-meiosi-ton-enoikion-apo-ton-maio

Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδιά, ρε παιδιά.... γιατί κάνετε έτσι??? 

Απορώ δλδ, δεν καταλαβαίνετε??

Τα πράματα είναι πάρα πολύ απλά...Επειδή όλοι εμείς οι μηχανικάρες δεν πρόκειται να κλείσουμε ούτε έναν πελάτη μέχρι του χρόνου, δεν πρόκειται να κτίσουμε ούτε ένα εννιάρι τούβλο μέσα στο καλοκαίρι και δεν πρόκειται να τακτοποιήσουμε ούτε ένα αυθαίρετο - εκτός αν είμαστε κωλόφαρδοι και αναγκαστεί κανένας κακομοίρης - για πάνω από 4 μήνες... το καταλαβαίνει αυτό η κυβέρνηση και μας λέει: ''Σε τυραννάω βρε συ τώρα για να το δει και ο κόσμος ότι είσαι ο αδικημένος, ότι έμεινες πίσω, θα έρθει και άλλη ύφεση, να το βλέπει ο κόσμος ΤΙ ΠΕΡΝΑΣ!... αλλά μην στεναχωριέσαι... Ξέρω τι σκ@τ@ έχεις μπροστά σου και θα σου δώσω όχι 600 και με δόσεις και με μαθήματα της πλάκας και διαβάσματα (είσαι που είσαι στην καραντίνα, ξεστραβώσου και λίγο), ούτε τα 800 που τα δίνω και στον κάθε (άλλον) κακομοίρη επί 2 ή 3, κάτσε και θα δεις... Θα σου δώσω εγώ κάτι φοβερό, θα σου δώσω μια..... [εδώ ο καθένας ελεύθερα να βάλει ότι θέλει !!!]

Link to comment
Share on other sites

46 λεπτά πριν, curzondax said:

Τα υπόλοιπα 200 που είναι;  Χρειάζεται νέα αίτηση; Τα είδε κανείς;

εδώ δεν πήραμε τα 400Ε εμείς, (αίτηση 13/4) και θες και τα 200??!!!!??? 🥵

Link to comment
Share on other sites

https://www.taxheaven.gr/news/48642/h-nea-apofash-gia-ta-600-eyrw-twn-episthmonwn-poioi-prepei-na-mpoyn-sthn-platforma-toy-ps-erganh-gia-na-laboyn-to-epidoma

Άρθρο 2
Δικαιούχοι οικονομικής ενίσχυσης-αποζημίωσης ειδικού σκοπού

Δικαιούχοι της οικονομικής ενίσχυσης-αποζημίωσης ειδικού σκοπού είναι οι επιστήμονες-ελεύθεροι επαγγελματίες οι οποίοι εντάσσονται στους έξι βασικούς επιστημονικούς κλάδους της χώρας, βάσει ΚΑΔ κύριας επιχειρηματικής δραστηριότητας, όπως αυτοί περιγράφονται στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1 της παρούσας και σύμφωνα με την επιστημονική-επαγγελματική ιδιότητά τους βάσει ΑΦΜ.
Δικαιούχοι της παραπάνω οικονομικής ενίσχυσης-αποζημίωσης ειδικού σκοπού είναι όλοι όσοι αιτήθηκαν συμμετοχής στην υπ’ αριθ. πρωτ. 286/2-4-2020 πρόσκληση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, χωρίς να χρειάζεται να προβούν σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια.

Όσοι από τους δικαιούχους είχαν αιτηθεί τη συμμετοχή τους στην υπ’ αριθ. πρωτ. 286/2-4-2020 πρόσκληση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και τους καταβλήθηκε το ποσό των 400 ευρώ ως προκαταβολή, τους καταβάλλεται το ποσό των 200 ευρώ για την αποπληρωμή του ποσού της οικονομικής ενίσχυσης-αποζημίωσης ειδικού σκοπού των 600 ευρώ.

Όσοι δικαιούχοι της οικονομικής ενίσχυσης-αποζημίωσης ειδικού σκοπού δεν είχαν λάβει μέρος στην παραπάνω πρόσκληση, δύνανται μέχρι τις 08.05.2020 να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση στο περιβάλλον του ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ (supportemployees.services.gov.gr) για την καταβολή της ανωτέρω οικονομικής ενίσχυσης-αποζημίωσης ειδικού σκοπού, με τη χρήση των κωδικών taxisnet που διαθέτουν.

 

Link to comment
Share on other sites

Α εγώ είχα κάνει αίτηση στις 11-3 και πήρα κωδικούς στις 13-3, έκανα το σεμινάριο μέχρι τις 20 , λεφτά δεν είδα ούτε 1 ευρώ. Θα περιμένω χωρίς καινούρια αίτηση, ας ελπίσουμε

Edited by hemin
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.