Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Μελέτη καλής λειτουργίας trailer


nik1983

Recommended Posts

Πήγα και στο συγκοινωνιών και μου είπαν και εκεί ότι δεν γίνεται. Φαντάσου ο δικός μου το πήρε 150 το τρέιλερ, σιγά μην  έδινε 200 για να το δηλώσει... Ευχαριστώ πάντως.

Link to comment
Share on other sites

Ενημέρωση: Πήγα από τον πελάτη που ανέφερα. Αυτός έχει άξονα γερμανικό με ταμπελάκι BPW Bergische Αchsenfabrik και δίνει μέγιστο βάρος και κάτι νούμερα (μοντέλο κτλ).

Βρήκα το μοντέλο και από την εταιρία. Από εκεί και πέρα, το κουβούκλιο είναι χειροποίητο με κοιλοδοκούς. Ο άξονας που συνδέεται με τον κοτσαδόρο, έχει πάλι χαραγμένα στοιχεία από εταιρεία (βάρος κτλ).

Αυτό μπορεί να δηλωθεί; 'Η πάλι θεωρείται ιδιοκατασκευή; Μπορεί κάποιος να βοηθήσει; Ευχαριστώ! 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Συνάδελφοι καλησπέρα, έχω μία περίπτωση μεταχειρισμένου τρέιλερ, εργοστασιακό, το οποίο ο πελάτης το έχει αγοράσει με συμφωνητικό μεταβίβαση. Υπάρχει επίσης και η άδειά έλξης από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη. Μέχρι εδώ όλα καλά και λογικά είμαστε στην περίπτωση της αλλαγής ρυμουλκού. Το πρόβλημα είναι ότι ενώ η παλαιά άδεια έλξης αναφέρει ότι το τρέιλερ έχει δυνατότητα μέχρι 460Kgr, το ΙΧ του νέου ιδιοκτήτη έχει έγκριση τύπου για έλξη μέχρι 450Kgr. Επειδή το τρέιλερ σηκώνει περισσότερα κιλά πιστεύεται ότι θα έχω πρόβλημα να βγάλω άδεια έλξης μέχρι τα 450 Kgr που δέχεται το ΙΧ ?

Ευχαριστώ.

Edited by skenter
Link to comment
Share on other sites

Αν κατάλαβα σωστά η ελκτική ικανότητα του νέου ρυμουλκού είναι 450 και το μεικτό του τρέιλερ είναι 460 kg. Πιστεύω ότι δεν θα γίνει, η άδεια έλξης είναι έγκριση τύπου και δεν μπορεί να τροποποιηθεί. Δεν δέχονται στη νέα υπεύθυνη δήλωση να έχει άλλα στοιχεία ακόμα και αν αυτά είναι προς την ασφαλέστερη μεριά. Έχοντας αυτά υπόψη σου απευθύνσου στο μεταφορών που θα πραγματοποιούσες την μεταβίβαση της άδειας έλξης μήπως και αυτοί λειτουργούν διαφορετικά.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

 Είναι παράλογο απο την στιγμή που όπως είπες και εσύ κινούμστε προς την ασφαλέστερη πλευρά να μήν το δέχονται. Θα πάω στο μεταφορών και βλέπουμε. Σε ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

καλημέρα, το λογικό είναι να γίνει απόδεκτό. Όμως 100% ΔΕΝ προκειται να το δεχτούν. Έχει γίνει μεγάλο ζήτημα με αυτό το θέμα. Το μόνο που μπορείς είναι να απευθυνθείς στον Δ/ντη για να κάνει ερώτημα στο υπουργείο να λήξει το θέμα.

Σ

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

καλησπερα

Πελάτης μου ζητησε πληρη μηχανολογικη μελετη καμπτικων ροπων μια ρυμουλκουμενης καντινας προκειμενου να παρει σημειωμα ελξης.

Γνωριζει κανεις αν υπαρχει προγραμμα για αυτο; Καποιο ενδεικτικο κοστος της μελετης;

Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

εγώ με τη σειρά μου να ρωτήσω: ένα απλό τρέιλερ για τις ανάγκες του σπιτιού πως χαρακτηρίζεται: ημιρυμουλκούμενο ή ρυμουλκούμενο? και αν το λέμε ρυμουλκούμενο, με ποιον κωδικό αμαξώματος?

Link to comment
Share on other sites

Χαρακτηρισμός και κωδικός οχήματος προκύπτει απο 4966 β 2021 αρθρο 2. Ο κωδικός αμαξώματος είναι σύμφωνα με τον Κανονισμό (ΕΕ) 2018/858.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.