Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Η Κ.Υ.Α. για την καταβολή της αποζημίωσης των 600 ευρώ στους επιστήμονες-μηχανικούς


Engineer

Recommended Posts

Σύμφωνα με τη νέα απόφαση, σχετικά με την καταβολή των 600 ευρώ στους επιστήμονες, επισημαίνονται τα ακόλουθα:

Οικονομική ενίσχυση-Αποζημίωση Ειδικού Σκοπού

1. Καταβάλλεται οικονομική ενίσχυση-αποζημίωση ειδικού σκοπού, ύψους εξακοσίων (600€)ευρώ, στους δικαιούχους επιστήμονες-ελεύθερους επαγγελματίες ως αυτοί εξειδικεύονται στο άρθρο 2 της παρούσας, που έχουν πληγεί οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

2. Οι εν λόγω οικονομικές ενισχύσεις είναι αφορολόγητες, ανεκχώρητες και ακατάσχετες στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής και ειδικής διάταξης, δεν υπόκεινται σε οποιαδήποτε κράτηση, τέλος ή εισφορά, δεν δεσμεύονται και δεν συμψηφίζονται με βεβαιωμένα χρέη προς τη φορολογική διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους δήμους, τις περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζονται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Δικαιούχοι οικονομικής ενίσχυσης-αποζημίωσης ειδικού σκοπού

Δικαιούχοι της οικονομικής ενίσχυσης-αποζημίωσης ειδικού σκοπού είναι οι επιστήμονες-ελεύθεροι επαγγελματίες οι οποίοι εντάσσονται στους έξι βασικούς επιστημονικούς κλάδους της χώρας, βάσει ΚΑΔ κύριας επιχειρηματικής δραστηριότητας, όπως αυτοί περιγράφονται στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1 της παρούσας και σύμφωνα με την επιστημονική-επαγγελματική ιδιότητά τους βάσει ΑΦΜ.

Δικαιούχοι της παραπάνω οικονομικής ενίσχυσης-αποζημίωσης ειδικού σκοπού είναι όλοι όσοι αιτήθηκαν συμμετοχής στην υπ’ αριθ. πρωτ. 286/2-4-2020 πρόσκληση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, χωρίς να χρειάζεται να προβούν σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια.

Όσοι από τους δικαιούχους είχαν αιτηθεί τη συμμετοχή τους στην υπ’ αριθ. πρωτ. 286/2-4-2020 πρόσκληση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και τους καταβλήθηκε το ποσό των 400 ευρώ ως προκαταβολή, τους καταβάλλεται το ποσό των 200 ευρώ για την αποπληρωμή του ποσού της οικονομικής ενίσχυσης αποζημίωσης ειδικού σκοπού των 600 ευρώ.

Όσοι δικαιούχοι της οικονομικής ενίσχυσης-αποζημίωσης ειδικού σκοπού δεν είχαν λάβει μέρος στην παραπάνω πρόσκληση, δύνανται μέχρι τις 08.05.2020 να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση στο περιβάλλον του ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ (supportemployees.services.gov.gr) για την καταβολή της ανωτέρω οικονομικής ενίσχυσης-αποζημίωσης ειδικού σκοπού, με τη χρήση των κωδικών taxisnet που διαθέτουν.

Σημειώνεται ότι η κατά τα ανωτέρω ηλεκτρονική αίτηση επέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης και ότι δίνεται η δυνατότητα διόρθωσης των στοιχείων της μετά την υποβολή αυτής, στο περιβάλλον του ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ.

Ο δικαιούχος της οικονομικής ενίσχυσης-αποζημίωσης ειδικού σκοπού οφείλει να συμπληρώσει τα στοιχεία του Τραπεζικού του λογαριασμού (IBAN, Τράπεζα) στον οποίον και θα καταβληθεί το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης-αποζημίωσης.

Ο δικαιούχος της οικονομικής ενίσχυσης-αποζημίωσης ειδικού σκοπού οφείλει να επιβεβαιώσει τα στοιχεία επικοινωνίας του και να συμπληρώσει υποχρεωτικά τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail).

Διαδικασία καταβολής της οικονομικής ενίσχυσης

1. Για τη διαδικασία καταβολής της οικονομικής ενίσχυσης-αποζημίωσης ειδικού σκοπού, ορίζεται ως αρμόδιος φορέας το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Η παραπάνω καταβολή γίνεται εφάπαξ με πίστωση του τραπεζικού λογαριασμού του δικαιούχου, ο οποίος υποδεικνύεται στην κατά τα ανωτέρω υποβαλλόμενη αίτησή του.

Από το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ, εξάγεται σε ηλεκτρονική μορφή αναλυτική κατάσταση δικαιούχων, η οποία περιλαμβάνει τα πλήρη στοιχεία τους, τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού σε μορφή IBAN, το πιστωτικό Ίδρυμα στο οποίο τηρείται ο λογαριασμός και το ποσό της καταβολής, καθώς και το ΑΦΜ τους.

2. Η ηλεκτρονική μορφή της κατάστασης αυτής είναι επεξεργάσιμη από την εταιρεία «Διατραπεζικά Συστήματα ΑΕ» (ΔΙΑΣ ΑΕ) προς την οποία διαβιβάζεται.

Επίσης διαβιβάζεται στη ΔΙΑΣ ΑΕ, στην Διεύθυνση Ένταξης στην Εργασία και στη Δ/νση Οικονομικής Διαχείρισης του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, συγκεντρωτική κατάσταση δικαιούχων, σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή, που περιλαμβάνει και τον αριθμό των δικαιούχων, το συνολικό ποσό της καταβολής ολογράφως και αριθμητικώς, ανά τράπεζα ή πιστωτικό ίδρυμα. Οι ανωτέρω καταστάσεις εγκρίνονται από τον αρμόδιο διατάκτη του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, έπειτα από εισήγηση της Διεύθυνσης Ένταξης στην Εργασία.

3. Με απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εγκρίνεται η μεταφορά της πίστωσης του συνολικού ποσού αυτής μετά από εισήγηση της Διεύθυνσης Οικονομικής Διαχείρισης.

4. Η ανωτέρω έντυπη συγκεντρωτική κατάσταση αποστέλλεται στη Διεύθυνση Λογαριασμών και Ταμειακού Προγραμματισμού του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (Γ.Λ.Κ.) η οποία εκδίδει, βάσει αυτής, ειδική εντολή προς την Τράπεζα της Ελλάδος για χρέωση του λογαριασμού του ΕΔ No 200 «Ελληνικό Δημόσιο - Συγκέντρωση Εισπράξεων- Πληρωμών», και την πίστωση, με τη μεσολάβηση της ΔΙΑΣ ΑΕ και των οικείων τραπεζών ή πιστωτικών ιδρυμάτων, των τραπεζικών λογαριασμών των δικαιούχων. Η ανωτέρω εντολή κοινοποιείται στη Διεύθυνση Προϋπολογισμού και Δημοσιονομικών Αναφορών και στη Διεύθυνση Οικονομικής Διαχείρισης, της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και στη ΔΙΑΣ Α.Ε.

Τα ποσά που απέτυχαν να πληρωθούν επιστρέφουν στον λογαριασμό του ΕΔ με IBAN: GR7101000230000000000200211 και αιτιολογία κίνησης τον ειδικό κωδικό πληρωμής της ΔΙΑΣ ΑΕ και λογιστικοποιούνται στα έσοδα του προϋπολογισμού.

Για τις αποτυχούσες πληρωμές η ΔΙΑΣ ΑΕ ενημερώνει το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ προκειμένου να συμπεριληφθούν σε επόμενη πληρωμή.

5. Για την πληρωμή της οικονομικής ενίσχυσης-αποζημίωσης ειδικού σκοπού , η ειδική εντολή πληρωμής της προηγούμενης παραγράφου επέχει θέση απόφασης ανάληψης υποχρέωσης.

6. Η εμφάνιση των σχετικών πληρωμών στη δημόσια ληψοδοσία, πραγματοποιείται με την έκδοση συμψηφιστικών χρηματικών ενταλμάτων από τη Διεύθυνση Οικονομικής Διαχείρισης της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων .

7. Η Διεύθυνση Λογαριασμών και Ταμειακού Προγραμματισμού, οι συμβαλλόμενες τράπεζες και τα λοιπά πιστωτικά ιδρύματα δεν θεωρούνται δημόσιοι υπόλογοι και ευθύνονται μόνο για τυχόν λάθη από δική τους υπαιτιότητα.

Αχρεωστήτως καταβληθέντα-αναδρομικότητα και συμψηφισμός πληρωμών

1. Με την επιφύλαξη τυχόν προστίμων που προβλέπονται από άλλες διατάξεις, στα φυσικά πρόσωπα που δηλώνουν ψευδή στοιχεία στην αίτησή τους, επιβάλλονται οι κυρώσεις που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία σε περίπτωση υποβολής ψευδούς δηλώσεως.

2. Τυχόν αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά καταλογίζονται σε βάρος του ανοικείως λαβόντος, με απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ή του νομίμως εξουσιοδοτημένου από αυτόν οργάνου και εισπράττονται κατά τις διατάξεις του ΚΕΔΕ.

Δείτε το Παράρτημα εδώ: https://www.e-forologia.gr/cms/uploads/217628.docx


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 99
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Το πότε θα καταβληθούν δεν υπάρχει στην ΚΥΑ . Πολλοί γράφουν μέχρι τέλος εβδομάδας . Από τη στιγμή όμως που προβλέπονται νέες αιτήσεις μέχρι 8/5 , μάλλον πάμε για νέες καλένδες ( και μη με πείτε πάλι γκρινιάρη ) . Όσο για τα 800 με την άρση των μέτρων πέταξε το πουλάκι .

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα. Εγώ είμαι στην περίπτωση που ενώ έχω κάνει αίτηση για την τηλεκατάρτιση (διαδικασία Β), ακόμα δεν έχω λάβει καθόλου χρήματα. Χρειάζεται να κάνω νέα αίτηση?

Link to comment
Share on other sites

Οι πιο πολλοί είμαστε σε αυτή την κατηγορία την οποία δεν την αναφέρει η ΚΥΑ. Έχουμε κάνει την αίτηση και δεν έχουμε πάρει τα 400€. Οι άνθρωποι του υπουργείου είναι άχρηστοι!!! Προφανώς εμείς θα είμαστε σε αυτούς που δεν θα χρειαστεί να ξανακάνουμε την αίτηση. Πρέπει όμως να μας πουν πότε θα μας βάλουν τα χρήματα. Και πρέπει να μας τα βάλουν άμεσα.

Link to comment
Share on other sites

μίλησα και με τον λογιστή μου τώρα. Λεει οτι μπορει να μην έχει γίνει η ενεργοποίηση της β' φάσης του voucher απο το ΚΕΚ και ίσως χρειαστεί να κάνουμε νέα αίτηση. απο βδομάδα θα ξέρουμε λεει. Του ανέφερα οτι στο μαιλ που έλαβα απο το ΚΕΚ έλεγε οτι ενεργοποιήθηκε το voucher. Λεει ήταν σε 2 φάσεις η ενεργοποίηση. Δεν ξέρω τι εννοεί, πραγματικά.

 

Link to comment
Share on other sites

Κατά τη γνώμη μου η Β' φάση (ενεργοποίηση voucher) δεν πρέπει να παίζει ιδιαίτερο ρόλο, σε όσους δεν πήραν την προκαταβολή. Το σημαντικό είναι να έχει γίνει η αίτηση στο elearning.yeka.gr

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με τον ted78.

Από τη στιγμή που έγινε αίτηση στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ και μέσα από αυτό θα βγάλουν τη λίστα με τους δικαιούχους, είμαστε καλυμμένοι, όσων αφορά τη διαδικασία.

Το πότε θα τα πάρουμε βέβαια....γμτ

Link to comment
Share on other sites

57 λεπτά πριν, ted78 said:

Κατά τη γνώμη μου η Β' φάση (ενεργοποίηση voucher) δεν πρέπει να παίζει ιδιαίτερο ρόλο, σε όσους δεν πήραν την προκαταβολή. Το σημαντικό είναι να έχει γίνει η αίτηση στο elearning.yeka.gr

καλησπέρα. πως μπορούμε να σιγουρευτούμε οτι έχει γίνει σωστά η αίτηση απο το ΚΕΚ (διαδικασία Β) στο elearning.yeka.gr που αναφέρεις? ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

τζιτζικα τζαμπα αγχωνεσαι. 600 ευρω θα παρουμε ολοι οι καημενοι στις 9-10 /05 . 600 ευρω για 2 μηνες. να μαθουμε ολοι να ζουμε με 300 ευρω το μηνα. αυτο ειναι κ το σχεδιο αλλωστε. ... καλη συνεχεια σε ολους . Ευχαριστουμε ολες τις κυβερνησεις για την βοηθεια ... αλλα περισοοτερο τον κ.βρουτση που εβγαλε ολο το κομπλεξ του πανω πας. αααα κ το τεε το αγαπημενο που εβγαλε ανακοινωση χθες ......καλη ζωη να εχουμε απο δω κ περα με πλεξιγκλαξ αναμεσα μας κ 300 ευρω το μηνα. κ οπως εγραψε ενας συναδερφος καπου , μην διαμαρτυρεστε γιατι χωρις να κανετε τιποτα θα παρετε 600 ευρω!!!!! ενω μας απαγορευσαν να κανουμε τιποτα!!!!!! Η  χουντα μπροστα σε αυτο που ζουμε ειναι τα ζουζουνια.....καλυτερα κοροναιο να κολλησουμε να βγαλουμε αναπηρικη συνταξη.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.