Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Η Κ.Υ.Α. για την καταβολή της αποζημίωσης των 600 ευρώ στους επιστήμονες-μηχανικούς


Engineer

Recommended Posts

4 λεπτά πριν, ted78 said:

Είναι ακόμα ανοιχτό το σύστημα για αιτήσεις;

Μόλις τώρα προσπάθησα. Συνδέεσαι αλλά δεν σε αφήνει να κάνεις τη Διαδικασία Α, ούτε για πρώτη φορά ούτε για έλεγχο που λέει ο συνάδελφος παραπάνω.

Edited by AlexanderTh
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 99
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Δεν τα θέλωωωωωω!!!! ΑΚΟΥΤΕ? Δεν τα ΘΕΛΩ!!!!! ΑΜΑΝ ΠΙΑ!!!!!! Πάρτα για τον φόρο, για το ΕΝΦΙΑ, για το ΦΠΑ, δόστα στο χρέος, στον ΟΑΕΔ, κάντα μάσκες, πάρε όπλα, βάλτα στον κ@λο σου... δεν ξέρω... πάρτα - βάλτα όπου θες... Εγώ δεν ξανασχολούμαι!!! Μ@λ@κες!!! 

Link to comment
Share on other sites

Μήπως έχουμε μπει σε ένα νέο είδος πολέμου;

Μας κλείνουν τις επιχειρήσεις χωρίς όμως να μας κλείσουν επίσημα για να μην δώσουν αποζημίωση.

Όταν είναι κλειστά τα κτηματολογικά γραφεία, οι πολεοδομίες, πολλές υπηρεσίες, απαγορεύεται να πάμε στο εργοτάξιο αν είναι σε άλλον νομό, τα καταστήματα οικοδομικών υλικών (Πχ. με εργαλεία, χρώματα, κλπ) είναι κλειστά, κλπ.

Μας τάζουν μαθήματα τα οποία δεν γίνονται. Πολλοί χάσανε μέρες όμως για να τα παρακολουθήσουν τις οποίες δεν θα πληρωθούν.

Οι υπάλληλοι πήραν 800€, οι ελεύθεροι επαγγελματίες ίσως πάρουν 600€.

Χτες παίξανε ένα ακόμα παιχνίδι. Δεν είπαν "θα παραταθούν τα μέτρα άλλη μια εβδομάδα". Είπαν "από την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσει η άρση των μέτρων".

Τι σας λέει το αίσθημα δικαίου για τα παραπάνω;

Link to comment
Share on other sites

3 ώρες πριν, Occultist said:

Το τερμάτισες, σύντροφε...Και φυσικά, ούτε ένα στοιχείο να τεκμηριώσεις την παπάτζα σου. Τα 600 Ευρώ είναι έκτακτο επίδομα, επειδή απλά τα ξύνεις και γράφεις επαναστατικές αρλούμπες από τον καναπέ - δεν είναι μισθός, ούτε καθορίζει μισθούς. Αν τα μέτρα συνεχιστούν, θα πάρεις και τα 800 όπως έχει εξαγγελθεί. Αν δεν συνεχιστούν (όπως εναγωνίως απαιτείς με συγκεντρώσεις επειδή ο ιός δεν πιάνει τους αντίχριστους και τος σοσιαληστές και είναι "γριππούλα" και ότι άλλη μαλακία σας ψεκάζουν), θα μπορείς να δουλέψεις κανονικά (αν υποθέσουμε ότι τέτοια "αγωνιστική" διάνοια τα έχει καλά και με το να δουλεύει, αντί να κάνει "κοινωνικό αγώνα" και να περιμένει να τον ταΐζουν με επιδόματα) και να βγάζεις όσα αξίζεις (ωχ, ξύνω πληγές τώρα...). Α, και που ΄σαι! Περιμένουμε selfie από την ώρα της αναδιανομής το κεφαλαίου σου, ε; 😆

Δεν είναι όπως τα παρουσιάζεις. Θα πρέπει σε μια χώρα όλοι οι πολίτες να είναι ίσοι. Φαντάζομαι συμφωνούμε όλοι σε αυτό. Έλα που δεν ισχύει όμως! Έχουμε την ίδια φορολογία όλοι οι πολίτες? Όχι. Ο Ε.Ε. πληρώνει παραπάνω φόρο, τέλος επιτηδευματος, εξοντωτικές εισφορές. που προσωπικά δεν το διάλεξα να είμαι, ούτε ήθελα να είμαι ε.ε. με εξαναγκασαν οι εταιριες σε μπλοκακι όταν ξεκίνησα να εργάζομαι. Με τις ευλογίες του κράτους φυσικά αυτή η παγκόσμια πρωτοτυπία! Δεν είχα και άλλη επιλογή άλλωστε αν ήθελα να εργαστώ. Και τώρα δίνει σε άλλους 800€ και εμάς κυριολεκτικά μας ξεφτυλιζουν και μας μειώνουν 1 μήνα τώρα, βάζοντας μας να παρακολουθήσουμε "σεμινάρια" άθλια για να πάρουμε 600€ τα οποία ενώ είχαν πει ως Μ.Πεμπτη θα περνάμε τα 400€, ακόμα δεν έχουμε πάρει τίποτα οι περισσότεροι. Και συνεχίζουμε να ασχολούμαστε ποτέ θα τα πάρουμε κτλ., αν θα κάνουμε ξανά αίτηση. Δεν θέλω φυσικά να μου δίνει επιδόματα και να τα ξυνω, κάνεις. Βέβαια το ΚΕΑ το λαμβάνουν και τεμπέληδες και άτομα που δουλεύουν μαύρα. Αλλά εδώ είναι άλλη περίπτωση. Όπως πληρώνουν τους δημόσιους υπαλλήλους που κάθονται θα πρέπει και εμείς να λάβουμε αποζημίωση. Άλλωστε με δικές τους αποφάσεις μειώθηκαν και σε άλλους μηδενιστηκαν τα έσοδα μας. Ισότητα και ισονομία ζητάμε, όχι επιδόματα τεμπελιάς.

Link to comment
Share on other sites

Εχθρός του κακού είναι το χειρότερο. Από το tweet του Πρωθυπουργού ότι όλοι οι Ελ. Επ. θα πάρουν το 800ρι στη γελοιότητα με τα σκόιλ ελικικου. Και εκεί που περίμενες ότι ο κατήφορος τελείωσε ήρθε το ακόμα χειρότερο ότι μετά τα 600 € έρχεται το Μάιο το 800ρι για τους Ελ. Επ. Και ξαφνικά όλα ανοίγουν. Από αυτά καταλαβαίνω ένα και μόνο πράγμα: πόσο ζώα νομίζουν ότι είμαστε, γιατί σα να είμαστε κ@λόζωα μας συμπεριφέρονται. Αν το θέλουμε και μας αρέσει καλώς. Απλά θεωρώ ότι ξεκίνησε μια πολύ μεγάλη κατηφόρα με τα γεγονότα του κορονοϊού και δε νομίζω ότι θα μείνουν πολλοί αλώβητοι.

Link to comment
Share on other sites

Οι μηχανικοί είναι στα κάγκελα, και δικαίως είναι.Καποιοι πλησιάζουμε τους δύο μήνες καραντίνας..Οι ασφαλιστικές εισφορές, ο ΦΠΑ, το τέλος επιτηδεύματος,η φορολόγηση,τα πάγια έξοδα τρέχουν. Η μόνη ελάφρυνση που έχουμε δει με απτό τρόπο στην τσεπη μας είναι το 25% του εφκα για δύο μήνες, ήτοι για την 1η ασφ.κατηγορια 110 ευρώ...επαναλαμβάνω 110 ευρω μέσα σε αυτές τις συνθήκες..Εμένα η πρόταση μου είναι η συμμετοχή στις εκλογές του ΤΕΕ δια της ψήφου μας να είναι υποχρεωτική και ονομαστική με ποινές για τους απεχοντες..γιατί αυτή την στιγμή αποφασίζει το 60% της αποχής...Όλοι μας πιστεύω καταλαβαινομαστε..Και ας είναι όλα αυτά ένα καλό μάθημα για όλους.

Link to comment
Share on other sites

39 λεπτά πριν, pirsogiannis said:

Η μόνη ελάφρυνση που έχουμε δει με απτό τρόπο στην τσεπη μας είναι το 25% του εφκα για δύο μήνες, ήτοι για την 1η ασφ.κατηγορια 110 ευρώ..

Ναι μεν ελάφρυνση, αλλά ακόμη κι αυτή την ελάφρυνσητην υπολογίζουν στον υπολογισμό της σύνταξης έτσι ώστε να πάρουν πίσω τα ...110 ευρώ!
Θα έλεγα ότι η μόνη πραγματική ελάφρυνση θα είναι ο συμψηφισμός του 25% της απόδοσης φπα με μελλοντικό φόρο ΑΝ και  δεν υπάρχει καμμία εμπισιοσύνη ότι αυτό θα συμβεί...

Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, dim10 said:

Ναι μεν ελάφρυνση, αλλά ακόμη κι αυτή την ελάφρυνσητην υπολογίζουν στον υπολογισμό της σύνταξης έτσι ώστε να πάρουν πίσω τα ...110 ευρώ!
Θα έλεγα ότι η μόνη πραγματική ελάφρυνση θα είναι ο συμψηφισμός του 25% της απόδοσης φπα με μελλοντικό φόρο ΑΝ και  δεν υπάρχει καμμία εμπισιοσύνη ότι αυτό θα συμβεί...

Βέβαια αυτά τα 110€ θα τα πάρουν πίσω σε περίπου 180 μήνες, καθώς υπολογίστηκαν αυτά τα 110€ να έχουν αντίκτυπο γύρω στα 0,60-0,70€ μηνιαίως στη σύνταξη. 

Κοινώς μετά από 15 συντάξιμα χρόνια, θα "μπαίνω μέσα" από αυτό το μέτρο. Για να έχουμε κι ένα μέτρο σύγκρισης.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.