Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πληρώνονται σήμερα 155.314 επιστήμονες: Αποζημίωση ύψους 600 ευρώ ή 200 ευρώ για όσους έλαβαν ήδη


Engineer

Recommended Posts

2 ώρες πριν, jnp said:

Ομοιοπαθής και εγώ. Από Δευτέρα θα μάθουμε. Από το ΚΕΚ που με ανέλαβε, ειπωθηκε ότι σε ελ επαγγελματίες που παράλληλα είναι και μισθωτοί παρατηρήθηκε να μην πληρωθούν. Ωστόσο στο πρόγραμμα δεν υπάρχει τέτοιος περιορισμός. Άλλωστε μία χαρά ενταχθήκαμε

Αν μάθεις κάτι πόσταρε το..Γνωστή μου εργάζεται κανονικά υπέβαλε φπα και πήρε τα 600!! Ακόμα και σήμερα εργάζεται..όλα τα περίεργα σε εμένα !!

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 170
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

12 λεπτά πριν, sof2 said:

jnp...α λες για αυτό?

Είχα μία παράλληλη μισθωτή εργασία ή κάτι σαν αυτό με 450 τον μηνα..που δεν είναι σε αναστολή...για την ακρίβεια έχει πλέον διακοπεί από τέλος Φεβρουαρίου..

Δεν καταλαβαίνω, δηλαδή δεν έχω πάρει 800. Επίσης άλλοι με τα 600 υποβάλουν αιτήσεις για 800 (όχι μηχανικοί). Οπότε δεν είναι λάθος για κάποιο λόγο δεν τα έχουν καταβάλει. Αλλά και οι λογιστές δουλεύουν και τα πήραν.

 

 

 

Ίσως. Τέσσερα άτομα που ξέρω ότι δεν το πήραμε, είχαμε και παράλληλη μισθωτή έργασία. Αυτό μόνο ξέρω. Ωστόσο, μας ενέταξαν στο πρόγραμμα (δεν υπήρχε περιοριστικό κριτήριο σχετικό με παράλληλη μισθωτή εργασία) καθήσαμε και παρακολουθήσαμε (όσο παρακολουθήσαμε) και μετά δεν μας πληρώνουν? Κάτι πρέπει να γίνει

Link to comment
Share on other sites

Τα 800 όσοι είχαν πχ 3 εργασίες σαν μισθωτοι και οι δύο εργοδότες τους είχαν σε αναστολή και ο άλλος όχι. Τα έχαναν τα 800.. Βέβαια για εμένα είναι περίεργο και απλά υποθέτω. Το θέμα είναι υπάρχει ένα τηλέφωνο ήemail που μπορεί κάποιος ανά αίτηση να ρωτήσει και να εξετάσουν την αίτηση του και το πρόβλημα. 

Είναι γεγονός ότι είναι άδικο, όπως και στην περίπτωση που ανέφερα καθώς αν κάποιος έπαιρνε 800+900 και ήταν σε αναστολή και είχε και μία 3 η με 300 πχ τα έχανε τα 800.

Αν εκτώς από αυτό έχεις άλλη ιδιότητα χάνεις τα 600?? Από την μία οκ..Αλλά πάλι σε άλλες περιπτώσεις έχουν δοθεί τα 600 και περιμένουν και τα 800 και επιπλέον μέτρα.

Γνωστός καθηγητής φροντηστήριο που έχει εποχιακό κατάστημα τα πήρε τα 600 και νομίζω και τα 800.

Αν είναι ως επίδομα τότε οκ αλλά και πάλι στην δική μου περίπτωση δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει..

Η αίτηση μου είναι ενεργή γιατί δεν υπάρχει μία ένδειξη ακυρώθηκε πχ να μην ψάχνομαι ή ακυρώθηκε λόγω λάθος δήλωσης..ξέρω ζητάω πολλά. Αλλά όπως έχουν τροποποιησε΄ςι και λοιπά δεν θα ήταν τόσο περίεργο..με αφήνει να την τροποποιήσω..μήπως επειδή υπάρχει λάθος?

Αν υπάρχει κάποιο νέο ή κάποιο email ή τηλέφωνο . Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει ..το είχα ξανά ακούσει με τα 800..ενώ πληρούσε τα κριτήρια δεν είχαν καταβληθεί...

 

Link to comment
Share on other sites

3 ώρες πριν, Mio said:

Γνωριζω και άλλον μου δε του μπήκαν τα 600. Είναι παράλληλα και μισθωτος και είχε ενταχθεί κανονικά στο πρόγραμμα.

Δεν πληρώνονται δυστυχώς αυτοί με παράλληλη μισθωτη εργασία... Δεν ξέρω πως προέκυψε αλλά δυστυχώς έτσι μέχρι στιγμής ισχύει.. 

Edited by geokaradimos
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και καλό μήνα,

όπως αρκετοί με παράλληλη μισθωτή απασχόληση, έτσι και εγώ δεν έχω πάρει το επίδομα των 600 ευρώ.

Είχα κάνει αίτηση με τη διαδικασία Α, έλαβα ενημέρωση για ενεργοποίηση του voucher και πρόσφατα επιβεβαίωσα μέσα από την πλατφόρμα της ΑΑΔΕ ότι η αίτηση μου είχε κανονικά υποβληθεί.

Βάσει της προκήρυξης, δεν υπήρχε όρος ή προϋπόθεση μη επιλεξιμοτητας λόγω ταυτόχρονης μισθωτής απασχόλησης. Επομένως θεωρητικά δικαιούμαστε το επίδομα. Ο λογιστής μου ανέφερε ότι πρέπει να μας καταβληθεί το επίδομα τις προσεχείς ημέρες. Αν αυτό δεν συμβεί, όταν θα πρέπει να γίνει καταβολή στην εφορία για οποιονδήποτε λόγο, θα αξιωσω συμψηφισμό των οφειλών λόγω έννομης απαίτησης χρημάτων από κρατικό φορέα προσκομίζοντας την προκήρυξη και την απουσία καταβολής των 600 ευρώ.

Αν έχω νεότερη πληροφόρηση από το λογιστή, θα ενημερώσω.

Link to comment
Share on other sites

Γιατί να μην πάρουν τα 600 αυτοί που είναι παράλληλα και μισθωτοί? Έχουν ανοιχτά βιβλία, ο ΚΑΔ εντάσσεται σε αυτούς της πρόσκλησης, πληρώνουν κανονικά ΦΠΑ και τέλος επιτηδεύματος κάθε χρόνο, κτλ. Μέσα στην πρόσκληση αναφέρεται ότι δε μπορούν αυτοί που είναι ΜΟΝΟ μισθωτοί, και λογικό είναι διότι δεν θα είχαν ενεργό ΚΑΔ.

Μας ενέταξαν κανονικά στο πρόγραμμα, αφιερόσαμε πόσες ώρες σε άσκοπη τηλεκατάρτιση και τώρα θέλουν να μας πετάξουν έξω? Πιστεύω ότι θα μπούν τα χρήματα από Δευτέρα διότι γνωρίζω άτομο που δεν είναι μισθωτός και πάλι ακόμα δε του μπήκαν. Δεν ξέρω γιατί υπάρχει αυτή η αργοπορία σε μερικούς, αλλά γίνεται ένα μπάχαλο αν κρίνουμε από το γεγονός ότι μερικοί πήραν μόνο 200, ενώ κάποια άλλοι πήραν 400+600!

Link to comment
Share on other sites

Μακαρι να μπουν τα 600 απο Δευτέρα αλλά οπως φαινεται υπάρχει εντολή να μην πληρωθούν αυτοί με ταυτόχρονη μισθωτή απασχόληση χωρίς ομως να υπάρχει πουθενά στην πρόσκληση η δικαιολογηση  της παραπάνω εντολής.... την Δευτέρα πλεον τα νεοτερα. 

Link to comment
Share on other sites

Μόλις τώρα, geokaradimos said:

Μακαρι να μπουν τα 600 απο Δευτέρα αλλά οπως φαινεται υπάρχει εντολή να μην πληρωθούν αυτοί με ταυτόχρονη μισθωτή απασχόληση χωρίς ομως να υπάρχει πουθενά στην πρόσκληση η δικαιολογηση  της παραπάνω εντολής.... την Δευτέρα πλεον τα νεοτερα. 

Ναι και κάπου ειπώθηκε ότι πληρώθηκαν στο ακέραιο οι επιστήμονες εκτός από κάποιες διπλές καταβολές που θα επιστραφούν... δεν αναφέρθηκε κάποιο άλλο πρόβλημα. Αρα αν το θεωρούν τετετελεσμένο τότε μάλλον δε θα καταβληθούν...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.