Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

300.000 αιτήσεις και 7.5 εκατομμύρια έφθασαν τα αδήλωτα τετραγωνικά στους δήμους


Engineer

Recommended Posts

Λόγω κορονοϊού έχει γίνει επεξεργασία μόνο σε 35.000 αιτήσεις.

Επτάμιση εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα που δεν είχαν δηλωθεί στους δήμους αποκάλυψε μέχρι στιγμής, η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΚΕΔΕ που συμπλήρωσε ήδη δύο μήνες λειτουργίας, σχεδόν παράλληλα με την πανδημία του κορονοϊού.

Οπως ανέφερε στην σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδος ο εντεταλμένος σύμβουλος Γιάννης Τσιάμης, έως τώρα έχουν μπει στην πλατφόρμα συνολικά 3 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων για να ελέγξουν εάν συμπίπτουν τα τετραγωικά μέτρα του Ε9 με εκείνα βάσει των οποίων κάθε δήμος χρεώνει τέλη.

Εως τώρα, ανέφερε ο κ.Τσιάμης, είναι περίπου 300.000 οι ιδιοκτήτες ακινήτων που υπέβαλαν αιτήσεις για διόρθωση τετραγωικών μέτρων αποδεχόμενοι την διαφορά που προκύπτει. Με βάση αυτές τις αιτήσεις, προέκυψαν 7,5 εκατομμύρια πρόσθετα τετραγωικά μέτρα τα οποία θα ξεκινήσουν να χρεώνονται από τους δήμους στους επόμενους λογαριασμούς. Υπενθυμίζεται ότι με την υποβολή της αίτησης, ο ιδιοκτήτης του ακινήτου ξεκινά να χρεώνεται τώρα και απαλλάσσεται από αναδρομικά τέλη και προσαυξήσεις που θα μπορούσε να υποβάλει ο εκάστοτε δήμος προ ρύθμισης.

Καθυστερεί η επεξεργασία

Το πρόβλημα είναι ότι από τις 300.000 αυτές αιτήσεις, οι δήμοι έχουν επεξεργασθεί μόνο τις 35.000 πιθανότατα λόγω του φόρτου εργασίας που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού. Το αποτελεσμα είναι ότι θα αργήσουν να εμφανισθούν οι νέες χρεώσεις στους λογαριασμούς και τα ποσά θα έρθουν συγκεντρωμένα από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Οπως αναφερόταν πριν ξεκινήσει η λειτουργία της πλατφόρμας στις 27 Φεβρουαρίου 2020, σε ένα σύνολο περίπου 8 εκατομμυρίων παροχών ηλεκτρικού ρεύματος, οι ιδιοκτήτες που αντιστοιχούν στις 6 εκατομμύρια παροχές θα μπορούν να ολοκληρώσουν την διαδικασία των διορθώσεων ηλεκτρονικά χωρίς να ταλαιπωρούνται στα γκισέ των δήμων. Υπάρχουν όμως και εκείνες οι περιπτώσεις που εμφανίζουν σημαντικές περιπλοκές και θα υποχρεώσουν τον εκάστοτε ιδιοκτήτη να απευθυνθεί στον δήμο για να βρει την οριστική λύση στο θέμα.


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

αυτο σημαινει οτι,

Οι Δήμοι θα κανουν αντίστοιχες μειωσεις στους συντελεστες ΤΑΠ  και Δημοτικών Τελών........

[μετα ..ξυπνησα]

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.