Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

autocad - block attribute


Recommended Posts

Καλησπέρα σας, αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα στην επεξεργασία ενός block στάθμης. Αυτό που θα ήθελα να κάνω είναι να αλλάξω τα layer στο σύμβολο που απεικονίζει τη στάθμη και το layer και τη γραμματοσειρά του αριθμού της στάθμης. Μπαίνοντας στο block editor καταφέρνω να αλλάξω τα layer του block του συμβόλου χωρίς όμως να αλλάζει το layer και το font του αριθμού. Όταν το αλλάζω στο block φυσικά αλλάζουν όλες οι στάθμες σε όλο το αρχείο μαζί. Πώς θα κάνω το αντίστοιχο και στον αριθμό; Να αλλάζουν δηλαδή τα χαρακτηριστικά του μαζί; Αν μπω στο δεξί κλικ edit attribute μπορώ να αλλάξω τη συγκεκριμένη στάθμη αλλά δεν αλλάζουν και οι υπόλοιπες. Επίσης, αν πάω στο manage attributes το οποίο επηρεάζει όλους τους αριθμούς των σταθμών ταυτόχρονα πατώντας το sync και άρα μου αλλάζει το layer και το font, δυστυχώς μου αλλάζει τη στοίχιση του αριθμού χωρίς να μπορεί να διορθωθεί με κάποια από τις δυνατότητες στοίχισης που μου δίνει, κι έτσι πρέπει μία μία να τη μεταφέρω σωστά στο block. Κάτι που πρέπει να αποφευχθεί γιατί οι στάθμες είναι εκατοντάδες. Υπάρχει κάτι που μου διαφεύγει; Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

Link to comment
Share on other sites

@Anastasia Ko

Αν κατάλαβα καλά έχεις block μέσα σε άλλο block, οπότε θα πρότεινα να δοκιμάσεις το εξής:

Αφού κάνεις δεξί κλικ ---> Block Editor στη στάθμη, μετά κάνε ξανά το ίδιο στο σύμβολο: δεξί κλικ ---> Block Editor και από εκεί τροποποίησε το layer του συμβόλου...

ελπίζω να πετύχει...

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.