Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Αναλυτικά η διαδικασία και οι προϋποθέσεις για την επιστρεπτέα προκαταβολή


Engineer

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως η ΚΥΑ με την διαδικασία και τις προϋποθέσεις χορήγησης της επιστρεπτέας προκαταβολής σε επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης της νόσου του κορωνοϊού COVID-19 (Τεύχος B’ 1645/03.05.2020)

Δικαιούχοι 
 
Δικαιούχοι είναι επιχειρήσεις κάθε νομικής μορφής, συμπεριλαμβανόμενων των ατομικών, ανεξαρτήτως κλάδου, οι οποίες απασχολούσαν έναν (1) έως πεντακόσιους (500) εργαζόμενους, κατά την 31η Μαρτίου 2020   η ιδιωτικές επιχειρήσεις με τη μορφή ομόρρυθμων, ετερόρρυθμων, εταιρειών περιορισμένης ευθύνης εταιρειών και ιδιωτικών κεφαλαιουχικών εταιρειών (ΙΚΕ), ανεξαρτήτως κλάδου, οι οποίες δεν απασχολούσαν εργαζόμενους κατά την 31η Μαρτίου 2020 οι οποίες έχουν την έδρα τους ή μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα, έχουν πληγεί οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του COVID-19 έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον στην ειδική πλατφόρμα «myBusinessSupport», έχουν υποβάλει τις δηλώσεις φόρου εισοδήματος και ΦΠΑ, εφόσον είχαν κατά νόμο υποχρέωση να τις υποβάλουν, δεν έχουν τεθεί σε αδράνεια από την 1η Απριλίου 2019 μέχρι και 2 Απριλίου 2020 και εμφανίζουν θετικό κύκλο εργασιών οποιαδήποτε στιγμή από την 1η Ιανουαρίου 2019 έως την 31η Μαρτίου 2020.
 
Ύψος ενίσχυσης

Το ύψος της ενίσχυσης προσδιορίζεται ως εξής:
 
Ενίσχυση = [(Κύκλος εργασιών αναφοράς - Κύκλος εργασιών πρώτου τριμήνου 2020) × ποσοστιαία διαφορά εκροών εισροών] - [αριθμός εργαζομένων σε αναστολή × 800/3], όπου:
 
1. Ο κύκλος εργασιών πρώτου τριμήνου 2020 και ο κύκλος εργασιών αναφοράς (κύκλος εργασιών αναφοράς είναι ο αριθμητικός μέσος όρος του κύκλου εργασιών πρώτου τριμήνου των τριών τελευταίων ετών).
 
2. Η ποσοστιαία διαφορά εκροών εισροών ισούται με το συνολικό κύκλο εργασιών ΦΠΑ (κωδικός 312 δήλωσης ΦΠΑ για την επιχειρησεις που έιναι υποκέιμενες σε ΦΠΑ και κωδικός 047 δήλωσης Ε3 για τις επιχειρήσεις που δεν είναι υποκείμενες σε ΦΠΑ) του έτους 2019 αφαιρουμένου του συνόλου φορολογητέων εισροών του έτους 2019, διαιρεμένου με το συνολικό κύκλο εργασιών ΦΠΑ του έτους 2019. 
 
Σε περίπτωση που η ποσοστιαία διαφορά εκροών εισροών είναι μικρότερη του 20% ή ο συνολικός κύκλος εργασιών ΦΠΑ του έτους 2019 είναι μηδενικός, θεωρείται ίση με 20%.
 
Ο αριθμός εργαζομένων σε προσωρινή αναστολή της σύμβασης εργασίας του, όπως είναι διαμορφωμένος κατά την 21η Απριλίου 2020 στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ.
 
Τα ελάχιστα ποσά αυτά είναι:
 
α) 2.000 ευρώ για επιχειρήσεις που δεν απασχολούν εργαζόμενους με σχέση εξαρτημένης εργασίας,
β) 4.000 ευρώ για επιχειρήσεις με 1 έως 5 εργαζόμενους
γ) 8.000 ευρώ για επιχειρήσεις με 6 έως 20 εργαζόμενους
δ) 15.000 ευρώ για επιχειρήσεις με 21 έως 50 εργαζόμενους,
ε) 30.000 ευρώ για επιχειρήσεις με πάνω από 50 εργαζόμενους.
 

View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Στην απέξω οι ελεύθεροι επαγγελματίες χωρίς προσωπικό. Ενώ οι εταιρείες χωρίς προσωπικό (ακόμα κι αυτές δηλαδή που έχουν το ρόλο βιτρίνας) εντάσσονται, οι μηχανικοί π.χ. αυταπασχολούμενοι όχι.

Για να ξέρουν οι συνάδελφοι ποιοι είναι αυτοί που τους βάζουν τον στόχο στην πλάτη.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

ΦΕΚ2276_14-6-20  άλλη μια φορά στην απέξω με τον δεύτερο γύρο: Άρθρο 1.β)οι ιδιωτικές επιχειρήσεις κάθε νομικής μορφής, συμπεριλαμβανομένων των ατομικών,.......και με εξαίρεση τις ακόλουθες: αα) ατομικές επιχειρήσεις που δεν απασχολούσαν κανένα εργαζόμενο με σχέση εξαρτημένης εργασίας κατά την 1η Ιουνίου 2020, οι οποίες δε διαθέτουν φορολογική ταμειακή μηχανή,

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.