Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Μέτρηση ύψους οικοδομής, διαμορφωμένο έδαφος


Recommended Posts

Εγω δεν το επιασα...

Μιλησα για πεζοδρομιο, μπορει το πλατος να γινει 1.5μ δεν υπαρχει προβλημα....

 

Ντάξει καλά είσαι, άμα σε παίρνει να το κάνεις κι όλο πλάκες....

 

 

 

Ποια ΦΕΚ το αναφερουν??? Εγω ενα ΦΕΚ ξερω για τα εκτος σχεδιου...

 

Εγώ στο Ρέθυμνο που ήμουν μια περίπτωση έλεγε ότι αν διαμορφωθούν πεζούλες, ήτοι διαμορφωμένο έδαφος θα έπρεπε το πλάτος τους να ήταν μίνιμουμ 5 μ. (ή μήπως το μπερδεύω με παραδοσιακό οικισμό ?!)

Link to comment
Share on other sites

1. ...στην πίσω πλευρά επίσης το φυσικό σου έδαφος ώς το δώμα απέχει 8,22 ... θα πρέπει να κάνεις διαμόρφωση πλάτους περιμετρικά του κτιρίου μάλιστα τόση ώστε (<1,50) το μέγιστο τελικό σου ύψος να μην ξεπερνά το 7,50.

 

Κατά ΓΟΚ:

"Το μέγιστο ύψος του κτιρίου σε κάθε σημείο των όψεών του μετριέται από την οριστική στάθμη του εδάφους του οικοπέδου ή από τη στάθμη του πεζοδρομίου, αν οι όψεις τοποθετούνται επί της ρυμοτομικής γραμμής και αυτή ταυτίζεται με την οικοδομική γραμμή. Αν δεν είναι δυνατόν να μετρηθεί το μέγιστο ύψος στην όψη του κτιρίου, λόγω εσοχής ορόφου από αυτήν ή λόγω επαφής του κτιρίου στο όριο του οικοπέδου, το μέγιστο ύψος μετριέται από τη στάθμη του φυσικού εδάφους στα σημεία προβολής του ορόφου σε αυτό ή στα σημεία επαφής του κτιρίου με το όριο. Το ύψος αυτό, σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 17, μπορεί να προσαυξηθεί μέχρι 1.50 μ;. ή και περισσότερο μετά από έγκριση της Ε.Π.Α.Ε.."

 

Το ερώτημά μου είναι εκεί που λέει "το ύψος αυτό...μπορεί να προσαυξηθεί μέχρι 1.50 μ..." αναφέρεται στην αρχή της παραγράφου ("το μέγιστο ύψος...") ή στο "...αν δεν είναι δυνατόν να μετρηθεί το μέγιστο ύψος στην όψη του κτιρίου...".

Στην πρώτη περίπτωση το ύψος μπορεί και να είναι μεγαλύτερο των 7.50 μ (πάντως όχι όπως στο σχήμα αφού αυτό το έβαλα περισσότερο για να σχολιάσουμε την κρυφή όψη) ενώ στην δεύτερη πρέπει όντως να γίνει διαμόρφωση μέχρι το 0.00 ώστε να καλυφθεί η απαίτηση.

 

1. ...και να είναι πραγματική διαμόρφωση εδάφους, οχι σαν το σχήμα που δημοσιεύει ο Πλούτο όπου το βεραντάκι μπροστά μου φαίνεται σαν 1χ2 = πλατύσκαλο για να μπούμε. Η διαμόρφωση εδάφους θα πρέπει να είναι = με διαμόρφωση εδάφους.

 

Δυστυχώς δεν μπορώ να περάσω την τελική τομή με μέγεθος μεγαλύτερο από 40kb. Εκεί φαίνεται ότι όντως η διαμόρφωση του εδάφους = διαμόρφωση του εδάφους. Το βεραντάκι εκτείνεται σε όλη την πλευρά του κτιρίου (13μ) απλά μετά τα 2μ σε πλάτος κατεβαίνει το επίπεδό του κατά 5 σκαλοπάτια.

Link to comment
Share on other sites

Πλούτο. Συμφωνώ και Επαυξάνω και ... συμπληρώνω, οτι κατ' εμέ το πρόβλημα δεν το έχεις στο μέσο αλλά στην πίσω πλευρά όπου το ύψος σου φτάνει το 8,22 (8,42 κατ' εμέ)

 

 

 

-----------------------------------------------------------------------------

Παρεπιπτόντως, μήπως κάνεις κάποιο λάθος, βλέπω πίσω κατ' εμέ την τομή όπου το μέγιστο ύψος των ορόφων σου δείχνει περίπου 3 μ.

3+3+1,5 η υπερύψωση = 7,5 που το βρίσκεις το 8,22?

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Πάω στοίχημα πως κάπου έχω διαβάσει ότι δεν το διαμορφωμένο έδαφος (+1.5) πρέπει να

προκύπτει βαθμιδωτά έτσι ώστε στο όριο του οικοπέδου να ταυτίζεται με το Φ.Ε. αλλά δεν

μπορώ να το βρω με τίποτα για να το επιβεβαιώσω... μήπως κάποιος συνάδελφος μπορεί

να βοηθήσει?

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Ύψος κτιρίου σε περιοχή ελεγχόμενη από ΚΑΣ.Το οικόπεδο έχει υψομετρική διαφορά από Νότο προς Βορά +4μέτρα.Το κτίριο θα ξεκινήσεις μετά από 4,5 μέτρα αυλής. Το ύψος του κτιρίου από που θα μετρήσει και το υπόγειο πόσο μπορεί να είναι πάνω από την επιφάνεια του εδάφους ;Ισχύει 80 cm ;είναι 1,5 μέτρα ;Τι δέχεται το ΚΑΣ. Λόγω κεκλιμένου εδάφους μπορεί να γίνει πρώτα διαμόρφωση π.χ. 1μέτρο και μετά να μετρήσει το ύψος του υπογείου;

Link to comment
Share on other sites

Το ΚΑΣ δεν ελέγχει όρους δόμησης και πολεοδομικές διατάξεις. Αυτά θα τα κάνει ο αρχιτεκτονικός έλεγχος στην πολεοδομία. Το ΚΑΣ εξετάζει θέματα προστασίας αρχαιοτήτων και θέματα συμβατότητας της μορφής... Με κριτήρια καθαρά υποκειμενικά και σκεπτικό τελείως διαφορετικό από της τετριμμένη πολεοδομική λογική.

 

ΥΓ: Η ειδικότητα σου είναι λίγο... περίεργη.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

σε υπογειο βοηθητικης χρησης με υψος 2.5 εσωτερικα(απο το δαπεδο του εως την οροφη του),μπαζωμενο εξωτερικά 1.5 μέτρα,πως μπορώ να σχεδιάσω τις εξωτερικές πόρτες? θα εχω περίπου 2 μετρα που θα είναι ξεμπαζωμένο για τις πόρτες μόνο.μπορει να είναι προφανής η ερωτησή μου,απλά όποιος μπορεί βοηθάει στην απορία μου)εννοειτε ισόγειο 3 μετρα και προβλεψη ενός ορόφου

Link to comment
Share on other sites

Θα σχεδιάσεις κανονικά τις πόρτες οι οποίες συνδέουν το υπόγειο με το τελικώς διαμορφωμένο έδαφος, από τις οποίες ξεκινούν/καταλήγουν οι σκάλες ή ράμπες με τις ελάχιστες δυνατές διαστάσεις τους

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Είμαι κατσούφης - γυρίζω απ' την πολεοδομία (Για όσους θυμούνται την παλιά διαφήμιση του Βερόπουλου...)

 

Έχω ένα οικόπεδο που είναι στο -2.00μ σε σχέση με τους γύρω δρόμους (μηκοτομές από Δήμο). Κάνω την μελέτη έτσι ώστε να έχει επιχωμάτωση για να έρθει στο επίπεδο του δρόμου. Ο υπάλληλος της πολεοδομίας (αρχιτέκτονας) λέει ότι δεν επιτρέπεται (μέχρι μισό μέτρο το πολύ λέει!). Του λέω ότι οι μηκοτομές είναι δεδομένες και μου λέει να κάνουμε αίτηση στο Δήμο για να αλλάξουμε τις μηκοτομές...

 

Ρε παιδιά 2 ερωτήσεις:

 

1) Μέχρι 1,5 μέτρο δεν επιτρέπεται και παραπάνω μετά από γνώμη ΕΠΑΕ ή άλλαξε κάτι;

2) Πάμε καλά σε αυτήν την χώρα;;;

Link to comment
Share on other sites

1= Ναι

2= Όχι

---------------------------------------------------------

Τώρα που το ξανασκέφθηκα μήπως ο υπάλληλος αναφερόταν σε δάπεδο πιλοτίς; (+- 0,50μ)

Τέλος πάντων ας το δώσει γραπτώς αυτό που λέει...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.