Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Μετακίνηση Κολώνας ΔΕΗ


beatrice_stop

Recommended Posts

Καλησπέρα σας,

Ποστάρω στο σημείο αυτό γιατί δεν βρήκα άλλο φόρουμ σχετικό με το πρόβλημά μου, ελπίζω να μην υπάρχει θέμα.

Έχω βγάλει ΕΕΜΚ για να κάνω μια τμηματική περίφραξη σε οικόπεδό μου εκτός σχεδίου/εντός οικισμού προ 23. Δυστυχώς όμως υπάρχει μια κολώνα της ΔΕΗ που δεν μου επιτρέπει να μπει μηχάνημα και για να ανοίξει το σημείο διέλευσης και να κάνω τις εργασίες που θέλω και δεν έχω άλλη πρόσβαση. Την πρώτη φορά που πήγα στη ΔΕΔΗΕ μου είπε ο υπεύθυνος οτι δεν είναι σωστή η άδεια που είχα βγάλει -γιατί το τοπογραφικό που είχα προσκομίσει δεν είχε το διαγώνιο υδατογράφημα (εξαιτίας προβλήματος της Πλατφόρμας)- έκανα μια ολόκληρη διαδικασία -έκανα ανάκκληση την άδεια και την ξαναέβγαλα  και προσκόμισα στη ΔΕΗ την άδεια με το διαγώνιο υδατογράφημα.  Τώρα, με την προσκόμιση της νέας ΕΕΜΚ  μου λέει ο ίδιος υπεύθυνος ότι αλλαγή του Δικτύου της ΔΕΗ δεν γίνεται με την προσκόμιση ΕΕΜΚ -δλδ μου άλλαξε το πρόβλημα- και ότι γίνεται μόνο με έγκριση κανονικής άδειας. Προφανώς ο κύριος αυτός δεν θέλει με την καμία να μου μετακινήσει την κολώνα. Το ερώτημά μου είναι το εξής: Υπάρχει κάποιος συνάδελφος  που να έχει πετύχει με ΕΕΜΚ μετακίνηση της κολώνας της ΔΕΗ, κάπου οπουδήποτε στην Ελλάδα;

Link to comment
Share on other sites

δεν σου τα λεει καλα...καθόλου καλα

μετατόπιση – παραλλαγή μπορεί να πραγματοποιηθεί, για λόγους οικοδομικούς, επικινδυνότητας των δικτύων μας, λόγω διαμόρφωσης εξωτερικού χώρου, για  αισθητικούς λόγους εφόσον βέβαια υπάρχει τεχνική λύση και γίνει αποδεκτή από τους περίοικους κλπ. Το αρμόδιο γραφείο εξυπηρέτησης μετά από μελέτη, ενημερώνει τον ενδιαφερόμενο για τις προϋποθέσεις ικανοποίησης του αιτήματός του.

πηγη

https://www.deddie.gr/el/upiresies/sundesi-me-to-diktuo/metatopiseis-stulou-kalwdiou-paroxismetriti/metatopisi-stulou-i-kalwdiou-tis-dei-pou-empodizei/

 

Εσυ θες να κανεις περιφραξη αφου βγαλεις την σχετικη αδεια. Αυτή θα επικαλεσθεις.

 

 

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

 Συγνώμη που δεν το διευκρίνισα. Το διακύβευμα εδώ είναι ότι δεν μου την μετατοπίζει με έξοδα της ΔΕΗ. Μου λέει οτι μπορώ να την μετατοπίσω εφόσον επιβαρυνθώ τα έξοδα της παραλλαγής. Αλλά εγώ νόμιζα οτι από τη στιγμή που εμποδίζει τις οικοδομικές εργασίες η ύπαρξη της κολώνας-δλδ την αξιοποίηση της περιουσίας σου- , έρχεται η ΔΕΗ και στην μετατοπίζει. Αυτός τώρα μου λέει οτι αυτό γίνεται μόνο με «κανονική» άδεια, λες και η ΕΕΜΚ για περίφραξη που έχω βγάλει δεν είναι κανονική άδεια. Γι αυτό ρωτάω αν κάποιος έχει πετύχει μετατόπιση της κολώνας με ΕΕΜΚ (χωρίς να πληρώσει όμως).

Link to comment
Share on other sites

να το καταλαβω...

υπαρχει μια κολωνα της ΔΕΗ "εντος" του οικοπεδου σου και σε εμποδιζει?

ή  ειναι εκτος οικοπεδου και  πρεπει να μετακινηθει για να μπορεσει να περασει ενα "μηχανημα" να κανει περιφραξη πιο μεσα???

Τι "μηχανημα" χρειαζεται για μια περιφραξη  και  τι οικοπεδο ειναι αυτο  

  "οικόπεδό μου εκτός σχεδίου/εντός οικισμού προ 23. ",

 Δεν εχει προσοψη?

Link to comment
Share on other sites

Αν επικαλείσαι ως λόγο μετατόπισης "ότι εμποδίζει την διέλευση μηχανημάτων κτλ" και όχι την ίδια την οικοδομή,  δεν πρόκειται να γλυτώσεις το κόστος μετατόπισης της.

Εγώ το 1982 είχα την εξής περίπτωση 

Σε οικόπεδο με πρόσωπο 16μ είχα εκδώσει Ο.Α για ανέγερση διώροφης οικοδομής με υπερυψωμένο υπόγειο κατά 60-70 εκ . Ακριβώς στην μέση της πρόσοψης όπου ήδη υπήρχε η  κολώνα της ΔΕΗ προέβλεπα την είσοδο της  οικοδομής και προ αυτής μερικά σκαλοπάτια.

Με αυτά τα δεδομένα και παρόλο που η οικοδομή   προβλέπονταν σε βάθος 1,6-1,8μ από την πρόσοψη,επειδή   η κολώνα  έρχονταν ακριβώς στη μέση των σκαλοπατιών  όπως καταλαβαίνετε εμπόδιζε και λειτουργικά και αισθητικά την όλη κατασκευή. 

Η ΔΕΗ  (τότε 1982!) δεν την άλλαζε - μέχρι που πλήρωσε ο ιδιοκτήτης 100,000χιλ 

(Άλλαξε τα σχέδια μου έλεγε!) 

Εσένα τώρα σε κολλάει στο τυπικό "έκδοση Ο.Α"

 

Link to comment
Share on other sites

@beatrice_stop σε κάθε περίπτωση ο ΔΕΔΔΗΕ είναι υποχρεωμένος να παραλάβει την αίτησή σου με αρ. πρωτ. και να απαντήσει γραπτά .... 

Link to comment
Share on other sites

@dimitris GM Για να έχετε εικόνα - φανταστείτε ότι το οικόπεδό μου είναι σαν ένα μπουκάλι με έναν μακρύ λαιμό- εγώ θέλω να φτιάξω περίφραξη στο κομμάτι του λαιμού, κατά το μήκος του. Η μοναδική είσοδος για να μπω στο υπόλοιπο οικόπεδο είναι αυτή η στενή δίοδος και στην αρχή της υπάρχει η κολώνα.  Είναι ακριβώς στη μέση της διόδου. Για να φτιάξω την πέτρινη περίφραξη στην είσοδο και κατά μήκος προς τα πάνω (ανεβαίνει το έδαφος) πρέπει να πέσει λίγο το έδαφος γιατί είναι κάπως ανηφορικό, ειδικά στην αρχή έχει και ένα κομμάτι βράχου. Πήγα με τον τύπο που θα κάνει την εκσκαφή και μου είπε οτι είναι αδύνατο να το κάνει χωρίς να φύγει η κολώνα. Με κάποια μπουλντόζα φαντάζομαι θα το κάνει. Πήγα και με άλλον μηχανικό και συμφώνησε και αυτός. Πήγα και με τον εργολάβο, πάλι το ίδιο-πρέπει να φύγει η κολώνα. Το οικόπεδο έχει πρόσοψη - είναι άρτιο και οικδομήσιμο και έχω πάρει όρους δόμησης. Και έχω χάσει αρκετές εργατοώρες με αυτήν την υπόθεση.

 

@ppanag Έστειλα ένα γενικό ερώτημα στη ΔΕΔΔΗΕ να δω αν θα μου απαντήσουν στο ζήτημα της άδειας. Σκέφτομαι επίσης σοβαρά να κάτσω και να βγάλω κανονική άδεια για χωματουργικές εργασίες- για να μην μπορεί να μου πει οτι δεν έχω κανονική άδεια. Αλλά αν μου λέτε ότι ούτε και έτσι δε θα γίνεται...δεν ξέρω.

@kana Πάντως στο άρθρο 28 του 4495/17 διαβάζω τον ορισμό της Ο.Α. ο οποίος περιλαμβάνει και τις εργασίες που υπάγονται στις  «κανονικές άδειες» αλλά και αυτές που υπάγονται στις ΕΕΜΚ. Η ΔΕΔΔΗΕ κάνει αυθαίρετη διαφοροποιήση των αδειών. Επίσης αυτή η πρακτική της ΔΕΔΔΗΕ ίσως είναι ανάγκη να αλλάξει, γιατί παλιότερα κάποιες εργασίες που γίνονταν με κανονική άδεια τώρα γίνονται με απλούστερη διαδικασία. Και η κολώνα με εμποδίζει να χτίσω την περίφραξη! 

Ευχαριστώ πολύ πάντως για τον κόπο σας, οι απαντήσεις σας με βοηθήσαν να δω το θέμα πιο σφαιρικά και να διασταυρώσω απόψεις. Καλό βράδυ

 

Edited by beatrice_stop
Link to comment
Share on other sites

εφοσον  βρισκεται μπροστα στην ιδιοκτησια σου και σου παρεμποδιζει την εισοδο

πρεπει να την παρουν αυτοι.

Ακομα και αν δεν μπορεις να μπεις με το ΙΧ παλι πρεπει να την παρουν απο εκει αφου σου στερει την   απροσκοπτη χρηση της ιδιοκτησιας σου.

και εργασιες μπορεις να κανεις για να διαμορφωσεις το οικοπεδο μεχρι 80 εκ

και δεν χρειαζεσαι αδεια για αυτο. [αρθρο 30 παρ. 1ζ, του 4495

 

κι ας λεει αυτος   για  αδειες και ξαδειες.

 

 

Edited by dimitris GM
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.