Jump to content
  • Revit - Μαθήματα BIM
Tasos P

Επιστολή δικηγόρων και άλλων επιστημόνων στον πρωθυπουργό για το 800άρι του Μαΐου

Recommended Posts

Να δοθεί και σε αυτούς το 800άρι του Μαΐου, θέτοντας θέμα όχι μόνο οικονομικής ενίσχυσης αλλά κυρίως "αξιοπρέπειας και αναγνώρισης του ρόλου και της προσφοράς τους στην επιστήμη και στην ελληνική κοινωνία", ζητούν οι επιστημονικοί κλάδοι (δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, γιατροί, οδοντίατροι) σε επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη.

Με αυτή ζητούν την παρέμβασή του "προκειμένου να εκδοθεί άμεσα η προβλεπόμενη κοινή υπουργική απόφαση για την χορήγηση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, μηνός Μαΐου, ύψους 800 ευρώ, στους επιστημονικούς κλάδους της χώρας".

 

Μάλιστα όπως επισημαίνεται στην επιστολή "η χορήγηση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, δεν είναι μόνο θέμα οικονομικής στήριξης, αλλά κυρίως ζήτημα αξιοπρέπειας και αναγνώρισης του ρόλου και της προσφοράς μας στην επιστήμη και στην ελληνική κοινωνία".

Η επιστολή έχει ως εξής:

"Αθήνα, 6/5/2020

Προς: Τον Πρωθυπουργό Κύριο Κυριάκο Μητσοτάκη

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,

Η πανδημία του κορωνοϊού, πρωτόγνωρη για την σύγχρονη κοινωνία, παρά την επιτυχημένη μέχρι σήμερα υγειονομική διαχείρισή της από την πολιτεία και την κοινωνία, έχει επιφέρει ιδιαίτερα σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου, η τελική έκταση των οποίων θα εξαρτηθεί από την ένταση και την διάρκειά της. Η υγειονομική αυτή κρίση, έχει επηρεάσει καθοριστικά την επαγγελματική δραστηριότητα των επιστημονικών κλάδων, που εκπροσωπούμε, λόγω της αναστολής ή του περιορισμού λειτουργίας υπηρεσιών που συνδέονται άρρηκτα με αυτούς αλλά και λόγω των περιοριστικών μέτρων που ελήφθησαν για την ασφαλή άσκηση των επαγγελματικών δραστηριοτήτων και του περιορισμού της μετακίνησης των πολιτών.

Αποτέλεσμα αυτών, είναι ότι, οι επιστήμονες της χώρας αδυνατούν, εν τοις πράγμασι, να ασκήσουν πλήρως το επάγγελμά τους, με συνέπεια να αποστερούνται μεγάλο μέρος του εισοδήματός τους και να αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις επαγγελματικές και οικογενειακές τους ανάγκες, με κίνδυνο ακόμη και το βιοπορισμό τους. Την πραγματικότητα αυτή, άλλωστε, αναγνώρισε και η ίδια η Πολιτεία με την ένταξη των επιστημόνων στους πληττόμενους κλάδους της οικονομίας και στα μέτρα στήριξης.

Οι επιστημονικοί κλάδοι από την έναρξη της πανδημίας μέχρι και σήμερα δεν έχουν λάβει οποιαδήποτε οικονομική στήριξη από την Πολιτεία, μέσω της προβλεπόμενης αποζημίωσης ειδικού σκοπού, μετά την αιφνίδια κυβερνητική υπαναχώρηση και την εξαίρεσή τους από την καταβολή της αποζημίωσης αυτής για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο.

Σημειωτέον ότι, την άνω αποζημίωση έλαβαν άλλοι επαγγελματικοί κλάδοι, χωρίς να υφίσταται κανένας δικαιολογητικός λόγος για τη δυσμενή αυτή μεταχείρισή μας.

Η μόνη οικονομική παροχή της Πολιτείας προς τους επιστημονικούς κλάδους αφορά το ποσό των 600 ευρώ, το οποίο χορηγήθηκε σε αντικατάσταση της επιταγής τηλεκατάρτισης , μετά την κατάργηση με κυβερνητική πρωτοβουλία του σχετικού προγράμματος, και το οποίο (ποσό) δεν έχει ακόμη καταβληθεί στο σύνολο των δικαιούχων.

Υπό τις συνθήκες αυτές, και λαμβανομένου υπόψη ότι η επαναφορά στην κανονικότητα της επαγγελματικής μας λειτουργίας απαιτεί βάθος χρόνου, αποτελεί αδήριτη ανάγκη η άμεση οικονομική στήριξη όλων των επιστημόνων και περισσότερο των νέων και χαμηλών εισοδημάτων με την καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τον μήνα Μάϊο, ύψους 800 ευρώ, σύμφωνα, άλλωστε, και με την πρόσφατη, από 2.4.2020, από του βήματος της Βουλής, δική σας εξαγγελία. Κατόπιν αυτών, παρακαλούμε για την παρέμβασή σας προκειμένου να εκδοθεί άμεσα η προβλεπόμενη κοινή υπουργική απόφαση για την χορήγηση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, μηνός Μαΐου, ύψους 800 ευρώ, στους επιστημονικούς κλάδους της χώρας.

Για όλους εμάς, η χορήγηση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, δεν είναι μόνο θέμα οικονομικής στήριξης αλλά κυρίως ζήτημα αξιοπρέπειας και αναγνώρισης του ρόλου και της προσφοράς μας στην επιστήμη και στην ελληνική κοινωνία.

Με ιδιαίτερη τιμή

 

Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου

Dr. Αθανάσιος Α. Εξαδάκτυλος

 

Ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων

των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος

Δημήτρης Κ. Βερβεσός

 

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας

Αθανάσιος Α. Δεβλιώτης"

 

Ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής

Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος

Γεώργιος Ι. Ρούσκας

 

https://www.capital.gr/epikairotita/3451393/epistoli-dikigoron-kai-allon-epistimonon-ston-prothupourgo-gia-to-800ari-tou-maiou

Share this post


Link to post
Share on other sites
Μηχανολόγοι Μηχανικοί βιομηχανικού και κτιριακού σχεδιασμού (BIM/CAD)

το ΤΕΕ δεν έχει κάνει κάποια ενέργεια;;;

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 ώρα πριν, Tasos P said:

το ΤΕΕ δεν έχει κάνει κάποια ενέργεια;;;

Το ΤΕΕ δεν προλαβαίνει να ασχοληθεί με αυτά γιατί έχει προσλάβει ράφτη και ράβει κουστούμι υπουργού!

Α ρε ΠΑΠΑΡΑ Στασινέ...να σε χαίρονται όλοι οι ψηφοφόροι της ΔΚΜ (και κάποιας άλλης που δεν θυμάμαι αλλά πρόσκειται στη ΝΔ) 😡😡😡

Share this post


Link to post
Share on other sites

https://www.capital.gr/oikonomia/3450898/koronoios-oi-8-enisxuseis-se-epixeirimaties-ergazomenous-anergous-ton-maio

Το είχα δεδομένο μετά το χθεσινό δημοσίευμα του ίδιου site (που είναι φιλοκυβερνητικό γενικά).........................

Share this post


Link to post
Share on other sites

Υπάρχει ώς φήμη προς το παρόν το παραπάνω δημοσίευμα! Με αυτά που έιδαμε τον προηγούμενο μήνα καλό είναι να είμαστε 
επιφυλακτικοί.....είδομεν....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το ΤΕΕ ετοιμάζει τις εξετάσεις των ενεργειακών επιθεωρητών, δεν έχει χρόνο για τέτοια τώρα.

Share this post


Link to post
Share on other sites

το ΤΕΕ προετοιμαζεται να γινει Τραπεζιτης Γης,

με την αποκλειστικη διαχειρηση των τιτλων Μεταφοράς Συντελεστή Δομησης.

Μεγαλεία....

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

T.E.E. :  "Εδοξάσθη κρυπτόμενο και κατεποντίσθη εμφανιζόμενο"

Γι' αυτό δεν εμφανίζονται τα παιδιά.....................

Share this post


Link to post
Share on other sites

Είναι ντροπή που ο Στασινός δεν έχει υπογράψει ή δεν έχει ανακοινώσει κάτι αντίστοιχο. Δηλαδή ακόμα και ένα τέτοιο χαρτί το θεωρεί αντικυβερνητική δράση;

Share this post


Link to post
Share on other sites
47 λεπτά πριν, andreas-p said:

Είναι ντροπή που ο Στασινός δεν έχει υπογράψει ή δεν έχει ανακοινώσει κάτι αντίστοιχο. Δηλαδή ακόμα και ένα τέτοιο χαρτί το θεωρεί αντικυβερνητική δράση;

Καλά τα λες αλλά μεγαλύτερη ντροπή είναι ότι βρέθηκαν συνάδελφοι και στήριξαν τον ΣΤΑΣΙΝΟ και κάθε παρόμοιο πρόεδρο του ΤΕΕ με λογικές περασμένου αιώνα. Ας σκεφτεί ο καθένας αυτές τις ώρες τις επιλογές που κάνει γιατί ο ίδιος τις λούζεται! Το ίδιο φυσικά ισχύει και για αυτούς που προτιμάνε να πάνε για καφέ εκείνη τη μέρα και μας κουνάνε το δάχτυλο.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.