Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Απορρίφθηκαν από το επίδομα 800 ευρώ 97.000 επιχειρήσεις και επαγγελματίες


Engineer

Recommended Posts

Οι 40.000 «κομμένοι» δεν περιλαμβάνονταν στους ΚΑΔ, πολλοί έχασαν το επίδομα επειδή απασχολούν πάνω από 20 άτομα. Άμεσα έλαβαν το επίδομα 370.000 αυτοαπασχολούμενοι, ενώ 100.000 πληρώθηκαν στη β' φάση.

Με την αίτηση για το επίδομα των 800 ευρώ έμειναν 97.000 επιχειρήσεις και επαγγελματίες, καθώς δεν πληρούσαν τα κριτήρια και τέθηκαν εκτός πληρωμών.

Ειδικότερα τα στοιχεία από τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν μέχρι τις 28 Απριλίου δείχνουν ότι:

  • 97.000 που είχαν υποβάλλει αιτήσεις δεν πληρώθηκαν τα 800 ευρώ.
  • 40.000 περίπου δεν περιλαμβάνονταν στους κύριους ούτε στους δευτερεύοντες ΚΑΔ του υπουργείου Οικονομικών ότι πλήττονται από τον κορονοϊό.
  • Επιχειρήσεις κόπηκαν επειδή εμφανίστηκαν να απασχολούν περισσότερα από 20 άτομα προσωπικό που όριζε το κριτήριο της οικονομικής ενίσχυσης
  • Ένας μεγάλος αριθμός επαγγελματιών έχασε το επίδομα επειδή βρίσκονταν σε αδράνεια τον τελευταίο χρόνο. Επιπλέον, δεν ήταν λίγοι εκείνοι οι οποίοι, αν και δικαιούχοι, δεν συμπλήρωσαν ή δεν δήλωσαν σωστά τον ΙΒΑΝ του τραπεζικού λογαριασμού τους για να μπορέσουν να πληρωθούν.

Αντίθετα, 370.000 αυτοαπασχολούμενοι έλαβαν άμεσα το επίδομα των 800 ευρώ, ενώ 100.000 πληρώθηκαν στη β' φάση (έως 5 Μαΐου) μετά από ελέγχους στους δευτερεύοντες ΚΑΔ.


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα. Υπάρχουν συνάδελφοι με κύριο ΚΑΔ αυτόν των κατασκευών που ενώ δικαιούνταν τα 800 Ευρώ ως επιχείρηση δεν τα έχουν λάβει ακόμα? Σε μένα δεν έχουν καταβληθεί ακόμα. (Δεν αναφέρομαι στο επίδομα των 600 Ευρώ των επιστημόνων).  Ευχαριστώ 

Link to comment
Share on other sites

Κανονικά θα έπρεπε να ασκηθεί δίωξη προς όλους τους "κομμένους" για δήλωση ψευδών στοιχείων...αλλά που;Μπανανία!

Link to comment
Share on other sites

On 6/5/2020 at 8:06 ΜΜ, Engineer said:

Ένας μεγάλος αριθμός επαγγελματιών έχασε το επίδομα επειδή βρίσκονταν σε αδράνεια τον τελευταίο χρόνο. Επιπλέον, δεν ήταν λίγοι εκείνοι οι οποίοι, αν και δικαιούχοι, δεν συμπλήρωσαν ή δεν δήλωσαν σωστά τον ΙΒΑΝ του τραπεζικού λογαριασμού τους για να μπορέσουν να πληρωθούν.

Από ότι διάβασα στο internet σε αδράνεια, νοούνται και όσες επιχειρήσεις παρά την λειτουργία τους, δεν όφειλαν ΦΠΑ, για διάστημα πέραν του εξαμήνου, πράγμα που σημαίνει ότι  ενώ δεν έκλεισα το γραφείο μου, επειδή δεν είχα κανένα πελάτη για ένα εξάμηνο, οπότε και δεν απέδωσα ΦΠΑ, δεν δικαιούμαι το επίδομα των 800€

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.