Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Μέχρι 15 Μαίου παρατείνονται οι αιτήσεις για τα 600 ευρώ των επιστημόνων


Engineer

Recommended Posts

χρι την Παρασκευή 15 Μαίου παρατείνει το υπουργείο Εργασίας την προθεσμία υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης από τους δικαιούχους επιστήμονες για την ειδική ενίσχυση των 600 ευρώ. Υπενθυμίζεται πως η εν λόγω προθεσμία έληγε σήμερα Παρασκευή 8 Μαίου.

Ψηφιακή υπεύθυνη δήλωση στην πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr πρέπει να υποβάλλουν οι επιστήμονες – ελεύθεροι επαγγελματίες δικαιούχοι των 600 ευρώ που δεν είχαν υποβάλλει δήλωση στο κατηργημένο πρόγραμμα τηλεκατάρτισης. Η εφαρμογή για την ηλεκτρονική αίτηση των επιστημόνων είναι διαθέσιμη και η αίτηση θεωρείται υποβληθείσα για δυο περιπτώσεις (εμφανίζεται το μύνημα η αίτηση έχει υποβληθεί) :

 
  • Για επιστήμονες που είχαν υποβάλει αίτηση με τη διαδικασία τύπου Α στην ειδική πλατφόρμα του συστήματος "Εργάνη" και είχαν ολοκληρώσει στη συνέχεια τη διαδικασία μέσω ΚΕΚ της επιλογής τους. Υπενθυμίζεται πως στην διαδικασία Α το ΚΕΚ έστελνε email ενημερώνοντας τον δικαιούχο πως ενεργοποιήθηκε το voucher και έδινε τους κωδικούς για την τηλεκατάρτιση. Στις περιπτώσεις αυτές δεν χρειάζεται να κάνει κάτι ο δικαιούχος
  • Για επιστήμονες που είχαν επιλέξει την διαδικασία τύπου Β. Υπενθυμίζεται πως σε αυτή την περίπτωση το ΚΕΚ είχε αναλάβει να ολοκληρώσει την διαδικασία, στέλνοντας στο δικαιούχο email και ενημερώνοντας πως ενεργοποιήθηκε το voucher. Και σ αυτή την περίπτωση ο δικαιούχοςδεν χρειάζεται να προβεί σε κάποια ενέργεια.

Όσοι δεν είχαν συμμετάσχει στο πρόγραμμα τηλεκατάρτισης αλλά είναι δικαιούχοι των 600 ευρώ μπορούν να μπαίνουν με τους κωδικούς taxinet και εφόσον δεν υπάρχει υποβληθείσα αίτηση να υποβάλουν την αίτησή τους. Όσοι είχαν υποβάλλει αίτηση στο πρόγραμμα τηλεκατάρτισης που καταργήθηκε, πληρώθηκαν στην πλειοψηφία τους τα 600 ευρώ στα τέλη Απριλίου. Σύμφωνα με την σχετική απόφαση περίπου 155.000 δικαιούχοι πληρώθηκαν στις 30 Απριλίου.

Δικαιούχοι

Δικαιούχοι της οικονομικής ενίσχυσης-αποζημίωσης ειδικού σκοπού 600 ευρώ είναι οι επιστήμονες-ελεύθεροι επαγγελματίες οι οποίοι εντάσσονται στους έξι βασικούς επιστημονικούς κλάδους της χώρας, βάσει ΚΑΔ κύριας επιχειρηματικής δραστηριότητας και σύμφωνα με την επιστημονική-επαγγελματική ιδιότητά τους βάσει ΑΦΜ.

Δικαιούχοι της οικονομικής ενίσχυσης-αποζημίωσης ειδικού σκοπού είναι όλοι όσοι αιτήθηκαν συμμετοχής στην πρόσκληση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης, χωρίς να χρειάζεται να προβούν σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια.

Όσοι δικαιούχοι της οικονομικής ενίσχυσης-αποζημίωσης ειδικού σκοπού δεν είχαν λάβει μέρος στην παραπάνω πρόσκληση, δύνανται να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση στο περιβάλλον του ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ (supportemployees.services.gov.gr) για την καταβολή της ανωτέρω οικονομικής ενίσχυσης-αποζημίωσης ειδικού σκοπού, με τη χρήση των κωδικών taxisnet που διαθέτουν.

Σημειώνεται ότι η κατά τα ανωτέρω ηλεκτρονική αίτηση επέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης και ότι δίνεται η δυνατότητα διόρθωσης των στοιχείων της μετά την υποβολή αυτής, στο περιβάλλον του ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ.

Ο δικαιούχος της οικονομικής ενίσχυσης-αποζημίωσης ειδικού σκοπού οφείλει να συμπληρώσει τα στοιχεία του Τραπεζικού του λογαριασμού (IBAN, Τράπεζα) στον οποίον και θα καταβληθεί το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης-αποζημίωσης.

Ο δικαιούχος της οικονομικής ενίσχυσης-αποζημίωσης ειδικού σκοπού οφείλει να επιβεβαιώσει τα στοιχεία επικοινωνίας του και να συμπληρώσει υποχρεωτικά τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail).


Η καταβολή γίνεται εφάπαξ με πίστωση του τραπεζικού λογαριασμού του δικαιούχου, ο οποίος υποδεικνύεται στην υποβαλλόμενη αίτησή του.


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Ναι. Τέλος Μαϊου θα πάρεις τα 600 ευρώ. Αφού κατάφερες και επέζησες μέχρι τότε, πάει να πει οτι δεν τα χρειαζόσουνα πολύ τα 600 ευρώ τον Μάρτη και τον Απρίλη, άρα πάρτα τώρα και σε καλή μεριά.

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.