Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Προστέγασμα / πέργκολα εντός αποστάσεως 15 μ σε εκτός σχεδίου γήπεδο


Recommended Posts

Γεια σας, θα ήθελα τη γνώμη σας για το αν επιτρέπεται να κατασκευαστεί προστέγασμα κτιρίου εντός της αποστάσεως 15 από πλάγια όρια σε εκτός σχεδίου γήπεδο. Σχεδιάζω ένα κτίριο το οποίο λόγω πολλών παραγόντων πρέπει να έχει απόσταση από το δρόμο 15.20 μ. Είναι λίγο πολύ οριακά. Σε εκείνη την πλευρά θα ήθελα να προσθέσω ένα προστέγασμα κατασκευασμένο με μέταλλο το οποίο θα στηρίζεται στο κτίριο και δεν θα έχει υποστυλώματα. 

Στο άρθρο 17 το ΝΟΚ διαβάζω μια σειρά από κατασκευές που επιτρέπονται να κατασκευαστούν εντός Δ και στην παρ 4 αναφέρονται τα προστεγάσματα:

"αρθρο 17. παρ. 4.      Μέσα στις ελάχιστες αποστάσεις Δ του υποχρεωτικού ακάλυπτου χώρου επιτρέπονται στεγασμένοι ανελκυστήρες οχημάτων, σκίαστρα, προστεγάσματα, αρχιτεκτονικές προεξοχές και αρχιτεκτονικά στοιχεία, σύμφωνα με το άρθρο 16, καθώς και κατασκευές για την εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρία ή εμποδιζόμενων ατόμων."

Επειδή άλλο είναι το Δ και άλλο τα 15 μ στα εκτός σχεδίου, μπορώ να θεωρήσω πως βάσει του παραπάνω επιτρέπεται το προστέγασμα και εντός των 15 μ. ?  Ποιό πρέπει να είναι το μέγιστο πλάτος του προστεγάσματος ?

prostegasma se 15m.jpg

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα.

-Ο δρόμος που έχει πρόσωπο το γήπεδο σε ποια κατηγορία οδών σύμφωνα με το ΠΔ 209/98 ανήκει;

-Υπάρχει όριο απαλλοτρίωσης;

Με βάση τις σχετικές διατάξεις του ΠΔ 209/98 οι αποστάσεις περί μέτρων ασφαλείας υπεραστικής συγκοινωνίας μετρώνται από τον άξονα της οδού. Τα 15 μ από το όριο της οδού μόνο σε περίπτωση αγροτικού δρόμου ισχύει και στην περίπτωση αυτή, αναφορικά με την υποχρεωτική πλάγια απόσταση,  η πλευρά του γηπέδου που έχει πρόσωπο σε αυτόν προσομοιώνεται με πλάγιο όριο οπότε και τηρείται υποχρεωτική απόσταση των 15 μ.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.