Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Κτηματολόγιο: τελευταία πρόσκληση προς τους ιδιοκτήτες να δηλώσουν την ακίνητη περιουσία τους


Engineer

Recommended Posts

«Σε πλήρη λειτουργία βρίσκεται το σύνολο των Γραφείων Κτηματογράφησης της χώρας προκειμένου να δεχθούν όσους πολίτες δεν έχουν δηλώσει μέχρι σήμερα την ιδιοκτησία τους.

Στα Γραφεία Κτηματογράφησης τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας των πολιτών, όπως αυτά περιγράφονται λεπτομερώς στις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Το τελευταίο διάστημα και λόγω της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης, η κίνηση στα Γραφεία Κτηματογράφησης μειώθηκε αισθητά, με αποτέλεσμα να μην έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία συλλογής δηλώσεων σε πολλές περιοχές της χώρας.

Οι περιοχές με την μεγαλύτερη καθυστέρηση στην υποβολή δηλώσεων είναι τα νησιά Ζάκυνθος, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Λήμνος, Λέσβος, Σάμος, Χίος, Ικαρία και οι Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Λακωνίας, Κορινθίας, Αργολίδας, Μεσσηνίας, Ηλείας, Μαγνησίας/Σποράδες, ν. Ιωαννίνων/Θεσπρωτίας και Δυτικής Αττικής/Νήσων Αττικής.

Το Ελληνικό Κτηματολόγιο καλεί για τελευταία φορά τους πολίτες που είτε δεν έχουν δηλώσει καθόλου την ιδιοκτησία τους, είτε έχουν προχωρήσει σε δήλωση εμπρόθεσμης προσέλευσης και εκκρεμεί η οριστικοποίηση των δηλώσεών τους, να το πράξουν άμεσα.

Η προσέλευσή τους στα Γραφεία Κτηματογράφησης γίνεται αυστηρά κατόπιν ραντεβού και τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των πολιτών. Για περισσότερες πληροφορίες οι πολίτες μπορούν να καλούν στο 210 6505600 ή να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Κτηματολογίου www.ktimatologio.gr

Αναφορικά με την ενεργοποίηση του νόμου για την επιβολή προστίμων σε όσους δεν δήλωσαν εγκαίρως την ατομική τους ιδιοκτησία μετά τις επαναλαμβανόμενες προσκλήσεις της Πολιτείας, τονίζεται πως μέσα στον Ιούλιο πρόκειται να θεσμοθετηθεί ο τρόπος επιβολής τους. Υπενθυμίζεται πως το ύψος του προστίμου θα είναι συνάρτηση της αξίας της ιδιοκτησίας που δεν δηλώθηκε και του χρόνου καθυστέρησης. Μετά την θεσμοθέτησή τους θα ενεργοποιηθεί και η επιβολή τους. Όσοι πολίτες σπεύσουν μέχρι τότε να δηλώσουν την ακίνητη περιουσία τους δεν θα επιβαρυνθούν με κανένα πρόστιμο.

Για το λόγο αυτό το Κτηματολόγιο αισθάνεται την ανάγκη να κάνει από τώρα αυτή τη διευκρίνιση.»


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.