Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Έγκριση Εργασιών Δόμησης Μικρής Κλίμακας (Άδεια Μικρής Κλίμακας) - Από Μάϊο 2020


Didonis

Recommended Posts

Είναι προφανές ότι τα χρήματα αυτά δεν φτάνουν και όποιος σκέφτηκε να θεσπίσει τέτοια αμοιβή ήταν παντελώς άσχετος από ελεύθερο επάγγελμα. Κάνε ιδιαίτερη συμφωνία για να  αναλάβεις κάτι τέτοιο πέραν του τιμοκαταλόγου που όρισαν για το πρόγραμμα, ως ιδιωτική συμφωνία εκτός προγράμματος, σαν να ερχόταν δηλαδή κάποιος να του εκδόσεις ΕΕΔΜΚ.

  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,4k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

15 ώρες πριν, ΜανόληςΜα said:

Ορθες οι ερωτησεις του @Charlie.

Δηλαδή συνάδελφοι και συναδελφισσες ολα αυτα στις ΕΕΔΜΚ γίνονται με την αμοιβή που προβλέπει το εξοικονομώ και η οποία εχει ορίσει και την τιμη της πιάτσας πάνω κάτω για τις ΕΕΔΜΚ γενικώς;

Αναζήτηση άδειας στην πολεοδομία και ψηφιοποίησή της. Ενημέρωση του hard copy φακέλου, σαυ-φαυ και ευθύνη, πάλη για εξασφάλιση συναίνεσης, αναζήτηση διαχειριστή αεκκ που να συμμετέχει σε συστημα διαχείρισης, σχέδια, εκθέσεις κλπ κλπ. Αυτά τα λεφτα δε φτάνουν ουτε για να ετοιμάσεις τις αναθεσεις-αναληψεις, οχι για να συντηρείς γραφείο.

Εγώ μόλις έκανα ξεκίνησα νέο αίτημα για εεμκ θερμοπρόσοψης και δεν μου εμφάνισε καμία απαίτηση για ενημέρωση άδειας..ούτε και για απόβλητα..

EEMK.png

Edited by getsakna
Link to comment
Share on other sites

40 λεπτά πριν, getsakna said:

Εγώ μόλις έκανα ξεκίνησα νέο αίτημα για εεμκ θερμοπρόσοψης και δεν μου εμφάνισε καμία απαίτηση για ενημέρωση άδειας..ούτε και για απόβλητα..

EEMK.png

Πρέπει να τα επιλέξεις μόνος/μόνη σου, στην επιλογή επιμέρους περιπτώσεων. Όταν θα πας να εκδώσεις την άδεια, θα σου πει οτι δεν έχεις επιλέξει περίπτωση αεκκ. Για ενημέρωση άδειας δε θα βγάλει μήνυμα.

Link to comment
Share on other sites

Τελικά καταλαβαίνει κανείς αν σε μη άρτιο και οικοδομήσιμο μπορεί να εκδοθεί ΕΕΜΚ για πισίνα 50τμ τύπου κόμπακτ?

Link to comment
Share on other sites

3 ώρες πριν, ΜανόληςΜα said:

Πρέπει να τα επιλέξεις μόνος/μόνη σου, στην επιλογή επιμέρους περιπτώσεων. Όταν θα πας να εκδώσεις την άδεια, θα σου πει οτι δεν έχεις επιλέξει περίπτωση αεκκ. Για ενημέρωση άδειας δε θα βγάλει μήνυμα.

Το ότι θέλει ενημέρωση άδειας, απο που προκύπτει στο σύστημα?

Link to comment
Share on other sites

23 λεπτά πριν, alej said:

Όταν ο προυπολογισμός ξεπερνά το όριο των 25.000€ δεν μπορείς να βγάλεις ΕΕΔΜΚ;

Ναι. Δεν μπορείς. Πρέπει να εκδώσεις Οικ.Άδ.

Αλλά τον προϋπολογισμό θα τον ελέγξεις για τις εργασίες που απαιτείται. Με τις τροποποιήσεις του 4495/17 που έγιναν 06.2018 και 03.2019 εξαιρέθηκαν οι περιπτώσεις α, β, γ, δ, ε, στ, ζ, η, ιθ, λ, λδ, λε. Γι αυτές δεν ισχύει το όριο των 25000€

 

29 λεπτά πριν, getsakna said:

Το ότι θέλει ενημέρωση άδειας, απο που προκύπτει στο σύστημα?

Άντε ντε. Στις δύο τελευταίες ΕΕΔΜΚ που εξέδωσα, χειριζόμενος την πλατφόρμα όπως την είχα μάθει από την ΥΑ 10.2018, όταν πήγα να να εκδώσω την άδεια, μου έβγαλε μήνυμα για τα ΑΕΚΚ. Οπότε πήγα πίσω, επέλεξα την αντίστοιχη περίπτωση και ανέβασα βεβαίωση ότι δεν παράγονται ΑΕΚΚ (θερμομόνωση και Α/Θ). Δεν μου έβγαλε μήνυμα για ενημέρωση φακέλου. Μετά το σχόλιό σου, πήγα και έλεγξα όλες τις επιμέρους περιπτώσεις. Δεν έχει προστεθεί κάποια ανάλογη επιλογή. Το διάβασα όμως στο προηγούμενο σχόλιου του συναδέλφου @Charlie, το οποίο παραθέτω παρακάτω.

Εφόσον όμως δεν το βρήκα σε κάποια από τις επιμέρους επιλογές, σημαίνει ότι δεν έχει γίνει κάποια τροποποίηση στα απαιτούμενα έγγραφα που παράγει αυτόματα η πλατφόρμα. Ορθώς, σύμφωνα με την τελευταία ΥΑ (05.2020). Πιθανότατα ο συνάδελφος που αναφέρει ο @Charlie θα εξέδιδε άδεια για εσωτερικές διαρρυθμίσεις ή κάτι ανάλογο.

 

On 3/6/2020 at 1:43 ΜΜ, Charlie said:

Συνάδελφοι στο άρθρο 5 παρ. 3 αναφέρει "Οι εγκρίσεις εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας συσχετίζονται με τον φάκελο της οικοδομικής άδειας στην οποία αναφέρονται, εφόσον υπάρχει και αντίστοιχα ενημερώνονται οι τροποποιούμενες μελέτες αυτής". Θεωρώ ότι πρέπει να δωθεί ιδιαίτερη προσοχή, ειδικά στο στάδιο προσφορών προς τους πελάτες μας γιατί εκτός από την ΕΕΔΜΚ πρέπει να γίνει και ενημέρωση της αδείας.

 

1. Από συνάδελφο έμαθα ότι έχει προστεθεί αρχείο που ζητάει Υ.Δ. του μηχανικού ότι θα προβεί άμεσα σε ενημέρωση της αδείας. Προσοχή, μην ανέβει το αρχείο αν δεν έχει εξασφαλιστεί συναίνεση κτλ κτλ. Τι εννοεί με το "άμεσα"? Μήπως αναφέρει συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και δεν το πληροφορήθηκα σωστά?

2. Για την ενημέωση της αδείας τι ποσοστό των συνιδιοκτητών πρέπει να συμφωνήσει? Ταυτίζεται με το ποσοστό που έτσι κι αλλιώς θα προκύψει συναίνεση για την ΕΕΔΜΚ?

3. Σε περίπτωση που ο νόμος απαγορεύει την ενημέρωση τι γίνεται? Βγαίνει άδεια? Όπως έγραψε η aretiemp η ενημέρωση φακέλου δεν μπορεί να γίνει αν οι τροποποιήσεις μελετών απαιτούν εγκρίσεις από άλλους φορείς π.χ. πυροσβεστική. Ή αν έχω μεταβολή στο Δ.Κ. παράδειγμα τοποθέτησης θερμομόνωσης μικρού πάχους που μετράει στο Σ.Δ.

4. Ισχύει ότι θα πρέπει να σκανάρουμε όλες τις μελέτες της άδειας και να τις ανεβάσουμε? (δωρεάν ψηφοποίηση...)

5. Τι συμβαίνει σε περίπτωση που έχει χαθεί ο φάκελος ή κάποιες μελέτες από την πολεοδομία? Ανασύσταση και ενημέρωση? Σκέτη ανασύσταση με τα νέα δεδομένα? Κάτι άλλο?

6. Η ενημέρωση ίσχυε και ήταν απαραίτητη και προηγουμένως? Δηλαδή αν έχω εκδώσει πριν 1 χρόνο ΕΕΔΜΚ για εξωτερική θερμομόνωση και έχω ανεβάσει εκεί όψεις και ότι άλλο μου ζητάει θα έπρεπε να κάνω έτσι κι αλλιώς ενημέρωση? Δεν αποτελεί η ΕΕΔΜΚ συνέχεια της άδειας, και αν ναι γιατί τώρα μπαίνουμε στη διαδικασία να την ενημερώνουμε?

Edited by ΜανόληςΜα
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.

Στον 4495/2017 έχει έως λβ) που είναι τα κουφώματα. Τα λδ, λε ποια είναι;

Για κουφώματα δηλασδή που ξεπερνάς τα 25.000€ θες άδεια;;;;

Edited by alej
Link to comment
Share on other sites

δες εδω το αρθρο 29, συμπληρωμένο απο τον καν62

https://www.michanikos.gr/files/file/1553-νόμος-44952017/

 [ η περ.  "θ"  της παρ. 1

παραπεμπει για τις 25.000 και στο προτελευταιο εδαφιο αυτης

και

παει ανα οριζοντια  ή καθετη ιδιοκτησια.

[λδ' ειναι φ/β και λε' ανεμογεννητριες]

 

Edited by dimitris GM
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Όπως το αντιλαμβάνομαι λοιπόν, για εργασίες αντικατάστασης κουφωμάτων (περίπτωση λβ) - σε δημοτικό κτίριο - που ο προυπολογισμός υπερβαίνει το όριο των 25.000€ ΔΕΝ επιτρέπεται η έκδοση ΕΕΔΜΚ.

Στην σύμβαση μου όμως με το δημόσιο αναφέρει ρητά ως υποχρέωσή μου και την έκδοση ΕΕΔΜΚ. Εμπίπτει μήπως σε αυτό:

''Έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας απαιτείται και για την εκτέλεση εργασιών, αν τούτο προβλέπεται σε
ειδικότερες διατάξεις, καθώς και για τη νομιμοποίηση οποιασδήποτε εργασίας που προϋποθέτει την έκδοση σχετικής διοικητικής πράξης'';

 

 

ΑΚΥΡΟ.

 

Είμαι στην περίπτωση που δεν χρειάζεται ούτε ΕΕΔΜΚ.

Edited by alej
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.