Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έγκριση Εργασιών Δόμησης Μικρής Κλίμακας (Άδεια Μικρής Κλίμακας) - Από Μάϊο 2020


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 1,4k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

βασιλη

απαντησα  για την περιπτωση  "λγ" της προχειρης ξυλινης αποθηκης εως 8 τμ..

διαταξη χρησιμη  και πρακτική...:-D

 

Edited by dimitris GM
  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα συνάδελφοι.

Έχω μια περίπτωση όπου ένας πελάτης θέλει να ανοίξει studio σχολής χορού (όχι ερασιτεχνική σχολή χορού) για το οποίο δεν απαιτείται κάποια άδεια λειτουργίας.

Έχει βρεί έναν ισόγειο χώρο με ημιώροφο και θέλει να τον διαμορφώσει αναλόγως.

Οι εργασίες που θέλει να κάνει είναι μια προσθήκη ενός μικρού w.c., αντικατάσταση κουφωμάτων αλουμινίου στις όψεις, εσωτερικά βαψίματα, τοποθέτηση ξύλινου δαπέδου και προθήκη εσωτερικής σκάλας από τον ημιώροφο στο ισόγειο.

Ο χώρος έχει χρήση αρτοποιείου.

Από την στιγμή που δεν απαιτείται κάποια άδεια λειτουργίας από κάποιον φορέα, ούτε χρειάζονται κάποιες προϋποθέσεις, εγώ αν του εκδώσω ΕΕΔΜΚ για τις περιπτώσεις ιζ) και ιγ) είμαι καλυμμένος ή πρέπει να προχωρήσω και σε άδεια αλλαγής χρήσης? 

 

ιζ) εσωτερικές διαρρυθμίσεις, καθώς και εργασίες αλλαγής χρήσης για τις οποίες σύμφωνα με το άρθρο 5 του ν.4067/2012, όπως ισχύει, δεν απαιτείται η έκδοση οικοδομικής αδείας, με την προϋπόθεση ότι δεν θίγονται τα στοιχεία του φέροντος οργανισμού του κτιρίου και δεν μεταβάλλονται προς το δυσμενέστερο τα φορτία και η κατηγορία σεισμικής σπουδαιότητας σύμφωνα με τον ΕΑΚ.

ιγ) επένδυση όψεων και αντικατάσταση υαλοπετασμάτων με χρήση ικριωμάτων

Link to comment
Share on other sites

Αν είναι ισόγειο πολυκατοικίας, ξεχνάς τις εξωτερικές επεμβάσεις, διότι χρειάζεται έγκριση από τη γ.σ. 

Το ιγ δεν είναι για κουφώματα. Αυτά είναι στο λβ

Η σκάλα θα πρέπει να μελετηθεί σωστά (κτιριοδομικός) διότι αν γίνει κάποια "στραβή", έχεις ευθύνη

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Σε κτίσμα προ 55  αναγράφεται σε  συμβόλαιο το ακίνητο νόμιμο ως προϋφιστάμενο του 1923. Στο ίδιο συμβόλαιο γίνεται αναφορά το εν λόγω ακίνητο ότι έχει περιέλθει στην κατοχή του ατόμου που μεταβιβάζει με συμβόλαιο του 1952.

Για έκδοση ΕΕΜΚ μπορούμε στα στοιχεία υφισταμένου να βάλουμε εκδούσα αρχή τα στοιχεία του συμβολαίου και της συμβολαιογράφου ;  (Παλιότερα χρειαζόταν βεβαίωση από την πολεοδομία. Τώρα με την ηλεκτρονική έκδοση έχει ξεπεραστεί αυτό;  )

Edited by Skeptikos
Link to comment
Share on other sites

Δεν καλύπτεσαι μόνο με τα συμβόλαια  .  Θα πρέπει να κάνεις προσωπικό σου έλεγχο και να βεβαιωθείς ότι το κτίσμα είναι πράγματι προ 55 και ότι δεν υπάρχουν μεταγενέστερες επεμβάσεις . Στην ΕΕΔΜΚ γράφουμε ότι θέλουμε  ... Σε τυχόν όμως μεταγενέστερο έλεγχο αν υπάρχουν εσφαλμένα ή ανακριβή στοιχεία θα υπάρχει πρόβλημα . Μην ξεχνάς και την Ταυτότητα Κτιρίου .

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ στα παραπάνω , έχω εικόνα του κτιρίου, ωστόσο αν επικαλεστώ αυτά που προανέφερα και με την προϋπόθεση τη μη ύπαρξη μεταγενέστερων επεμβάσεων απαιτείται κάποιο επιπλέον έγγραφο; 

Έχουμε σα μηχανικοί πρόσβαση σε δεδομένα ποιες περιοχές εμπίπτουν σε αρχαιολογικές ζώνες για τυχόν εγκρίσεις που ζητάει το σύστημα ; Αφού γίνεται γεωγραφικός εντοπισμός δε θα ήταν χρήσιμο να υποδεικνύονται από το σύστημα αν απαιτούνται στις θέσεις αυτές;

 

Link to comment
Share on other sites

Το κτήριο δεν έχει ποτέ επισκευασθεί από το ΄55 ? Αν όχι το πιστοποιείς εσύ στην τεχνική έκθεση . Στην καρτέλα ΄΄στοιχεία νομιμότητας υφισταμένου΄΄  με ευθύνη μηχανικού χωρίς άλλα έγγραφα.

Μακάρι το σύστημα να μας έδινε αυτόματα τις απαιτήσεις εγκρίσεων ΥΠΠΟ . Προς το παρόν κάνεις αναζήτηση στο site του ΥΠΠΟ αν εμπίπτει σε προστατευόμενη περιοχή .

edit

Εγώ στα στοιχεία νομιμότητας προ του ΄55 αναγράφω τον αριθ. της  Α/Φ που επικαλούμαι στην Τ.Ε.

 

Edited by venezia
Προσθήκη κειμένου
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σας,

Για την απογραφή οικοδομικού έργου στο ΙΚΑ για ένα μικρό έργο με έκδοση εεμκ που συμπεριλαμβάνει μόνο καθαίρεση ενός εσωτερικού τοίχου σε διαμέρισμα η οποία θα γίνει από τον ιδιοκτήτη, πώς μπορώ να δηλώσω πως δεν θα απασχοληθεί κανείς άλλος υπάλληλος;

 

Σας ευχαριστώ εκ τω προτέρων,

Link to comment
Share on other sites

Εννοείς εργάτης μάλλον και όχι υπάλληλος . Συνεννόηση με τον ΕΦΚΑ αν δέχεται Υ.Δ. ιδιοκτήτη ( μάλλον απίθανο ). Μην ξεχάσεις και το Σ.Δ.Α. στην άδεια .

edit

Μήπως καλύπτεσαι με ηλεκτρονική βεβαίωση μηχανικού αντί ΕΕΔΜΚ.

Edited by venezia
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.