Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Έγκριση Εργασιών Δόμησης Μικρής Κλίμακας (Άδεια Μικρής Κλίμακας) - Από Μάϊο 2020


Didonis

Recommended Posts

4 λεπτά πριν, Arche said:

....αλλαγή χρήσης στις 2,...

αλλαγή χρήσης (δηλαδή όχι πιά αποθήκη/ ες) ή διαμερισμάτωση (π.χ. συνένωση ή διαχωρισμό?)

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,4k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Προσπαθώ να το καταλάβω διότι το λέω μέ έχεις μπερδέψει.   :)
Αλλαγή χρήσης, να το πάρει σαν μια ενοποιημένη αποθήκη στο υπόγειο, να κάνει αυθαίρετα αλλαγή χρήσης, αν γίνεται με νόμιμη διαδικασία προτιμάμε την νόμιμη, αλλά αφού η αλλαγή χρήσης θα είναι μετά το 11 , μπορεί με κάποιο τρόπο να γίνει νόμιμα???

Link to comment
Share on other sites

οι ενοποιημένες αποθήκες εφόσον ήταν αποθήκες και παραμένουν αποθήκες δεν είναι αλλαγή χρήσης αλλά συνένωση αποθηκών ή πιο "μοντέρνα" πια με βάση και τους τακτοποιητικούς νόμους Διαμερισμάτωση.

 

Και ναι (αν δεν υπάρχει ειδική μνεία στη σύσταση και στον κανονισμό) μπορεί να αποκτήσει άμεση εσωτερική επικοινωνία δυο διηρημένων ιδιοκτησιών σε επαφή αφού του ανήκουν και οι δύο ή μπορεί να βάλει διαχωριστικό τοίχο μέσα στις δικές του ιδιοκτησίες ....

αυτά γενικά.... δες και σχέδια τίτλων

Αλλαγή χρήσης όμως δεν μπορεί να κάνει.

Edited by Didonis
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Το πρόβλημα δεν είναι συναίνεση των συνιδιοκτητών . Ο ιδιοκτήτης μπορεί να κάνει μονομερή τροποποίηση εφόσον δεν επηρεάζονται οι υπόλοιπες συνιδιοκτησίες . Διευκρίνισε : με ποια διαδικασία θα κάνει αλλαγή χρήσης μετά το 11 ? - Τα περιγράμματα των αποθηκών σε σχέση με την άδεια πως είναι ? Η Σ.Ο.Ι. πως περιγράφει το υπόγειο , 1 ή 2 αποθήκες ? και τέλος πως θα δοθεί βεβαίωση μεταβίβασης σε νέο ιδιοκτήτη όταν υπάρχει αυθαιρεσία ?

εδιτ

Για τα υπόλοιπα όπως τα προανέφερε ο Didonis

Edited by venezia
Προσθήκη κειμένου
Link to comment
Share on other sites

χαίρετε και ότι ξέρω τώρα. Στην άδεια ήταν 2 αποθήκες. Φαντάζομαι μπορεί η τακτοποίηση που γίνεται να γίνεται με ΔΔ δεν έχω δει την δήλωση. Εγώ νομίζω θα πουληθούν σαν 1 αποθήκη, εξάλου ποτέ δεν είχε φτιαχτεί ο διαχωριστικός τοίχος και αυτό ρυθμίστηκε προκειμένου να γίνει πώληση.
Δεν έχω δει τίτλους, πρόκειται. Ευχαριστώ και για την επισήμανση ότι πρέπει να βρούμε την πράξη σύστασης και τον κανονισμό της πολυκατοικίας. Και συνεχίζουμε. Venezia όσο αφορά την ερώτηση σου σκέφτομαι τα άρθρα 93 και 94 του Ν.4495/17 δεν τα ξέρω ακόμα καλά γιατί μέσα μας λένε για πρόστιμα κατασκευής και διατήρησης αυθαίρετων χώρων, όμως κάπου αναφέρεται και  σε κάποιες περιπτώσεις ότι τα πρόστιμα εφαρμόζονται ώσπου να βγει η οικοδομική άδεια που θα τα νομιμοποιεί. Το πότε ισχύει, το αν γίνεται και πως γίνεται, δεν το ξέρω ακόμα οπότε δεν γνωρίζω να σας πω άλλα. 

Link to comment
Share on other sites

νομίζω ναι, το έχω ψάξει λίγο περισσότερο με την νομοθεσία και είναι αρκετά πολύπλοκο θέμα και ενταξει τα πρόστιμα είναι στο θεό αν κάποιος σε χώρο με βοηθητική χρήση αλλάξει σήμερα την χρήση και την κάνει κύρια, υπάρχουν οι περιπτώσεις βέβαια σίγουρα για κάποιον που σε οικόπεδο οικοδομής τώρα αλλάξει την χρήση και το δηλώσει, πληρώσει τα σχετικά πρόστιμα, σίγουρα η περίπτωση είναι πολύ πιο οικονομική από ότι αν έχτιζε ένα αυθαίρετο κτίσμα σε μια περιοχή εκτός σχεδίου - το οποίο συνηθιζόταν παλιότερα - Ευχαριστώ πάντως που ενδιαφερθήκατε και καλή μερα

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλησπέρα στην μικρής κλίμακας εργασιών για θερμοπρόσοψη, όπου ζητάει προυπολογισμό, υπολογίζω με τις τιμές του παραρτήματος Β, θερμοπρόσοψη σε κάθετες όψεις, σοβάτισμα και χρωματισμούς, σωστά?

Ευχαριστώ πολύ!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.