Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Έγκριση Εργασιών Δόμησης Μικρής Κλίμακας (Άδεια Μικρής Κλίμακας) - Από Μάϊο 2020


Didonis

Recommended Posts

Καλημέρα παιδιά. Έχω την εξής ερώτηση, Ιδιοκτήτης θέλει να διαχωρίσει ενα οροφοδιαμέρισμα σε 3 (τα οποια θα νοικιάζει ως γραφεία). Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:

1. μπορεί αν είναι διαμερίσματα να τα ενοικιάζει ως γραφεία ή θα πρέπει να γίνει και αλλαγή χρήσης;

2. αλλάζει η μελετη παθητικής ενεργητικής? (νομίζω ναι) ποιες αλλες μελέτες;

3. θέλω και συμβολαιογραφική δήλωση για απαιτούμενες νεες θέσεις ή επειδή είναι οικ. άδεια του 1963 απαλλάσσομαι;

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,4k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

1. Θα πρέπει να γίνει και αλλαγή χρήσης

2. το 63 η οικοδομή δε σχεδιάστηκε με κριτήρια πυροπροστασίας, οπότε η παθητική δεν έχει ιδιαίτερο νόημα. Ενεργητική με την αλλαγή χρήσης βάζεις. Γενικά θέλει ύδρευση, αποχέτευση, ηλεκτρολογικά και θέρμανση που μεταβάλλονται

3. Αν είχες μόνο διαχωρισμό όχι. Με την αλλαγή χρήσης ναι.

Link to comment
Share on other sites

Αλλαγή χρήσης δεν χρειάζεται απαραίτητα σε περίπτωση που πρόκειται να στεγαστεί π.χ. μηχανικός, λογιστής που επιτρέπεται και σε χρήση κατοικίας.

 

Link to comment
Share on other sites

Δηλωθείσα ως κατοικία του όμως. Αν θέλει να αλλάξει η χρήση σε γραφεία, ώστε να ενοικιάζονται ως επαγγελματικοί χώροι, απαιτείται αλλαγή χρήσης.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα συνάδελφοι. Στο γραφείο όπου εργάζομαι υιοθετήθηκε η πρακτική από το 2023, όποτε εκδίδουμε ΕΕΔΜΚ να εκδίδουμε υποχρεωτικά μαζί και ΗΤΚ. Αυτό ξεκίνησε από προφορική καθοδήγηση που μας έδωσε υπάλληλος της πολεοδομίας (ότι είναι υποχρεωτικό βάσει νόμου). Εγώ ψάχνω ωστόσο από ποιο ΦΕΚ προκύπτει αυτό και δεν βρίσκω κάτι. Μήπως γνωρίζετε εσείς;

Link to comment
Share on other sites

παρ.3 αρθ54 4495

Ενημέρωση της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας του Κτιρίου γίνεται ύστερα από οποιαδήποτε εργασία παρέμβασης ή τροποποίησης στο κτίριο, οριζόντια ή κάθετη διηρημένη ιδιοκτησία για την οποία απαιτείται οικοδομική άδεια ή έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας από δημόσια αρχή. Ο έλεγχος και η καταγραφή των στοιχείων της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας του Κτιρίου μπορεί να πραγματοποιείται και ανά αυτοτελή οριζόντια ή κάθετη ιδιοκτησία με γεωχωρική αναφορά.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Ναι βρε λεβέντη, αλλά λέει "ενημέρωση", δηλαδή, έχει ήδη παλιότερα εκδοθεί η ΗΤΑ και τώρα αφού γίνεται παρέμβαση στο κτίριο, οφείλει να ενημερωθεί ή προϋπάρχουσα ΗΤΑ, δεν λέει, βγάζεις άδεια, βγάλε και ΗΤΑ.....

Βεβαίως αν ο φίλτατος ιδιοκτήτης με πληρώσει extra για να του βγάλω και την ΗΤΑ, για να την κορνιζάρει (αφού δεν επείγει εγγραφή εμπράγματου δικαιώματος στο ακίνητο) δεν έχω να χάσω τίποτα για να το κάνω...

 

  • Like 2
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα συνάδελφοι,

Ιδιοκτήτης έχει μονοκατοικία την οποία θέλει να χωρήσει σε δύο διαμερίσματα. Από το άρθρο 29 λέει ότι μπορεί να γίνει με ΕΕΔΜΚ για διαχωρισμό οριζόντιων ιδιοκτησίων (περ. λστ). Έχω μπερδευτει, για να γίνει με ΕΕΔΜΚ πρέπει να έχει ήδη οριζόντιο?και πως ειναι αυτό δυνατόν αφού πρόκειται για μονοκατοικία? 

Λογικά εννοεί να γίνει ο διαχωρισμός (ακομή και ας μην έχει οριζόντιο όπως πχ σε μονοκατοικια) και εν συνεχεία αν θέλει να κάνει πράξη σύστασης οριζοντίου. 

Ευχαριστώ πολύ. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.