Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Έγκριση Εργασιών Δόμησης Μικρής Κλίμακας (Άδεια Μικρής Κλίμακας) - Από Μάϊο 2020


Didonis

Recommended Posts

Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να σου παραθέσω τα αντίστοιχα ΦΕΚ (και ένα διάγραμμα ή πίνακα που έχουν), αλλά όσο το έψαξα και εγώ αυτό προκύπτει. Ότι αλλαγές χρήσεις σε κτίρια υφιστάμενα πριν τη 17-02-1989 (εκτός ξενοδοχείων) οφείλουν μόνο να τηρούν τις πυροσβεστικές διατάξεις.

Όταν θα έχω πρόσβαση στο αρχείο μου, θα ενημερώσω το ποστ με τα σχετικά στοιχεία.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,4k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

orestis_evg94 Δες το Π.Δ 41/2018

Άρθρο 2:  Πεδίο εφαρμογής

2.1. Ο Κανονισμός Πυροπροστασίας Κτιρίων έχει υποχρεωτική εφαρμογή:

γ) Στις περιπτώσεις κτιρίων ή τμημάτων αυτών τα οποία ενέπιπταν στο πεδίο εφαρμογής του κεφ. Α΄ του προϊσχύοντος π.δ. 71/1988 (Α΄ 32), για τα οποία είχε συνταχθεί μελέτη πυροπροστασίας σύμφωνα με τις διατάξεις αυτού και στα οποία πραγματοποιείται μετά την ισχύ του παρόντος Κανονισμού αλλαγή της χρήσης τους, συνολικά ή μερικά, ή/και προσθήκη δόμησης λειτουργικά εξαρτημένη.

Δες και εδώ

από gregdel

 

Edited by venezia
Προσθήκη κειμένου
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ορέστη, εκτός από την κοινοποίηση που ανέφερες το παρακάτω είναι από την εγκύκκλιο 1 ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/42489/1824 της 10ης-05-2019:

image.thumb.jpeg.55f9a4178a41bd5d70054f0f771af184.jpeg

 Αγαπητέ Venezia, καταλαβαίνω ότι οι κατοικίες δεν είναι στα κτίρια 

2 hours ago, venezia said:

τα οποία ενέπιπταν στο πεδίο εφαρμογής του κεφ. Α΄ του προϊσχύοντος π.δ. 71/1988 (Α΄ 32), για τα οποία είχε συνταχθεί μελέτη πυροπροστασίας

και άρα η περίπτωση κατοικίας ακολουθεί την απαίτηση που σημειώνω στο παραπάνω διάγραμμα για τήρηση των μέτρων σύμφωνα με τις πυροσβεστικές διατάξεις. Αυτό που δεν ξέρω σίγουρα είναι αν ανεβάζουμε στην ΕΕΔΜΚ σημείωμα/δήλωση που να αναφέρει και πώς το παραπάνω.

ΥΓ: Και δεν νομίζω επειδή ήταν πριν κατάστημα να υπήρχε απαίτηση και να είχε συνταχθεί μελέτη πυροπροστασίας, για να ενημερωθεί σήμερα.

Edited by tettris
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την τις πληροφορίες. Νομίζω πως θα προσαρτησω το κείμενο που έστειλα σαν υπογεγραμμένη βεβαίωση και θα επισυνάψω μαζι και την συγκεκριμενη αποφαση ως αρχεια ενεργητικής και παθητικής πυροπροστασίας για την ΕΕΔΜΚ

Link to comment
Share on other sites

επειδή έψαξα κι εγώ μια αντίστοιχη περίπτωση, κατέληξα στο ίδιο συμπέρασμα.Πρέπει να εφαρμοστούν οι Π.Δ. και αυτές μη δεσμευτικά, γι' αυτό και πιστέυω η βεβαίωση που θα ανεβάσεις σε καλύπτει. Άσχετο, δες και με θέσεις στάθμευσης ότι είσαι ΟΚ.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σας. Ρωτήθηκα από αρχιτέκτονα, που βγάζει άδεια μικρής κλίμακας για εσωτερικές διαρρυθμίσεις σε κτίριο κατοικίας που το ένα τμήμα του είναι προ του 55' ενώ έχει κι ένα τμήμα αυθαίρετο που τακτοποιήθηκε. Γνώμη μου είναι ότι δεν χρειάζεται κάτι μιας και πάει με πυροσβεστικές διατάξεις που δεν ειναι δευμευτικες για κατοικιες. Κανω καπου λαθος;

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με Cien, και όπως σωστά επισημαίνει, μήπως, αν η επέκταση έγινε μετά το 1989, δεν εξαιρείται της μελέτης;

Με την ευκαιρία @cien είδα που ανέφερες τις θέσεις στάθμευσης προηγουμένως, να σε ρωτήσω, είναι σωστή η θεώρησή μου πως σε πόλη εκτός Αττικής που ισχύει ο κανόνας για 100-250τμ μία θέση στάθμευσης, εφόσον έχω περίπτωση που πρόκειται για αλλαγή χρήσης σε επιφάνεια 65τμ αυτοτελούς διαμερίσματος, ότι δεν προκύπτει υποχρεώση θέσης στάθμευσης;

Edited by tettris
Link to comment
Share on other sites

Λογικά αυτό που ισχύει είναι 1 θέση ανά 100 τ.μ. έως 250 τ.μ. και θα υπάρχει μεταγενέστερη εξειδίκευση αυτού. Νομίζω πως πρέπει να δεις συγκριτικά τις απαιτούμενες θέσεις για τη χρήση που είχες και για τη νέα.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Έψαξα λίγο αυτό που λες και βρήκα τα εξής:

Καταρχάς το κτίριο στον όροφο που αλλάζει χρήση (διώροφο που ο άλλος όροφος από αυτόν που με ενδιαφέρει έχει χρήση κατοικίας) από την άδεια του 1986 είχε χρήση αποθήκης. Το ΦΕΚ του 1997 λέει για χρήση αποθήκης 200τμ , ενώ για κατοικία 100τμ.

Το θέμα είναι ότι όταν βγήκε η άδεια το 1986, ίσχυε το ΦΕΚ του 1982, όπου αποθήκη και κατοικία ήταν 200τμ.

Όπως και να έχει από που προκύπτει ότι συγκρίνουμε με την πρότερη χρήση;

Άσχετο μάλλον, αλλά να σημειώσω ότι το ΔΚ της άδειας δεν αναφέρει τίποτα για θέσεις στάθμευσης. Δεν θα έπρεπε κανονικά ή εξαρτιόταν από την τοπική Πολεοδομία;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.