Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Πιστοποιητικό Ακαϊας


Recommended Posts

Έχουμε μπλέξει τελευταία με μια υπόθεση αποδοχής κληρονομιάς της μητέρας μου από τη γιαγιά μου. Πρόκειται για καμια 10αριά χωράφια άγονα στο Νομό Κιλκίς, τα οποία κανείς μας δεν ξέρει καν που βρίσκονται, μηδαμινής αξίας και γενικώς απο αυτά που μόνο μπελά σου δημιουργούν. Οι συγγενείς που ήξεραν έχουν πεθάνει, οι άλλοι είναι μαλωμένοι και προσπαθούσαμε τέλος πάντων να βγάλουμε μια άκρη με μια ομολογουμένως εξυπηρετική συμβολαιογράφο μπας και τελειώσει το συμβόλαιο. Σήμερα το πρωί κάλεσε τη μητέρα μου και της είπε ότι για τα μισά περίπου από αυτά πρέπει να γίνει τοπογραφικό γιατί πρέπει να βγεί απο το δασαρχείο πιστοποιητικό περί μη Ακαϊας(!). Εγώ αυτό πρώτη φορά το άκουγα, ψάχνοντας το λίγο είδα ότι απαιτείται σε περίπτωση ιδιωτικών δασών. Εμας αυτά δεν αναφέρονται ως δάση ούτε στο συμβόλαιο, ενώ στο Ε9 της γιαγιάς μου αναφέρονται ως μονοετής καλλιέργειες. Επίσης δεν προσκομίσαμε τίποτα από το δασαρχείο σχετικά με τον χαρακτήρα της έκτασης. Τελικά απαιτείται όντως αυτό το πιστοποιητικό; Έχει εκδόσει ποτέ κανείς; Και αν ναι, απαιτείται για την έκδοσή του (ή για τη σύνταξη του συμβολαίου γενικότερα) νέο Τοπογραφικό σε ΕΓΣΑ; Γιατί σε περίπτωση που απαιτείται, το κόστος των τοπογραφικών είναι υπερπολλαπλάσιο της αξίας των χωραφιών και δεν έχει κανένα νοημα να γίνει, απλως δεν γνωρίζω να υπάρχει η δυνατότητα μερικής αποποίησης μόνο αυτών.

Link to comment
Share on other sites

  14) Αν συνορεύει με δασική έκταση το μεταβιβαζόμενο ακίνητο, απαιτείται πιστοποιητικό ότι δεν είναι δασική έκταση με πράξη τελεσιδικίας αυτού. Αν πρόκειται για χαρακτηρισμένο δασική έκταση απαιτείται πιστοποιητικό ακαϊας του άρθρου 25 του Ν.998/79. Σε περιοχές όπου έχουν κυρωθεί δασικοί χάρτες, απαιτείται το πιστοποιητικό του αρ. 20 Ν.3889/2010 της Διεύθυνσης Δασών. Με το με αρ.852/23-12-2013 έγγραφό μας σας έχουμε ενημερώσει για τις περιοχές όπου έχουν κυρωθεί δασικοί χάρτες στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης.

πηγη

https://www.notarius.gr/encyclical/2/225_27-2-14

υγ1

δξ αν στην αποδοχη χρειαζεται και στην αποδοχη.

υγ2

μερικη αποδοχη δεν μπορει να γινει

υγ3

εκει στο Κιλκις τα πιο πολλα ειναι κληροι....Πώς προεκυψε "δασος"?

 

 

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

17 ώρες πριν, dimitris GM said:

...τα πιο πολλα ειναι κληροι....Πώς προεκυψε "δασος"?

Σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει αλληλοκάλυψη τμημάτων κληροτεμαχίων με χαρακτηρισμένα δασικά.

Προφανώς χρειάζονται τοπογραφικά διάγραμματα για να βεβαιωθεί αν εμπίπτουν στις διατάξεις περί δασικής νομοθεσίας.

Τα τοπογραφικά διαγράμματα θα καθορίσουν αν χρειάζεται η όχι πιστοποιητικό ακαϊας.

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.