Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

e-ΕΦΚΑ: Ενεργοποιήθηκε η ηλεκτρονική υπηρεσία για ασφαλιστική ενημερότητα


Engineer

Recommended Posts

Το αναρωτήθηκα και σε άλλο νήμα....

Εμείς αν προσέλθουμε (αν μας δεχτούν) στα  γραφεία του ΕΦΚΑ (τεως ΤΣΜΕΔΕ) πως θα βοηθήσουμε στην εκκαθάριση ως 31/12/2016 ??????

Με ποιον τρόπο?? Τι να κάνουμε?? Να ανοίξουμε εμείς τα κιτάπια τους (έντυπα ή ηλεκτρονικά)???

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 24
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μα αγαπητέ είναι πολύ απλή η απάντηση.....

Από τις τόσες χιλιάδες μηχανικών, πόσοι θα χρειαστούν ασφαλιστική ενημερότητα? Ε και οι υπάλληλοι στο ΤΣΜΕΔΕ θα δουλέψουν τόσο ώστε να υπολογιστεί η εκκαθάρισή αυτών που θα χρειαστούν..

Είναι το ίδιο με το να πρέπει να δουλέψουν για όλους????

Αλλά σκέψου και το άλλο.

Αν δεχθούμε πως πρέπει να πάμε όλοι. Φαντάζεσαι τις ουρές? Ξέρεις ποιό θα είναι το άμεσο αίτημα του ΤΣΜΕΔΕ? Ναι αυτό που σκέφτεσαι.. "Δεν φτάνουμε....., θέλουμε προσωπικό.."

Στοιχειώδες αγαπητέ Watson!!!!

Link to comment
Share on other sites

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με το τοπικό υποκατάστημα εφκα, τμήμα πρώην εταα έμαθα τα εξής:'

Το σύστημα θα ενοποιηθεί και θα "καλύψει" και εμάς τους μηχανικούς σαρώνοντας και τις "παλιές"-προ 31/12/2016 εισφορές μας ΣΤΑΔΙΑΚΑ, ήτοι σιγά-σιγά σε βάθος εξαμήνου. Αυτή είναι η έγγραφη ενημέρωση που έχουν, υπηρεσιακά. Μου είπε ότι βάρος κεντρικά δίνεται στον έλεγχο των περίφημων αναδρομικών του τσμεδε που πληρώνουμε ακόμη, απ'ότι κατάλαβα αυτά δεν έχουν ελεγχθεί ακόμα και "κολλάνε" το σύστημα από το να δώσει ηλεκτρονικά τις ενημερότητες στον κόσμο. 

Το σημαντικό είναι ότι μέσα από την πλατφόρμα του έφκα "μένουμε σπίτι" συνδεόμενος με τους κωδικούς ταξις και κάνοντας αίτημα για "κλείσιμο ραντεβού" έχει επιλογές να αιτηθείς ασφαλιστική ενημερότητα απεθυνόμενος στο τοπικό υποκατάστημα της περιοχής σου και να σου την στείλουν στο μειλ σου. Λιγότερο αυτοματοποιημένο σε σχέση με το να μπαίνεις στην καρτέλα σου και να την κατεβάζεις on demand, παραμένει ηλεκτρονικό δε. 

Edited by pirsogiannis
Link to comment
Share on other sites

20 ώρες πριν, pirsogiannis said:

 

Το σύστημα θα ενοποιηθεί και θα "καλύψει" και εμάς τους μηχανικούς σαρώνοντας και τις "παλιές"-προ 31/12/2016 εισφορές μας ΣΤΑΔΙΑΚΑ, ήτοι σιγά-σιγά σε βάθος εξαμήνου.

Όπου ακούμε λόγια ΤΣΜΕΔΕ κρατάμε και μικρό καλάθι. Εμένα από το 2017 μου λέγανε "εντός εξαμήνου" θα γίνει ενοποίηση των πληροφοριακών συστημάτων για κατι θέματα που είχα και έχει φτάσει 2020. Ένας υπάλληλος έλεγε έχουνε δώσει τη διασύνδεση των συστημάτων σε εταιρεία έξω, άλλος υπάλληλός μου έλεγε αυτό είναι δουλειά της ΗΔΙΚΑ, άλλος "δεν ξέρω, ρώτα στον ΕΦΚΑ",  το χάος το ίδιο.

Μακάρι να γίνει αυτή τη φορά σύντομα, εγώ περιμένω να γίνει ενιαίος ΕΦΚΑ και στην ουσία όπως είχανε πει.  Να μπορώ δηλαδή να εξυπηρετούμαι για όλα τα θέματα και από το ΙΚΑ της γειτονιάς μου και να μην χρειάζεται να περνάω ούτε απ έξω απ το ΤΣΜΕΔΕ..

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ μαζί σου . Η εναλλακτική που περιγράφω παραπάνω,λόγω κορονοιου είναι πολύ χρήσιμη. Έκανα αίτημα χθες το μεσημέρι,την ώρα που έγραψα κι εδώ στο φόρουμ,σήμερα 8.30 το πρωί μου έστειλαν την ενημερότητα στο μέιλ.

Link to comment
Share on other sites

Πάντως εμένα μου είπανε ευγενέστατα (από περιφερειακό τ. ΤΣΜΕΔΕ) ότι αδυνατούν να στείλουν την ενημερότητα με mail και μου ζήτησαν αριθμό fax............

Link to comment
Share on other sites

13 ώρες πριν, steve aris said:

Πάντως εμένα μου είπανε ευγενέστατα (από περιφερειακό τ. ΤΣΜΕΔΕ) ότι αδυνατούν να στείλουν την ενημερότητα με mail και μου ζήτησαν αριθμό fax............

τέλεια οπότε εξυπηρετήθηκες!!! :evil:

Το κακό είναι ότι μέχρι να πάρει σύνταξη ο υπάλληλος που χειρίζεται το φαξ και να τον αντικαταστήσει άλλος που κατέχει την μυστική γνώση του email, θα έχει καταργηθεί το internet για να μην αναφέρω την κατάργηση των scanner.

Όταν ήμουν μικρός ('80 - '90) μου έλεγαν ότι αυτοί που δεν γνωρίζουν από υπολογιστές θα είναι οι αγράμματοι του 2000 ... Αυτό που δεν γνώριζαν τότε είναι ότι το 2020 αυτό δεν θα τους απαγόρευε στο Ελληνικό Δημόσιο να είναι Διευθυντές !!! Καληνύχτα Ελλάδα...

Link to comment
Share on other sites

46 λεπτά πριν, Faethon11 said:

Μα δεν καταργήθηκε το FAX στο δημόσιο??? Εδώ βούηξε όλος ο τόπος!!!

Δεν έχει ακόμα ψηφιστεί και γίνει νόμος του κράτους το νομοσχέδιο περί φηφιακής διακυβέρνησης...μέχρι τότε η αθάνατη τηλεμοιοτυπία ζει και βασιλεύει!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.