Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΣτΕ: Έγκριση για το "The Mykonos Project" - Δεκτή η προσαρμογή στο πολεοδομικό περιβάλλον της ΖΟΕ Μυκόνου


Engineer

Recommended Posts

Το «πράσινο φως» για τη στρατηγική τουριστική επένδυση «The Mykonos Project» της κοινοπραξίας AGC Equity Partners στην περιοχή «Καραπέτης» της Άνω Μεράς Μυκόνου άναψε το Συμβούλιο της Επικρατείας γνωμοδοτώντας θετικά επί του Σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος για το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΣΧΑΣΕ).

Η επένδυση, που προβλέπει την ανέγερση ξενοδοχειακής μονάδας δυναμικότητας 192 κλινών με συνοδευτικές εγκαταστάσεις άθλησης και ευεξίας και μαρίνα σκαφών σε έκταση 60.324 στρεμμάτων, αποτελεί ήπια τουριστική ανάπτυξη υψηλών περιβαλλοντικών και πολεοδομικών χαρακτηριστικών και γι’ αυτούς τους λόγους γίνεται δεκτή η προσαρμογή στο πολεοδομικό περιβάλλον της Ζώνης Οικιστικού Ελέγχου (ΖΟΕ) Μυκόνου.

Σύμφωνα με τη ΣΜΠΕ του έργου, η δόμηση και η κάλυψη του συγκροτήματος δεν θα υπερβαίνουν τα 7.921 τ.μ. και 5.281 τ.μ., αντίστοιχα, με τον συνολικό όγκο των κτηρίων, που δεν θα υπερβαίνουν τα 7,5 μέτρα, να είναι 435,6 χιλ. τ.μ. Θα κατασκευαστούν ακόμη, 65 κατοικίες ενός δωματίου με επιφάνεια 45-50 τ.μ., 15 κατοικίες 70 τ.μ., 9 κατοικίες των 2 δωματίων 100 τ.μ., 5 κατοικίες των 3 δωματίων επιφάνειας 130 τ.μ. και μία βίλα 160 τ.μ.

Επίσης, τα κτήρια, που θα αναπτυχθούν, περιλαμβάνουν:

- 94 δωμάτια με σύνολο επιφάνειας περίπου 6.010 τ.μ.

- Κτίριο Εισόδου, Υποδοχής και Γραφείων 250 τ.μ.

- Ελληνικό Καφενείο, περίπου 100 τ.μ.

- Εστιατόριο κυρίως για πρωινά γεύματα 200 τ.μ.

- Εστιατόριο περίπου 160 τ.μ.

- Καταστήματα περίπου 60-80 τ.μ. έκαστο

- Kids Club -Παιδικός Σταθμός 150 τ.μ.

- Κελί - Ταβέρνα περίπου 100 τ,μ,

- Κτίριο SPA 500 τ.μ.

- Υπαίθριο Θέατρο

- Πισίνα 5μ. X 20 μ.

- Μικρό παρεκκλήσι

Αναφορικά με τον τουριστικό λιμένα, η μελέτη της επένδυσης σημειώνει ότι η χωροθέτησή του θα προσφέρει τη δυνατότητα συνδυασμού διακοπών με σκάφος και διαμονής σε ξενοδοχείο/χερσαίο κατάλυμα, που τα τελευταία χρόνια είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σε άτομα υψηλής οικονομικής επιφάνειας.

Η απόφαση αυτή, από την οποία προκύπτει ότι ενθαρρύνονται οι οργανωμένες τουριστικές αναπτύξεις μέσω της διαδικασίας των Στρατηγικών Επενδύσεων - ΕΣΧΑΣΕ, σηματοδοτεί  ένα ελκυστικό περιβάλλον για την ανάπτυξη στη χώρα στρατηγικών επενδύσεων υψηλής προστιθέμενης αξίας και την δημιουργία  τουριστικών προορισμών υψηλών προδιαγραφών με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον και τη χωροταξία. 

Η AGC AGC Εquity Partners που είναι γνωστή στην Ελλάδα από την επένδυσή της στον Αστέρα Βουλιαγμένης εδρεύει στο Λονδίνο, και εκπροσωπεί επενδυτικά κεφάλαια από το Άμπου Ντάμπι και το Κουβέιτ.

200514125434_karapetis.jpg

200514125432_mykonos-project-karapetis.j

Φώτο από: https://www.mononews.gr/business/ste-prasino-fos-gia-to-the-mykonos-project-dekti-i-prosarmogi-sto-poleodomiko-perivallon-tis-zoe-mikonou


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.