Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής


andreastsouk

Recommended Posts

Καλησπέρα, θα ήθελα την βοήθεια σας σε ένα θέμα που αφορά τη γνωμοδότηση από το ΣΑ. Έχω μια περίπτωση προσθήκης κατ' επέκταση εντός προ '23 στάσιμου οικισμού και το οικόπεδο μου έχει πρόσωπο σε πρωτεύον επαρχιακό δίκτυο.  Σύμφωνα με το νόμο( αν ερμηνεύεται σωστά) απαιτεί γνωμοδότηση από ΣΑ, όμως μέλη του ΣΑ μου λένε ότι δεν απαιτείται μιας και είναι εντός οικισμού και αφού δεν είναι προ '55 ή διατηρητέο κτλ δεν χρειάζεται( θα χρειαζόταν άμα ήταν μόνο εκτός ορίων οικισμού) . Στην πολεοδομία οι απόψεις διίστανται. Εγώ πιστεύω πως ο δρόμος αν και είναι επαρχιακος, θα  πρέπει να αντιμετωπίζεται πολεοδομικά ως δημοτικός μιας και ο οικισμός διέπεται από δικές του διατάξεις. Επισημαίνω δε ότι η απαλλοτρίωση της εν λόγω επαρχιακής έχει ανακληθεί με ΦΕΚ. 

Παρακαλώ για τη γνώμη κάποιου συναδέλφου και ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Κακώς τα μέλη του ΣΑ δήλωσαν αναρμοδιότητα.

Τα ΣΑ δεν εξετάζουν τις αρχιτεκτονικές μελέτες από πολεοδομική άποψη. Αυτή εξετάζεται από την ΥΔΟΜ και με βάση τις αποστάσεις της υπεραστικής-αστικής συγκοινωνίας.

Τα ΣΑ θα γνωμοδοτήσουν για την ποιότητα της αρχιτεκτονικής μελέτης αυτών που θα βλέπει ο επιβάτης της υπεραστικής συγκοινωνίας. Σε αυτόν δεν μπορούμε να πούμε ότι τώρα μην κοιτάς γιατί περνάμε μέσα από οικισμό, θα τα δει έτσι και αλλιώς ... άρα πρέπει να βλέπονται !

Edited by kan62
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.