Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Η Ελλάδα στη 2η θέση παγκοσμίως στις «Γαλάζιες Σημαίες» με 497 παραλίες


Engineer

Recommended Posts

Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) και Εθνικός Χειριστής του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» στη χώρα μας, ανακοίνωσε τις βραβεύσεις ακτών, μαρίνων και τουριστικών σκαφών για το 2020, στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι η Ελλάδα καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη 47 χωρών, με 497 βραβευμένες ακτές, 14 μαρίνες και 6 τουριστικά σκάφη. Παράλληλα, την πρωτιά διακρίσεων στη χώρα μας λαμβάνει η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, με 94 σημαίες. 

Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.895 ακτές, 691 μαρίνες και 82 τουριστικά σκάφη σε όλο τον κόσμο. Πάνω από την Ελλάδα βρίσκεται μόνο η Ισπανία με 561 γαλάζιες σημαίες.

Οι πέντε κορυφαίες χώρες είναι:

Ισπανία: 561
Ελλάδα: 561
Τουρκία: 379
Γαλλία: 363
Πορτογαλία: 298
Τα κριτήρια απονομής «Γαλάζιας Σημαίας»

Πρώτο και βασικότερο κριτήριο για να λάβει «γαλάζια σημαία» μια παραλία είναι να κριθεί ως «εξαιρετική» η ποιότητα των υδάτων. Παράλληλα, πρέπει να τηρούνται και τα υπόλοιπα από τα συνολικά 33 κριτήρια για τις ακτές (38 για τις μαρίνες και 51 για τα σκάφη), τα οποία αφορούν στην καθαριότητα, την οργάνωση, την πληροφόρηση, την ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, την προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Πρόκειται για έναν θεσμό που λαμβάνει χώρα από το 1987 σε ακτές και μαρίνες που πληρούν τις παραπάνω αυστηρές προϋποθέσεις, ενώ η βράβευση έχει διάρκεια ενός έτους. 

Δείτε εδώ ποιες παραλίες της χώρας μας έλαβαν φέτος τη «γαλάζια σημαία»


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.