Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Τα Google Maps θα επισημαίνουν τις τοποθεσίες που είναι προσβάσιμες από άτομα με αναπηρία


Engineer

Recommended Posts

Οι Χάρτες της Google θα δείχνουν επίσης αν το μέρος που θέλει κάποιος να επισκεφθεί, διαθέτει προσβάσιμα καθίσματα ή χώρο στάθμευσης.

Η Google προσθέτει μία νέα δυνατότητα στους χάρτες που ονομάζεται Accessible Places με την οποία θα διευκολύνει τους χρήστες ΑμεΑ να βλέπουν αν μία τοποθεσία που θέλουν να επισκεφθούν, ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους.

Όταν ενεργοποιηθεί η λειτουργία, εμφανίζεται ένα εικονίδιο αναπηρικού αμαξιδίου, σε κάθε δημόσιο χώρο ή επιχείρηση που έχει προσιτή είσοδο. Οι χρήστες θα μπορούν να δουν επίσης αν διαθέτει προσβάσιμα καθίσματα, τουαλέτες ή και χώρο στάθμευσης. Επιπλέον, αν ένας χώρος δεν έχει είσοδο ή πρόσβαση που να εξυπηρετεί τις διαφορετικές ανάγκες κινητικότητας, οι Χάρτες θα εμφανίζουν συγκεκριμένα όλες αυτές τις πληροφορίες.

Η λειτουργία θα γίνει διαθέσιμη έπειτα την τελευταία ενημέρωση, τόσο σε Android όσο και iOS ενώ η ενεργοποίησή της γίνεται στην ενότητα "Προσβασιμότητα" μέσα στο μενού ρυθμίσεων της εφαρμογής. Η Google σχεδιάζει επίσης να διευκολύνει τους χρήστες iOS της εφαρμογής, να συνεισφέρουν στη συγκέντρωση πληροφοριών προσβασιμότητας, μία ενημέρωση που θα ξεκινήσει να κυκλοφορεί την επόμενη εβδομάδα.

Από το 2016, η Google έχει καταφέρει να κάνει τους Χάρτες πιο χρήσιμους σε άτομα ΑμεΑ αλλά και σε άτομα με περιορισμένη κινητικότητα. Το 2018, για παράδειγμα, πρόσθεσε μία δυνατότητα που επιτρέπει στους χρήστες να βρουν τις προσβάσιμες διαδρομές διέλευσης. Με τη βοήθεια όλων των χρηστών της εφαρμογής, η εταιρία αναφέρει ότι οι Χάρτες έχουν πλέον πληροφορίες σχετικά με την προσβασιμότητα σε περισσότερα από 15 εκατομμύρια μέρη παγκοσμίως. Όπως επισημαίνει η Google, η επισήμανση των προσβάσιμων τοποθεσιών είναι χρήσιμη σε αρκετούς ανθρώπους και όχι μόνο αποκλειστικά σε εκείνους που χρησιμοποιούν αναπηρικά αμαξίδια.

Η Google αναφέρει ότι σκοπεύει να κάνει διαθέσιμη τη λειτουργία σταδιακά ξεκινώντας από τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, την Ιαπωνία και το Ηνωμένο Βασίλειο, με τις υπόλοιπες χώρες να ακολουθούν σε δεύτερο χρόνο.


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.