Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Επισκευή οπλισμού πλάκας & κολώνας


tsamouris_nikos

Recommended Posts

10 λεπτά πριν, Didonis said:

Θεός….

Με μια λέξη προσφέρεις απλόχερα αισιοδοξία ….😎

Ποιο είναι το πρόβλημα ακριβώς? 'Οτι δεν κορόιδεψα? 

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 28
  • Created
  • Τελευταία απάντηση
On 3/6/2020 at 8:37 ΠΜ, tsamouris_nikos said:

Θα μπορούσατε ενδεικτικά να με ενημερώσετε προσεγγιστικά για το κόστος μιας τέτοιας επισκευής με εφαρμογή ανοδικού οπλισμού? Η πλάκα ειναι γύρω στα 9τμ..

Αγαπητέ κ. Τσαμούρη,

Υπάρχει ο γρήγορος και φτηνός τρόπος επισκευής που είναι γνωστός σε όλους τους μάστορες. Δηλαδη:

1) Χτύπημα και καθαίρεση όλων των "φουσκωμένων" τμημάτων σε οροφή, κολώνες, δοκάρια.

2) Αναστολέας διάβρωσης σε όλα τα σίδερα που έχουν αποκαλυφθεί.

3) Επισκευαστικό κονίαμα για την κάλυψη των σιδήρων και των τμημάτων απο το μπετόν που αφαιρέθηκαν.

4) Σοβάντισμα.

Με υλικά καλής ποιότητας (δεν επιτρέπεται να κάνω διαφήμιση) να  υπολογίζεις κόστος υλικών 100-150 ευρώ περίπου (χωρίς μόνωση ταράτσας) και με τα εργατικά σύνολο 300-400 ευρώ περίπου.

Αν η έκταση της βλάβης είναι μεγάλύτερη (αυτά δεν φαίνονται αν δεν χτυπηθούν), να είσαι προετοιμασμένος να βάλεις το χέρι πιο βαθιά στη τσέπη.

Αυτός ο τρόπος αν εφαρμοστεί σωστά θα κρατήσει λίγα χρόνια και να έχεις υπόψη σου ότι θα ξαναχρειαστεί να ξαναπληρώσεις μεγαλύτερο ποσό όταν θα καταλάβεις ότι δεν υπάρχει επισκευή αυτού του είδους που να κρατάει πολυ καιρό, ιδιαιτερα αν είσαι κοντά στη θάλασσα.

Υποθέτω ότι η ψευδοροφή είχε μπει γιατί είχαν αρχίσει πριν απο χρόνια να φουσκώνουν οι σοβάδες στο ταβάνι και θα θέλησες να τους κρύψεις. Καταλαβαίνεις ότι αυτό είναι και επικίνδυνο (αν πέσει κάποιο μεγάλο κομμάτι σοβά-μπετόν δεν θα αντέξει η γυψοσανίδα) αλλά να τώρα που πρέπει να ξαναπληρώσεις και για επισκευή και για γυψοσανίδες. Άρα ο γρήγορος και φτηνός τρόπος σήμερα,  καταλήγει ακριβός (γιατί τα διπλοπληρώνεις στο μέλλον) και αργός (μεγάλη αναστάτωση και απώλεια χρόνου οι εσωτερικές επισκευές...).

Σέβομαι όμως ότι μπορεί να μην υπάρχει η οικονομική δυνατότητα για κάτι παραπάνω τώρα οπότε να χρειαστεί να καταφύγεις στον τρόπο αυτό.

 

Ομως, επειδή απευθύνθηκες σε φόρουμ μηχανικών σου προτείνω να διερευνηθεί το θέμα περισσότερο με μελέτη. Δεν υπάρχουν πολλοί μηχανικοί που να ασχολούνται σοβαρά με επισκευές οπότε να ξέρεις ότι για να γίνει μια καλύτερη δουλειά θα χρειαστεί να πληρώσεις. Επέλεξε μηχανικό και συνεργεία μόνο απο συστάσεις, όχι τον κάθε τυχάρπαστο.

 

 

Edited by trellovoskos
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Ωραία trellovoskos συμφωνούμε +1, με την εξής διαφοροποίηση από μέρους μου: αν υπάρχει ενεργή διάβρωση (φαίνεται μόνο εργαστηριακά ) ο συνήθης τρόπος "επισκευών" που περιγράφεις ίσως να κρατήσει έως και 6 μήνες, θα ήμουν λίγο φειδωλός στο λεκτικό χρόνια. Στο λέω πολύ καλοπροαίρετα, έχουμε συζητήσει και pm οπότε ξέρω δεν θα παρεξηγήσεις. Πάμε παρακάτω: ο didonis με εγκάλεσε γιατί έγραψα "μικρό κόστος" στην ερώτηση "ποιο είναι το κόστος ανοδικού οπλισμού για μια πλάκα στα 9 τ.μ.?" Τί να συζητήσουμε? Δεν είμαι καθαρογραμμίτης, ούτε κοιτάζω να το παίξω πυρηνικός επιστήμονας, και ναι έχω κι εγώ εφαρμόσει αναστολείς διάβρωσης αλλά πραγματικά πόσο πιστεύει ότι κοστίζει ένα ανόδιο?Ένα μόνο, και να μας πει και πόσα χρειάζεται  μια πλάκα των 9 τ.μ.... Υπάρχει η τάση στο φόρουμ,σε έναν ιδιώτη να απαντάνε μόνο με το σκεπτικό "πηγαίνετε σε μηχανικό", τάση που 100% σπρώχνει τον ιδιώτη στις αγκάλες του μάστορα που θα του βάλει μίνιο και ρεβινέξ. Εγώ του έβαλα ένα τιπ: τα θυσιαζόμενα ανόδια. Υπάρχει 1% πιθανότητα να πάει σε έναν μηχανικό και να του ζητήσει εργαστηριακά και ανόδια, ναι για μια πλάκα 9 τ.μ....

Edited by pirsogiannis
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

2 ώρες πριν, pirsogiannis said:

Ωραία trellovoskos συμφωνούμε +1, με την εξής διαφοροποίηση από μέρους μου: αν υπάρχει ενεργή διάβρωση (φαίνεται μόνο εργαστηριακά ) ο συνήθης τρόπος "επισκευών" που περιγράφεις ίσως να κρατήσει έως και 6 μήνες, θα ήμουν λίγο φειδωλός στο λεκτικό χρόνια. Στο λέω πολύ καλοπροαίρετα, έχουμε συζητήσει και pm οπότε ξέρω δεν θα παρεξηγήσεις. Πάμε παρακάτω: ο didonis με εγκάλεσε γιατί έγραψα "μικρό κόστος" στην ερώτηση "ποιο είναι το κόστος ανοδικού οπλισμού για μια πλάκα στα 9 τ.μ.?" Τί να συζητήσουμε? Δεν είμαι καθαρογραμμίτης, ούτε κοιτάζω να το παίξω πυρηνικός επιστήμονας, και ναι έχω κι εγώ εφαρμόσει αναστολείς διάβρωσης αλλά πραγματικά πόσο πιστεύει ότι κοστίζει ένα ανόδιο?Ένα μόνο, και να μας πει και πόσα χρειάζεται και μια πλάκα των 9 τ.μ.... Υπάρχει η τάση στο φόρουμ,σε έναν ιδιώτη να απαντάνε μόνο με το σκεπτικό "πηγαίνετε σε μηχανικό", τάση που 100% σπρώχνει τον ιδιώτη στις αγκάλες του μάστορα που θα του βάλει μίνιο και ρεβινέξ. Εγώ του έβαλα ένα τιπ: τα θυσιαζόμενα ανόδια. Υπάρχει 1% πιθανότητα να πάει σε έναν μηχανικό και να του ζητήσει εργαστηριακά και ανόδια, ναι για μια πλάκα 9 τ.μ....

Από την προσωπική μου εμπειρία σε θέματα συμβατικών επισκευών εκτιμώ ότι μπορεί να κρατήσει περίπου 2 χρόνια, με την προυπόθεση κατάλληλης προετοιμασίας των επιφανειών και σωστής εφαρμογής καλών υλικών. Δεν εννοώ ότι θα είναι σε 2 χρόνια επικίνδυνο όπως τώρα (πριν τις καθαιρέσεις) αλλά θα ξαναγίνει το ίδιο και χειρότερο μέχρι να λήξει η θητεία της ΠτΔ.

Δυστυχώς δεν έχω ασχοληθεί με ανόδια και δεν μπορώ να εκφέρω άποψη για το κόστος, φαντάζομαι όμως ότι θα είναι πολλαπλάσιο και απαγορευτικό ίσως για τον κ. Τσαμούρη. Εντούτοις επαναλαμβάνω ότι μακροπρόθεμα μια συμβατική επισκευή είναι ακριβότερη.

Τέλος, είναι αρκετά πιθανό και το υπόλοιπο σπίτι να έχει ανάλογο πρόβλημα διάβρωσης (αυτός είναι ο κανόνας), οπότε το τελικό κόστος της συμβατικής επισκευής να είναι πολλαπλάσιο απο τα 400 ευρώ που ανέφερα στο προηγούμενο μου post.

Το αισιόδοξο μήνυμα της ημέρας είναι ότι έχω δει πολύ χειρότερες περιπτώσεις βλαβών. Ευτυχώς η μείωση των διατομών των ράβδων δεν φαίνεται τόσο μεγάλη (σε σχέση με άλλα που έχω δει).

Υπάρχει κίνδυνος, υπάρχει τρωτότητα, αλλά τα πράγματα δεν είναι δραματικά και είναι σίγουρα επισκευάσιμα με λογικό κόστος προς το παρόν.

Edited by trellovoskos
Link to comment
Share on other sites

3 ώρες πριν, pirsogiannis said:

Ποιο είναι το πρόβλημα ακριβώς?..

μα δεν βρήκα και φυσικά δεν είχα κανένα πρόβλημα... ίσα ίσα μου άρεσε η απάντηση σου και καμία χλευαστική διάθεση στο Θεός... 

Σαν να έβαζα +100 ....

Ειλικρινά κανένα πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

On 4/6/2020 at 11:20 ΜΜ, trellovoskos said:

δεν έχω ασχοληθεί με ανόδια και δεν μπορώ να εκφέρω άποψη για το κόστος, φαντάζομαι όμως ότι θα είναι πολλαπλάσιο και απαγορευτικό

Δεν έχω ασχοληθεί αλλά τα βλέπω να ξεκινάνε στα ~75 ευρώ (χωρίς εργατικά). Πάντως αν κάποιος εργολάβος είναι ελάχιστα πολυμήχανος με τον ηλεκτρισμό και την γαλβανική διάβρωση ίσως να κάνει καθοδική/ανοδική προστασία και με φτηνές in-house λύσεις, αφού η τεχνολογία φαίνεται να είναι κυρίως το σωστό υλικό και η σωστή καλωδίωση και η σωστή τοποθέτηση.

Edited by curzondax
Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, curzondax said:

Δεν έχω ασχοληθεί αλλά τα βλέπω να ξεκινάνε στα ~75 ευρώ (χωρίς εργατικά). Πάντως αν κάποιος εργολάβος είναι ελάχιστα πολυμήχανος με τον ηλεκτρισμό και την γαλβανική διάβρωση ίσως να κάνει καθοδική/ανοδική προστασία και με φτηνές in-house λύσεις, αφού η τεχνολογία φαίνεται να είναι κυρίως το σωστό υλικό και η σωστή καλωδίωση και η σωστή τοποθέτηση.

Δεν γνωρίζω να κάνει κανένας τέτοιες πατέντες. Πάντως τα ανόδια έχουν κόστος περί τα 50 ευρώ +ΦΠΑ έκαστο, θεωρώ αρκετά υψηλό κόστος για την απλότητα της κατασκευής τους. Αν όμως κάθε κολώνα χρειάζεται 2-3 ανόδια και η πλάκα 2-3 ανα τ.μ.,  τότε το κόστος των υλικών ανεβαίνει αρκετά.

Σαν διαδικασία είναι πρόσθετη της κλασσικής επισκευής, αφού και πάλι θα χρησιμοποιηθεί επισκευαστικό και αναστολέας διάβρωσης.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.